Reklama

Reklama

Epizody(24)

Obsahy(1)

Sourozenci Jusua a Rozeta jednoho dne probudí démona, ale neutečou, neleknou se - naopak Rozeta mu nabídne svačinu, protože vypadá hlavově. Tím se seznámí s hříšníkem Chronem Crusadeem, démonem, který přišel o rohy, a tím i o svou velkou moc. Všichni tři se stanou přáteli. Jenomže Josua je jedním z apoštolů a démon Alion, který mimochodem připravil Crona o jeho rohy, má o něj zájem. Dá mu uloupené rohy a Joshuu odvede. To by ale nesměl mít milující sestru, která ho chce za každou cenu zpět - i za cenu svého života. Čtyři roky o svém bratrovi jen snila, ale nyní to vypadá, že se objevila stopa. Rozeto, co uděláš? (Zíza)

(více)

Recenze (17)

Zíza 

všechny recenze uživatele

*Spoiler* Z takových konců mě vždycky bolí u srdce. Nevim proč, nechápu, asi jsem přecitlivělá, ale tak nějak to tam prostě svírá... Je asi dobře, že umřeli spolu, milováni, šťastni, leč vyděšeni. Že to byl boj, který ml mnoho obětí a následků, protože tak to přeci je. :-) ()

Hitman_47 

všechny recenze uživatele

Začínám si připadat trochu divně, protože buďto mám asi čuch jen na dobré a opravdu excelentní kousky, nebo tomu vlastně vůbec nerozumim a proto plichtím každému anime po 5 hvězdách. Chrono Crusade si je ale určitě zaslouží...námětem může (ale opravdu jen trošku a velmi nenápadně) připomínat jakousi náboženskou verzi Hellsinga (tady to je akorát ďábel ve službách dobra). Jediné, co by člověka mohlo u tohoto anime trošku "vyvádět z míry" je malá apoštolka, která je neuvěřitelně infantilní a holt vás bude asi ze začátku trochu srát...ale naštěstí i její charakter dozná jakéhosi vývoje a ke konci už nebudete mít chuť ji zabít :) Když už jsem nakousl ten konec....tak slabší povahy by se měli před sledováním dvou posledních dílů nadopovat uklidňujícími prášky a hromadou kapesníků, jelikož takhle silnou emoční vlnu byste nemuseli ustát.. ()

Idaho 

všechny recenze uživatele

Přiznávám se, že tento seriál hodnotím bez znalosti původní manga série, která je hodnocena jako jedna z nejlepších manga komixů všch dob. Naopak, jeho převod do animované podoby se prý vůbec nepovedl. I tak povedná směs biblických motivů a akce, zašmodrchaný děj tak typický pro japonskou mangu se mi docela líbila. edit 8.5.2007. Dostala se mi do ruky manga a musím napsat, že seriál je povrchní až hanba! 50% ()

Vavča 

všechny recenze uživatele

Ty tři hvězdy berte jako pozvání k manze, která má lepší charaktery, konec, průběh děje atd. Samotné anime má pěknou hudbu, slušnou kresbu a výborné kolorování. Ale po osmi dílech začne příšerně nudit a až ke konci se začně něco dít, ale konec je slabý, vykonstruovaný, samoúčelný, nevím jak to mohli tak zprasit, když mangu měli k dispozici dokončenou. Přesto se zde děje občas svižná akce a některé myšlenky či odkazy nejsou vůbec marné, nicméně je to jen velmi těsně nadprůměrem. ()

prome 

všechny recenze uživatele

První polovina seriálu naprosto nezáživná a bez štávy (vydržel jsem jen díky tomu, že jsem neměl nic jiného a nechtělo se mi nic hledat). V druhé půli kvalita stoupá, ale ne do nějakých závratných výšin. Závěr je sice napínavý, ale strašně předvídatelný. Musím také zmínit, že mangu jsem nečetl, ale po komentářích možná přečtu. ()

SonGokussj 

všechny recenze uživatele

Všichni trochu více znalí lidé toto anime hodnotí jako ne-moc povedené. Přiznávám, že story lajna by mohla být svěží a akčnější, tajemnější a vůbec propracovanější, ale... Nevím proč, ale... Ale mně se prostě -hrozně- líbí :-D Chrono je naprosto úuuužasná osobnost. Závěr, ten rozpláče nejednoho člověka a celkově zanechalo velký dojem a touhu se na něj opět podívat. Předtím však zkusím všemi opěvovanou mangu :-) Přemýšlel jsem mezi 3 / 4 hvězdičky, ale dávám čtyři. Slabší, ale čtyři. 75% ()

Starletka 

všechny recenze uživatele

Místy zábavná, místy nudná, ale hlavně zbytečně dlouhá pohádka, která klidně mohla být zkrácena na polovinu a nic by se nestalo. Příběh je docela dost utahaný, postavy nic moc, sem tam nějaké to fanservice, pěkná animace, krásný soundtrack, opening i ending. 6,5/10 ()

Hees 

všechny recenze uživatele

Pôsobivé a smutné anime. Hneď som nasadol do idúceho vlaku a minulosť postáv som sa dozvedel neskôr. Nie vždy tento spôsob sedí ale v tomto prípade sa mi to páčilo. Rozeta mala úžasnú osobnosť a ako to už býva, keď je jeden človek taký ako Rozeta, hodí sa k nej osobnosť ako Chrno. V strede toto anime trocha stráca dych, aby potom ku koncu mohlo úžasne gradovať. Odporúčam. ()

animaxis 

všechny recenze uživatele

Chrono Crusade je méně známé anime,ale rozhodně svému žánru prokazuje čest.Je to krátké,takže vás to nepřestane bavit a nemusí se to natahovat do minimálně 300 epizod(po epizodě 300 mě bavily jen 3 anime).Sice jsem se vžil do různých postav,ale nemrzel mě ani konec,protože jsem z něho měl pocit,že pokračování už určitě nebude a že jsem vlastně viděl všechno.Mimochodem mám hodně rád anime,který mě skoro nutí k slzám a nestane se z toho vzápětí jen vtip.Pet hvězdiček jasných! ()

ethos 

všechny recenze uživatele

Toto je asi najstrelenejsia rozpravka aku som kedy videl. Celkom dobre sa to pozera, ale sestricka co nahana diablov s diablom a este k tomu je vetsinou v podvezkoch tak to je na mna trochu moc. ()

Darik 

všechny recenze uživatele

Nevim, co si mám myslet - je to hodně dobré anime s nádhernou animací, super hlavními postavami a nechutně smutným koncem. Ale hlavní je, že jsem někdy vůbec nestíhal děj - ne, že by to nakonec nedávalo smysl, ale i tak si asi budu muset přečíst mangu. Zatím u mě 3* ale určitě tomu dám i druhou šanci, třeba mě to nakonec přesvědčí a dám víc (nebo míň, jestli manga bude o mnoho lepší). ()

Mortemiss 

všechny recenze uživatele

Třetí anime, které mě donutilo koupit si mangu. Po jejím přečtení musím smutně konstatovat, že příběh, který nám ve hrané podobě servírují je až žalostně povrchní a konec o dost ochuzený. Nicméně je to stále nadprůměr v porovnání s ostatními. PS.: V manze mají osudy některých postav Happy End. Obzvlášť se mi líbí ten Rosette a Chrona. ()

Haide 

všechny recenze uživatele

Nemám příliš ráda seriály, které se dotýkají křesťanské tématiky tak, že se staví na některou konkrétní stranu, jelikož mám vrozený odpor ke katolicismu, ale Chrno Crusade pro mě bylo příjemným překvapením. Děj sice není nijak závratný, ale příjemný a nijak křečovitý. Navíc celou dobu musíte myslet na osud hlavní hrdinky. Konec je jeden z nejdojemnějších, jaký jsem kdy v anime viděla, a ač je celou dobu předvídatelný (ba v samotném seriálu předpovídaný), nemohla jsem si na konci odpustit několik slz nad smutným koncem obou hlavních postav. ()

Respex 

všechny recenze uživatele

Rozhodně se jedná o velice zajímavé anime. Výtvarné zpracování je na velmi vysoké úrovni a příběh je přinejmenším nevšední. Bohužel seriál doplácí na pomalejší rozjezd, ale pak vše dostane docela slušné grády. Jednu hvězdičku navíc si, ale zaslouží závěr. Je velice emotivní. Posledních několik minut seriálu, ale ukáže, že pokud by se podobné linky držel celý seriál, tak jsme mohli sledovat jedno z nejlepších anime vůbec. Nevadí. Třeba přijde remake :) Za mě slabší 4*. ()

3KAVKY 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem akční řež mezi jasně vymezným zlem a dobrem. To jsem ovšem nedostal. Zlo a dobro vymezné jednoznačně bylo, to ano, ale akce mohlo být více. V první části jsem se dočkal spíš komediálního ztvárnění a k závěru přelití do tragédie Shakespearovských rozměrů. Rozetin neblahý konec se předvídat dal, už jen z povahy její role věřitele Chronova života. Tak moc temný závěr jsem, ale vzhledem k počátečním epizodám nečekal. To by bylo plus. Dle mého by ale seriál v klidu obstál v kratší verzi. Dejme tomu 13 epizod. ()

Majrek 

všechny recenze uživatele

(spoilery) Nevím, zda je to mou utkvělou představou, nebo odlišným asijským pojetím dobrého konce, ale nějak mi poslední dobou při sledování anime připadá, jakoby se jejich autoři předháněli ve vytváření špatných konců. Nejenže hlavní hrdinové, které si pro jejich charaktery oblíbíte na konci zemřou, ale jejich smrt navíc postrádá hlubší smysl - je tedy zcela zbytečná a jaksi vynucená. Japonci do ní navíc chtějí vtělit určitou poetičnost,jako by se jednalo o krásnou tečku za fádním životem. Ano,řekneme si,pokud má zemřít kmet nad hrobem, sčítající v duchu své zásluhy a volí důstojný skon před pomalým umíráním, pak možná Evropan v některých aspektech může souhlasit s tvrzením, že i na smrti je něco pozitivního. Pokud se však jedná o mladé lidi v rozpuku mládí, s maximem energie a chuti do života, působí jejich náhlý odchod odstrašujícím a hrůzným dojmem. Takový dojem ve mne zanechala anime Chrono Crusade, v níž hlavní roli zaujímají dvě kontroverzní postavy - mladičká sexy jeptiška Rosette Christopher, která svým rozpustilým, přímým až místy bláznivým jednáním zcela vyvrací zažitou (a nepochybně výstižnější) představu asketického života. Působí spíše dojmem roztržitého a nevázaného teenagera. Aby bylo absurditě učiněno zadosti, druhou klíčovou postavou, která se v seriálu objevuje po boku energické Rosetty, je démon Chrno, jehož přítomnost působí mezi klérem velké rozpaky, ovšem jeptiška na něj nedá dopustit - nejen z důvodu přátelství, ale i kvůli zvláštnímu propojení jejich duší. Chrno je démon ryze přátelský, ovšem za určitých okolností (když mu Rosetta propůjčuje svoji životní energii a krátí se tím její čas) nabývá na síle a věřící se přirozeně bojí, aby toho nezneužil. Dvojice bojuje proti silám pekla s různými spojenci, mnohdy dochází k originálním zápletkám a aby se vážný podtón příběhu trochu zjemnil, Rosetta se často chová ztřeštěně a impulsivně. Během seriálu se postupně odhalí její minulost a dozvíme se také, jak se setkala s Chrnem. Jak se však blíží závěrečné díly, nabývá na síle i chladná předtucha již zmíněného špatného konce. Nejprve zahyne krásně animovaná mladá kouzelnice Satella a pak (po víceméně vyhraném boji se zlem) se přiblíží i smrt našich dvou hlavních hrdinů. Američan nebo Evropan stále doufá, že se stane něco neočekávaného a Rosetta svoji životní energii nějak obnoví, ale k zázraku nedojde a ona i s démonem dožívá na lavičce při symbolickém západu slunce. Jak poetické... () (méně) (více)

Reklama

Reklama