Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Anne je čtyřicet let a má vše, co potřebuje ke štěstí. Pracuje pro jednu rozhlasovou stanici, má šikovného čtrnáctiletého syna Pierra, hezký domov a pozorného manžela Juliena, který pracuje jako návrhář. Přibrala sice pár kilo, ztratila trochu té mladické rozvernosti, ale ráda tyto oběti spokojenému manželství přinesla. Anne se však ze dne na den zhroutí celý svět, když náhodou zjistí, že Julien podlehl svodům své o dvacet let mladší kolegyně a rozhodl se ji vyměnit za svou léty poněkud opotřebovanou manželku. Anne na něj v návalu zloby udeří a když Julian přizná, že se bezhlavě zamiloval, vyčte mu nevděk za celých těch patnáct let, kdy mu prala a žehlila, hodí mu na hlavu čerstvě vyprané ponožky a on udělá přesně to, s čím nepočítala. Odejde. Bezradná žena zpočátku neví co dělat, lituje se, zlobí se na Juliana, svěřuje se kamarádkám a nakonec se rozhodne pro vzpouru. Vyrazí si na pánský striptýz, odhodlaná pořádně si užívat a najít si nějakého milence. Jenže nakonec jí tenhle experiment jen bolestně připomene víc než smutnou realitu, že její mládí nahradila kila a starosti, a že si vlastně nechce užívat s žádným milencem, ale s Julianem, kterého má stále ráda. Nakonec však přece jen ve svém trápení objeví to jediné smysluplné řešení pro sebe i svého syna: celé situaci se začne smát. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (9)

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Deník podváděné manželky psaný s lehkostí Bridget Jonesové, pravým francouzským šarmem a nadhledem až z vrcholu samé Eiffelovy věže. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Nečekaně kvalitní televizní komedie o závažném tématu, ze kterého by se dala udělat jak tragédie, tak nesmyslně nadnesená komedie. Tohle bylo vtipné melodrama jako ze života, ale okořeněné francouzskou lehkostí, takže aktérka zvládala zradu, rozvod, samotu i pokusy o navázání nových vztahů se záviděníhodným elánem. Mnohé scény byly vážně vtipné, přesto se hrdinka propadala i do zoufalství - samozřejmě, v rámci komedie - se v něm až tak moc neutápěla. Nijak extra atraktivní ženská, i když docela pohledná, ale svým přístupem, živostí a šarmem, si, podle mě, dokáže získat na svou stranu nejenom ženské, ale i mužské publikum._____ A kašlu na to, jak dlouho se snažila získat toho chlapa zpátky! V mých očích ji to nesnižuje. Tohle je francouzský, nikoliv americký film, takže je realističtější. Uzavřít 15 let života se nedá tak snadno jako vyslovit poučku: Podvedls mě - táhni. /11. 2. 13./ ()

Rodriguez 

všechny recenze uživatele

Velice vtipná francouzská komedie ze života. Žádná romantika, holá skutečnost o tom jak vás manžel vymění kvůli hezčí a mladší partnerce. ()

blackJag 

všechny recenze uživatele

Ženská, která sebou nechá takhle vláčet, by zasloužila na hubu. Je zase pravda, že kdyby nenechala, nebyl by tu tento film (byla by to ale škoda, ptám se?) a několik docela vtipných poznámek k partnerskému soužití. Hlavní hrdinka mi docela připomíná Halinu Pawlowskou (její fanatičtí přívrženci ať si jednu hvězdu přihodí), nejen svým celkovým výzorem, ale i slovním projevem. Závěr vyzní celkem neuspokojivě a televizní zpracování tomu samozřejmě nepřidává. 35% ()

DannyBoy80 

všechny recenze uživatele

Docela zábavná francouzká komedie kde je spousta dialogů a situací přímo ze života. Tak co Vy, už jste něco takového zažili? ()

fNdEsIECLE 

všechny recenze uživatele

Francouzské filmy v tv od rána do večera, od večera do rána! Sic to byla taková pitomina, ale slunce svítí a mně leze i v pětapadesáti na mozek. Mno a mladý Jean Paul Belmondo a Claudia Cardinale jako tak trochu film ve filmu, no žjúva! Málo milujete, málo sníte, málo zahýbáte, málo smilníte a nejmíň tak nějak vůbec žijete, děti! ()

Rockerman 

všechny recenze uživatele

Docela slušná hořká komedie o nevěře. Sice nic nového pod slunce, ale u filmu jsem se většinou bavil. Možná by to mohlo být trochu kratší, jako televizní film, protože pak už se ty scény opakují. Anne chce neustále manžela zpět. Ten neví, co by vlastně chtěl. A tak to dost dlouhý čas jde pořád dál. Za jedno podívání to stojí. ()

E lan 

všechny recenze uživatele

Sotva průměrná komedie ze života, nic víc, nic míň. Herecké výkony mi nijak k srdci nepřirostly, celkové ztvárnění také ne. Nic moc... ()

Reklama

Reklama