Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dva šerifové Zapadákova zvaného Little Rock už byli zastřeleni neznámými cizinci a také poslední ochránce zákona přežije své jmenování pouze o několik hodin. Řádí tu banda vedená mužem přezdívaným Fantom. Je to přízrak, který nezná cenu života, loupí v bankách, přepadává dostavníky a všude za sebou zanechává krvavou stopu. Při svém příjezdu do městečka je John Treves svědkem jednoho z přepadení. Protože o funci šerifa není v kraji valný zájem, sám se ujímá úřadu, odhodlán zbavit Little Rock jeho prokletí. (Densy Home Video)

(více)

Recenze (4)

cheyene 

všechny recenze uživatele

Překlad = Ochránce zákona __ Vůbec první western s Johnem Waynem, který jsem viděl. Do té doby jsem hltal jen Mayovky a najednou tu bylo něco uplně nového, co nebylo špatné, ale na Vinnetouovky a Kara ben Nemsiho to tehdy (pro mě) nemělo. Ovšem líbilo se mi to natolik, že jsem si přál na Vánoce další a další Wayneovky a byl jsem stále více nadšený z toho, jak ten mladík v modré košili a s šátkem kolem krku skáče na koně, střílí od pasu a odrovnává zloduchy tvrdými údery, (možná i) cynickými hláškami a balí nejhezčí (?? o tom lze dnes polemizovat) holky na Západě. Tento western se mi s odstupem let velmi líbí a pamatuji si dokonalou hlášku Johna Waynea - zatkne dva padouchy, jsou za mřížemi a říkají: "Do večera budeme stejně venku!" a šerif J.W. jen chladně odpoví: "Jo? Díky za informaci, pánové!" ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Když je tu někdo, kdo odstřeluje šerify jednoho po druhém, je potřeba, aby si hvězdu nasadil někdo, kdo dokáže zabijáka sejmout. Tím, kdo to zvládne, je samozřejmě mladík s tváří Johna Wayna, který tohle prostě zvládne. Jeden z těch lepších filmů své doby, kde je ale moc vidět, jak byly jednotlivé kulisy, kostýmy i zvuky využívány znovu a znovu. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Klasicky drsny kovboj John Wayne ako dobrak a tresta zlocincov. O tom su tieto casto naivne westerny z 30. rokov, dobre sa na to pozera, obycajne dialogy naprosto prevladaju a tak to ma byt  : 75 % ()

Andrmen221 

všechny recenze uživatele

Tyto westerny z 30. let Johna Wayne, připomínají spíš nějaký seriál. Hodinový snímek, rychlá zápletka, ale příjemně se na to dívá, byť je to 90 let staré. V době, kdy u nás zářil Vlasta Burian na černobílém plátně a německo začínalo vystrkovat růžky, v Americe se westerny jely ve velkém. Zvláštní, že si řeknete, že rozdíl mezi tím obdobím a dobou natáčení je jediná generace. Jsem obzvláště rád za nadabované filmečky, které se tak fajnově sledují. ()

Reklama

Reklama