Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Během zlaté horečky v Nome na Aljašce bojuje horník Roy Glennister (Wayne) se svým partnerem Dextrym za záchranu svého nároku na zlato. Stojí proti nim bezcharakterní komisař McNamara (Scott), který má právo na své straně. Jablkem sváru se však nestává pouze zlato, ale i Cherry Malotte (Dietrich), která je bavičkou v místním saloonu. (cheyene)

(více)

Recenze (9)

Bebacek 

všechny recenze uživatele

Marlene Dietrich a John Wayne (jak ty dva mohl někdo obsadit jako pár, když se k sobě ani trochu nehodí??!!) fungující jako ozdoba v jinak naprosto zbytečném filmu. ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Zkrátka a dobře, westerny s Johnem Waynem pro mě mají své nezaměnitelné kouzlo, obzvlášť v originálním znění, kde vyznívá Wayneův chlapácký, výrazný a charismatický hlas. Ve snímku Spoilers je navíc ještě mladý a tak se dočkáváme divokých rvaček, odlehčených, humorem prosycených scén, okouzlování žen a určitou idealizací Divokého západu. Neustále se tu něco děje, takže prostor pro nudu není na místě. Je pochopitelné, že se na snímku podepsal zub času, avšak stále má fanouškům žánru co nabídnout. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

John Wayne dokázal bez úhony vyváznout i z lokomotivy vykolejené v prudké jízdě a bez mrknutí oka hned tasit a střílet. Byl to zkrátka řízek! Marlene, zde důstojně přemáhající žárlivost na mladší a nevinnější zboží, mu zdatně sekunduje. ___ Ve filmu zazní několik trefně špičkujících dialogů a v závěru ho ozdobí perfektní barová rvačka dvou hlavních protivníků, při které se dá odpustit, že v hodně záběrech zjevně zaskakují za herce kaskadéři, i že občas režie nesmyslně některé scény zrychlí. /10. 9. 14./ ()

liquido26 

všechny recenze uživatele

Název už v sobě obsahuje varování proti spoilerům, takže já mohu směle dopodrobna vypsat děj celého filmu, aniž by se na mě měl někdo právo zlobit :-D No tak a po této ukázce mého jemného a vybroušeného smyslu pro dobrý humor již přejdeme k filmu. Moji dva oblíbenci Marlene a John Wayne stojí bok po boku na drsném severu USA, kam ještě zákon ne úplně dorazil. John těží zlato a balí holky, Marlene vede saloon a žárlí na něj. Skvělá dvojka. Jenomže příběh je hlavně v první polovině brutálně nudnej prvních dvacet minut se zdálo jako dvě stě. Druhá půlka je už trochu akčnější a zábavnější, takže to na ty tři hvězdy s odřenýma ušima vytáhla. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Zlato a ženy. Přesně tohle je spojení, které vytváří ve filmu "Kazisvěti" problémy. Zlato proto, že se o něj muži perou a jsou schopni zabíjet, a ženy proto... no, vlastně ze stejného důvodu. Každý chce mít všechno zlato a krásnou ženu jen pro sebe. Není to úplně ploché, charaktery jsou zajímavé, a tak si tenhle film zaslouží vyšší hodnocení. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Tak musim napisat, ze mna ta dvojka Wayne - marlene Dietrich nijak neoslnila, myslim si, ze im to spolu vobec neslo. Film je to aj po rokoch ale vyborny - najvacsim klise vo westernoch bola kradez koni, tu nic take nie je,  Wayne bojuje o svoj narok na zlato, proti nemu stoji bezcharakterny komisar. Super namet na film, tempo je vyborne, Wayne bol mlady, nechybaju prestrelky, akcia ....... i po rokoch sa rad vratim k filmu   : 87 % ()

Mol 

všechny recenze uživatele

Průměrný film s nadprůměrnými herci. Umím si to představit, že bych se na takovej film rád podíval po nedělním obědě zalomenej na gauči a užil bych si ho určitě víc než dnes s hlavou plnou starostí. Jestli je v tomhle filmu něco pro fanoušky westernu, tak určitě rvačka mezi Waynem a Scottem, bohužel většinu bitky obstarají kaskadéři a je to vidět. Dietrich zahrála, tak jako vždy. Chladná, vypočítavá ženština, ale stejně jí budete mít nakonec rádi. Není to špatný film. ()

Reklama

Reklama