Reklama

Reklama

Hondo

Trailer

VOD (1)

John Wayne jako osamělý jezdec na pláních plných indiánů... Americký western Hondo (1953) vznikl podle povídky Louise L'Amoura "Cochisův dar", uveřejněné poprvé v časopise Collier's. Titulní postava v podání slavného Johna Waynea pracuje pro armádu jako kurýr a při jedné ze svých cest se seznámí s obyvateli osamělého ranče uprostřed indiánského území, mladou ženou Angií a jejím synem Johnnym. Když Apačové povstanou, Angie ho vydává za svého manžela, takže se na něho vztahuje ochranná ruka apačského náčelníka Vittoria, který z malého Johnnyho učinil svého pokrevního bratra... Snímek, jehož děj trochu připomíná známý western Shane z téže doby, režíroval Australan John Farrow pro produkční firmu Johna Waynea. Populární herec obdařil svého hrdinu všemi atributy soběstačného muže prérie, který si nenechá nic líbit, ale vždy stojí na straně potřebných. Jeho partnerkou v roli Angie byla ve filmu začínající broadwayská herečka Geraldine Pageová (překvapivě nominovaná za svou roli na Oscara). Ve vedlejších úlohách se objevují Wayneovi kumpáni Ward Bond (Buffalo Baker) a Paul Fix (major Sherry). Snímek, jenž je na svou dobu pozoruhodný relativně férovým zobrazením indiánů, byl natočen v exteriérech Mexika a Utahu v tehdy populárním 3-D. Snaha nečekaně šokovat diváka je patrná zejména v několika kuriózních záběrech v sekvenci Wayneova souboje s Apačem Silvou i v některých dalších akčních scénách. (Česká televize)

(více)

Diskuze

PŘIDAT PŘÍSPĚVEK
KIT.HL

KIT.HL (hodnocení, recenze)

V českém znění: Jiří Plachý - John Wayne (Hondo Lane), Ivana Milbachová - Geraldine Page (Angie Loweová), Miloš Vávra - Ward Bond (Buffalo Baker), Lukáš Hlavica - Michael Pate (Vittorio, náčelník Apačů), Marek Libert - James Arness (Lennie), Svatopluk Schuller - Rodolfo Acosta (Silva), Martin Zahálka - Leo Gordon (Ed Lowe), Michal Holán, Jindřich Žampa - Lee Aaker (Johnny Lowe), Jaroslav Vlach, Daniel Margolius a další Překlad: Pavel Medek Dramaturgie: Michael Málek Mistr zvuku: Zdeněk Dušek Asistentka režie: Hana Zapletalová Vedoucí produkce: Miroslava Herynková Vedoucí dramaturg: Alena Poledňáková Šéfproducent: Vladimír Tišnovský Dialogy a režie českého znění: Mikuláš Pánek Vyrobila: Česká televize 2011

Zab

Zab (hodnocení, recenze)

Tak jsem se dočkal a viděl - sice žádné veledílo, ale chlapáckej hrdina tam je (se zásadou "ať si každej dělá, co chce"). Věrnýho divokýho psa mu sice zabijou, ale mladá vdova je k nakousnutí.. Takže si může dovolit i trochu filozofování o tom, jak jsou ty Apači fajn a je škoda, že je za pár měsíců vybijem. Velká nostalgie!

Hujer

Hujer (hodnocení, recenze)

To, že se film líbí Elovi Bundovi, je zárukou, že jde o hodnotné dílo. Mám jej objednán a nemohu se dočkat.

Zab

Zab (hodnocení, recenze)

Jen na vysvetlenou - toto je oblibeny film Ala Bundy z Married with Children. Nevidel jsem, ale urcite to bude ta prava podivana pro pravy drsny americky chlapy ze stary skoly!!!

Reklama

Reklama