Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Protřelý zloduch Stiles (Cy Kendall) si bere vše včetně toho, co mu právem nepatří. Když jednoho dne odmítne rodina Claybornových prodat svůj pozemek, na kterém je voda, nechá je Stiles zabít. Přežije jen mladý hoch Johnny (John Wayne), který se po deseti letech, již jako dospělý, vrací na místo činu a je rozhodnut oplatit Stilesovi jeho činy. (Mol)

(více)

Recenze (5)

liquido26 

všechny recenze uživatele

John Wayne si v tomto béčkovém westernu zahrál roli právníka, který se pouští do boje s padouchem, jenž mu v dětství zastřelil rodiče a připravil ho o půdu. King of the Pecos není ničím výjimečný, jedná se o laciný ukecaný western, který i přes hodně krátkou stopáž ke konci začne nudit. Na druhou stranu to ale zase není nějaká sračka :-) ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Takový klasický starý western s Johnem Waynem. Není to nic skvělého, ale prostě mi to celkově nějak bodlo. Muž cti, který se snaží pomstít svou rodinu, a to cestou práva, ale nakonec se ukáže, že pokud nebude bojovat, nevyhraje. No, samozřejmě že vyhraje. Někdy takové jednoduché filmy prostě stojí za to. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Joseph Kane je v ceskych a slovenskych hnojoch a luzroch neznama reziserska velicina. nemozno sa tomu ani cudovat - vladne mainstream, a tak starych reziserov  a ich tvorbu nikto neobjavuje. John Wayne je tuna v roli pravnika, co bolo pre mna prekvapenie - malo vyzivny western, skor taky pravnicky  western  , nic moc ani po  rokoch  : 56 % ()

Mol 

všechny recenze uživatele

I DON'T NEED ONE! BUM!! Nadupanej western z roku 1936. Věkovej rating se v té době neřešil a tak hned na začátku filmu odbouchnou zloduši oba rodiče mladičkého John Clayborna, kterého následně zmlátí stromečkem, který před tím zasadil jeho otec. Jaká potupa. Z mladičkého Johnnyho co si před tím hrál s chřestýšema za domem však o 10 let později vyroste urostlí chlap s vystudovanou právnickou školou a nejrychlejším koltem od východu Bostonu až po západ Kalifornie. Závěrečná přestřelka a poslední gunfight v horách, za který by se nemusela stydět ani 'divoká banda' je poslední co filmu chybělo k dokonalosti. Neskutečnej film. ()

ilclassico 

všechny recenze uživatele

Westerny Johna Wayna z třicátých let jsou vesměs směsí režisérské neohrabanosti a scenáristické pitomosti. Tenhle je jedním z nich. Studio Republic Pictures takové chrlilo na desítky. Western jako žánr, byl tenkrát na okraji zájmu velkých studií a kvalitních tvůrců, a tak ty filmy i vypadají. Dnes je nelze sledovat, než s úsměvem a přátelským pochopením. V rámci žánru za 2. ()

Reklama

Reklama