Reklama

Reklama

VOD (1)

Píše se rok 2039 a celý svět je zničený válkou. Jednotlivá území už neřídí vlády, ale různé korporace. Nejmocnější - a nejkrutější - z nich je Tekken. Uprostřed zchátralé společnosti se však zrodí hrdina. Mladý muž vychovaný životem na ulici ovládá surové umění boje a jeho odhodlání zvítězit je poháněno touhou po pomstě za vraždu své matky. Musí však porazit ty nejlepší bojovníky světa a stát se Králem železné pěsti... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (420)

Traffic 

všechny recenze uživatele

Tekken v podstatě přejímá stejné schéma jako nadhodnocený Warrior, protože v jádru všeho toho bitkaření stojí hlavně třídní konflikt. Ve Warriorovi musí hrdina nasazovat krk v ringu, protože nemá na splácení hypotéky, a tak se účastní turnaje organizované hedge fund manažerem (tedy kapitalistou non plus ultra), zatímco v Tekkenovi jde vzhledem k futuristickému pojetí o více vyhrocený střet chudé lůzy (ktero zastupuje Jin) a všemocné korporace, navíc personifikované záporákem. Napřed je to dost sympatické, protože film uvědoměle ukazuje původní způsob oldschoolového odboje, založeného na nostalgii, jako nefunkční (uctívání Beatles, hláška "Your revolution will NOT be televised!") a jako cestu vidí infiltrování korporace a její pokoření zevnitř. Povedená je taky reflexe utkání jako reality show, kterou sledují miliony lidí na celém světě a kvůli vyšší sledovanosti sociopatičtí pořadatelé zvyšují brutalitu soutěže. Tak důsledný jako Neveldine s Taylorem ale Dwight H. Little není a ke konci se to všechno začne hroutit do předvídatelného osobního, v zásadě rodinného konfliktu. Navíc unikátní vlastnosti postav nejsou nijak zvlášť zužitkovány, přestože jejich představení slibuje značnou dávku osobitosti. Jako videoherní adaptace je Tekken spíš podprůměr, byť s mnoha slibnými místy. Lepší 2* ()

mil@n.fanatik 

všechny recenze uživatele

Mno... Dalo se na to podívat, ale film spadá do typu "béčkový" ... Příběh prakticky žádný, nevím zahřály možná některé souboje, u kterých jsem vždy čekal, jak se hlavní hrdina dostává z nemožného a vzpomene si v hlavě, jak ho maminka učila bojovat a jak soupeře přelstít. No a tekken se vždy vzchopil a soupeře dorazil.. :-D. To se mi vždycky líbilo a jak jsem psal, jak už to bylo jasné, tak přišla vzpomínka a hrdina byl zpátky, plný energie a rad od maminky, jak na soupeře a jak jej dorazit... Jinak celkově slabší film, moc jsem ani od něj neočekával, takže tak... 40% ()

Reklama

Sobis87 

všechny recenze uživatele

Ony všechny tyhle bojové filmy jsou prakticky na jedno brdo – děj tu slouží pouze jako základní kostra pojící dohromady jednotlivé atrakce a při psaní dialogů si scénáristé zpravidla musejí dávat pozor, aby napsali tak jednoduché repliky, že by si je zvládla zapamatovat i kdejaká hora masa, která po dobu své dlouhé zápasnické kariéry pravidelně inkasuje těžké rány takříkajíc na budku. To vše se dá však odpustit, pokud jsou ony zmíněné atrakce na vysoké řemeslné a choreografické úrovni. Důkazem budiž pitomoučké filmy s Tonym Jaa, které vás v některých momentech zaručeně zvednou ze židle. Tekken ze základního žánrového vzorce ani v nejmenším nevybočuje, avšak ani v těch veledůležitých bojových sekvencích neexceluje. Je přinejlepším průměrný. Jelikož se jedná o adaptaci videohry, která má mezi hráči dlouhou tradici a disponuje masivní fanouškovskou základnou, tvůrci filmové adaptace se zaměřili především na ně. Při castingu se tedy zaměřili více na podobnost herců s pixelovými předobrazy, případně na jejich bojové schopnosti, nikoliv však na schopnosti herecké, což se na výsledku krutě projevilo. Lidé zodpovědní za ošacení herců se svými výtvory jednoznačně vítězí nad ostatními složkami a nepochybuji, že právě díky nim srdce mnoha fanoušků předlohy zaplesá blahem, neboť filmové postavy se opravdu podobají svým předobrazům. Stačí to ale na dobrý film? Jednoznačně ne. ()

Arbiter 

všechny recenze uživatele

Tekken má duši. Duši rozdrásanou. Každý v jeho universu si nese svůj příběh. Je skoro vždy na povrchu blištivý ale uvnitř temný, nespravedlivý a smutný. Nikdo nění dobrý. Jsou jen více nebo méně špatní. Cíl má každý jiný ale vede skrze vítěství. Kde tu byl ten řád, hrdost, mystika a napětí? Proč se i takováhle látka musí znásilňovat a posouvat za použití dementního scénáře, špatný kamery, většinou necharismatických herců a absolutně proti feelingu předlohy?? Za poloviční rozpočet by člověk, kterej nemá potřebu tvořit sračky, natočil Tekken a né tohle! Proč jsou režiséři tak vygumovaný a nutěj fanoušky koukat na pár zrníček Tekkenu v prefabrikátu.. Jako když koupíte v hračkářství barbienu bez ksichtu v balení s lihovkou a ředidlem a prodaj vám to jako 40 milionů barbín v jedné._____Tekken není žádnej zasranej wrestling ! Proč Jin cestoval za svým cílem obklopen mentorama který vysublimovali z kdejakýho hnojáka a dobře poradili * Proč mu matka dala všechny rady do života v jedné konkrétní hodině v devíti letech * Proč to byla taková anarchie * Proč ho po celý turnaj podporovali v hospodě na stejných místech stejní lidé * Proč byla tak zmatená kamera * Co měla znamenat frackovitost u postavy jako je Jin * Proč vypadal Yoshimitsu jako polštář se vzorem * Proč byl každý zápas tak napínavý, s milionem zvratů * Jaký měl účel ten pošahaný střih * Proč bylo tak snadné sesadit autirotu jako je Heihachi a jedinej kdo ho bránil byl jeden securitas s pišťolkou * Proč jsem nedostal fight béčko * Proč to nebyl Tekken *Smutný je i to, že si za pár budu pamatovat jenom epesní zadeček Christie a to, že hlavní hrdina vypadal tak trochu jako postava z jedné hry.. ani se mi ten komentář nechce znovu číst a provést korekturu. U filmu jako je tento je úplně fuk jestli má hlavu a patu. ()

Tsuki 

všechny recenze uživatele

No, původně jsem myslela, že z téhle (skoro už legendární) hry dokážou tvůrci udělat film lepší, ale na druhou stranu, přímo zklamaná jsem taky nebyla. Alespoň jsem konečně svět Tekkenu trochu pochopila, ve hře jsem totiž nějaké okolnosti vůbec nechápala, prostě jsme s bráchou jen hráli a bojovali. Co mě ale přecejen trochu zklamalo, byla nepřítomnost množství postav (marně jsem hledala svou oblíbenkyni Ling Xiaoyu), ale to filmu samotnému nijak neuškodilo. Co se však týče postav, které tam byly, tak to už si tvůrci mohli dát více záležet na podobnosti s postavami ve hře. Někteří byli sice ve své roli skvělí, jiní se však podle mého na roli vůbec nehodili (například Kazuya? Co to mělo znamenat?) Děj byl slušný, od filmu vzniklého ze hry se asi vážně ani víc čekat nedalo. Myslím, že těm, kteří Tekken někdy hráli, může přijít film docela po chuti. Ostatní na něm však nejspíš nic víc, než krvavý boj v nějaké šílené aréně, neuvidí. ~(3,3)~ ()

Galerie (10)

Zajímavosti (11)

  • Náklady na výrobu čítají 35 milionů dolarů. (Dawid199)
  • Cary-Hiroyuki Tagawa, který ve snímku ztvárnil Heihachiho Mishimu, si zahrál i ve filmu Mortal Kombat (1995), další známé adaptaci bojové hry. (virus10)
  • V úvodní sekvenci s mnoha obrazy války a nepokojů lze také vidět postup tří českých policistů za vozidlem Škoda Felicia Městské Policie. (Wopat)

Související novinky

Tekken rozkopne brány kin

Tekken rozkopne brány kin

27.12.2007

O filmové adaptaci úspěšné videoherní mlátičky japonské firmy Namco se mluví už několik let. Průtahy skončí 4. února 2008, kdy v Los Angeles padne první klapka. Scénář Alana McElroye se odehrává v… (více)

Reklama

Reklama