Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Německý kapitán Karl Ehrlich se s počátkem 2. světové války snaží prolomit námořní blokádu Spojenců a dostat se do Německa. V příběhu založeném na románu Andrewa Geera je vše: dobrodružství, drama i romantika. (oficiální text distributora)

Recenze (15)

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Jeden z mála, mnou tak oblíbených, filmů o druhé světové válce z druhé - německé strany. V hlavní roli neoblomný německý kapitán Karl Ehrlich (statečný) stále věrný pruským ideálům a starému císařství. S nedůvěrou, možná i odporem k Hitlerovi a nacismu. Jako charakteristické gesto působí nejvíce asi to pohození vlajky s hákovým křížem a vyvěšení staré dobré císařské bitevní zástavy. Pročpak to je to asi tak oblíbený film německých televizních stanic, kde je pravidelně vysílán pod názvem Der Seefuchs (Mořská liška)? ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

John Wayne vyměnil koňský hřbet za palubu německé nákladní lodi a brázdí s ní v pozici kapitána oceány, které se začínají zmítat v bojích 2. světové války. Je nutné říct, že muž, který je synonymem pro kovboje, se této role zhostil naprosto dokonale a uniforma mu sluší téměř stejně dobře, jako klobouk a kolty u pasu. Příběh snímku Pronásledování na moři je poutavý, zajímavý a napínavý. Nechybí v něm ani romantická linie, což je prakticky vždy kořením filmů. John Farrow divákovi dokázal zprostředkovat také bravurní atmosféru tehdejší doby a prostředí, v němž se děj odehrává. Samotný závěr snímku je, myslím, povedenou tečkou. Zaokrouhluji na plný počet hvězd. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

John Wayne coby čestný německý kapitán si hraje na Lodě s celou australskou flotilou. Místo čtverečkovaného papíru ale používá všechna světová moře. ____ Přiměřeně dobrodružné, efektně mužné a díky Laně Turner i lehce vášnivé. Pohádka o muži dbalém cti, který se nenechá nikým a ničím zviklat. /21. 8. 14./ ()

Damiel 

všechny recenze uživatele

The Sea Chase je typickým dobrodružným dramatem z 50. let, výstavbou scénáře (ničím originálním nepřekvapí, ale dobře se na to dívá), hudbou nebo hereckými výkony (John Wayne ve své typické poloze nesmlouvavého, zásadového charaktera). ()

YURAyura 

všechny recenze uživatele

6/10 Tento film jsem chtel videl hlavne kvuli Lane a byla to dobra volba. Dobrodruzstvi z pocatku druhe svetove valky z druhe strany barikady je chytlave a chlapak Wayne je jak jinak klasicky zasadovy. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Reziser John Farrow /Copper Canyon, Alias Nick Beal/ natocil vyborny film z problematiky WWII, tentokrat ale nie spojeneckeho kapitana, ale z uhla pohladu Nemcov. Karl Ehrlich v podani Johna Wayne-a /Rio Lobo, Red River, Brannigan 1975/ sa snzi prelomit blokadu Spojencov a dostat sa naspat do Nemecka. Wayne je synonymom pre kovboja, ale zhostil sa ulohy bravurne, fakt som mu veril ulohu kapitana, aj namakane dialogy a Wayne tuna zhodil vlajku so svastikou a nahradail ju cisarskou bojovou vlajkou. Takze aj preto dam 77 % ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Nie vojnový film, skôr dráma na pozadí 2. svetovej vojny, ktorá je zaujímavá tým, že sleduje osudy (nacistickej) nákladnej lode. Jej kapitán sa v podaní kovboja Wayna však na nacistu a ani len na obyčajného Nemca svojou povahou a rečnením vôbec neponáša. Opäť musím podotknúť, že hoci Wayne hrá v každom filme to isté, tak v newesternoch je uveriteľnejší než vo svojich vlajkových filmoch - westernoch. V 50. rokoch to bez romancy nešlo a ani táto dráma bohužiaľ nie je výnimka. Je jej tam až príliš. Aspoňže zábery na lodi či pacifických ostrovoch sú fajn. ()

sator 

všechny recenze uživatele

Starej poctivej film, ze starejch poctivejch časů. Pro mě Wayne daleko uvěřitelnější, než ve westernech. ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Spíše dobrodružný než válečný film a docela překvapivé, že Američani natočili v roce 1955 film o hrdinském německém kapitánovi. Karl Ehrlich je tvrdý a poctivý německý kapitán, který příliš neuznává nacistický režim, ale když se doví, že jeho země je ve válce, vydává se se svou lodí domů, i když ho tam nic dobrého nečeká. Bohužel jeho první důstojník spáchá chladnokrevnou vraždu a tak se za ním nemilosrdně vydává jeho bývalý přítel, kapitán Napier. Nechybí tu nic - bouře, tvrdě pracující a bouřící se posádka, žraloci, krysy, obětování se. Je tu ale bohužel i ženská, naprosto nevěrohodná romantika a docela se to vleče. SPOILER A debilní konec, kdy se nedovíme co se s postavami stalo taky nepotěší. ()

Kovaja 

všechny recenze uživatele

Krásné válečné drama s napínavým dějem.Můžu jenom vřele doporučit.Nudit se rozhodně nebudete!!!!:-)) ()

drankeryth 

všechny recenze uživatele

Westernova stalica John Wayne si strihol na inu notu, ako ho ludia poznaju. Tentokrat mu aj uloha kapitana lode dobre zapasovala, ako rit na serbel. Film by som vobec nenazval akcnym filmom a vojnovym uz vobec nie, ak nepocitam, ze sa to odohravalo pocas druhej svetovej vojny. Je to skor taky dobrodruzny zaner, okoreneny romantickou zapletkou. Film mal to svoje specificke caro, ale obcas mi to aj prislo troska zdlhave a zbytocne sa to aj natahovalo do dlzky minutaze filmu. ()

brasek 

všechny recenze uživatele

John Wayne bol kanec, skoro v každom filme mal nejakú ženskú... a to je asi problém, že v tomto snímku aj keď nebolo tej romantiky až tak veľa, ide na úkor niečoho iného a ja som postrádal viac napätia z námornej naháňačky a z námorníckeho života. ()

Peabody 

všechny recenze uživatele

Wayne je dobrý, to uznávám, ale zajímalo by mne, kde Lana Turner, která na loď v jednom záběru přichází - zdá se mi - s jediným kufříčkem zvícím tak 25*40 * 15 cm, bere potom oblečení, protože snad ani v jednom záběru nemá stejné, a zejména kde je na vojenské lodí ukryt kadeřník, který jí dělá hlavu. I když nepopírám, že svetříky vyplňuje dobře. Chybí mi taky trochu napětí mezí ní a Waynem, nějak se mi nezdá, že by mezi nimi cokoli zajiskřilo. Zejména ona to hraje jako své obvykle cynicky chladné ženy, což jí šlo dobře, ale tady se mi nezdá dobře obsazená. JInak je to hromada hollywoodských klišé, remcající, ale poctivý a pracovitý a tedy později napravený námořník, nešťastník, který se obětuje za přehrávání jak u ochotníků v horní dolní, padouch padouchovič atd atd. A taky nevím, proč když Mořská honička, tak se tam déle řeže a štípá dříví než bojuje na moři. ()

Reklama

Reklama