Reklama

Reklama

Mazaný blázen

(festivalový název)

Obsahy(1)

Film rozpráva o dospelom mužovi Thomasovi Caminosovi (Facundo Luengo), ktorý žije so svojou babičkou v priemyslenej časti Buenos Aires. Jeho život sa však nevyvíja podľa plánu. Hoci má priateľku Anu, zamiluje sa do Almy a tak začína Anu ignorovať, hoci s ním čaká dieťa. Keď však prídu aj finančné problémy, zapletá sa do obchodu s drogami a to celú situáciu len a len zhoršuje. (iwko)

(více)

Recenze (3)

jhrasko 

všechny recenze uživatele

Odzbrojujúco a nad vecou. 2 roky nakrúcania a 7 mesiacov v strižni ako zhmotnenie toho najfarebnejšieho čiernobieleho sna, aký som videl za posledné roky. Je nedeľa, 4 hodiny popoludní a ja už mám dobrú náladu...všetko je otázkou prístupu, že ?! ()

Subjektiv 

všechny recenze uživatele

Hmm, ten Sapir asi nebude velký myslitel, ale spíš nápadité, neposedné děcko. A chce aby si toho jeho divák, každý divák, všiml. A tak v rytmu různých zvuků střídá záběry, používá kontrastního materiálu a osvětlení, nechá herce přehánět, jak kdyby se ještě nacházel v němé éře, používá mezititulky, jenže s ideogramy, sází výraznou symboliku, jak ho napadne (hebrejštinu, zatmění slunce), volí velevýraznou stylizaci. Funkčně používá narušení zažitých filmových pravidel. Rozřízne třebas okrajem záběru postavu a ozvučením sdělí, co se děje v nezabrané půlce. Používá groteskní nediegetické vsuvky (dealer s narkomany a k nim běžící policista jsou přirovnáni ke kulečníkovým koulím, skupinka je v trojúhleníku, strážníka představuje bílá koule - rozstřel). Dialogy redukuje na výměnu hesel. Banální příběh podává tak hravě, že se člověk musí bavit. Silné ****. ()

Reklama

Murrro 

všechny recenze uživatele

Thomas? Čo ak sme aj my symbolmi? Vieš... korytnačka, šípky, lajny, husle, nedeľa, porušovanie kdejakých (filmárskych) pravidiel... Čo ak? ()

Zajímavosti (1)

  • Cena: MFF Havana 1996: Cena FIPRESCI. [LFŠ 2010] (Krouťák)

Reklama

Reklama