Reklama

Reklama

Strašidelné historky

(seriál)
  • Japonsko Gakkó no kaidan (více)

Epizody(20)

Obsahy(1)

Satsuki a její malý bratříček Keiichirou se společně s tatínkem přestěhují do jeho rodného města, kde, když byl ještě malý, poprvé potkal jejich již zemřelou maminku. Hned první den se oba sourozenci seznámí s klukem od sousedů jménem Hajime. Ten však neudělá na Satsuki právě nejlepší dojem. Když se pak jednoho dne oba sourozenci vydávají poprvé do školy, aby se představili svým novým spolužákům a učitelům, souhrou okolností se zaběhne jejich kocour jménem Kaya. Při pronásledování vběhne do staré opuštěné školní budovy, kde kdysi pracovala jako ředitelka babička obou dětí a kam chodili i jejich rodiče. O staré budově však kolují zvěsti, že v ní sídlí duchové a démoni. I přes to, že budova působí velmi hrůzostrašně, však Satsuki sebere veškerou odvahu a společně se svým bratříčkem Keiichirou, sousedem Hajimem, jeho dobrým kamarádem Reem a o rok starší dívkou Momoko, se kterými ji v ten moment svede osud dohromady, do budovy vstoupí, aby ztraceného mazlíčka opět nalezli a odnesli domů. Jenže legendy kolem staré budovy nejsou ani trochu lživé a v jejích interiérech se prohání nejeden přízrak. Při svém pátrání po kocourovi děti narazí i na jednoho démona jménem Amanojaku. Ten byl, v důsledku nedaleké výstavby v horách, osvobozen ze stromu, do kterého byl před lety zapečetěn matkou Satsuki a Keiichiroua. Nyní touží po pomstě. Uvnitř domu se však dětem podaří nalézt matčin deník, který obsahuje i formule pro zaříkávání a zapečeťování nejrůznějších duchů a démonů a tak se jim nakonec podaří Amanojaku zbavit. Ne však tak, jak by si přály. Pomstychtivý démon se usadí v těle jejich milovaného mazlíčka, přičemž jim sdělí, že jediný způsob, jak ho dostat ven, je zvíře zabít. To však děti nemohou připustit. Proto začne Amanojaku žít s nimi. Podaří se dětem opět zapečetit nově probuzené duchy a démony? Zvládnou vypudit Amanojaku, aniž by přišly o svého mazlíčka? A jaká další nadpřirozená dobrodružství na ně ještě čekají? (EMIA)

(více)

Recenze (12)

animaxis 

všechny recenze uživatele

Čtyři hvězdičky,protože mě více dílů spíše nezaujalo,než naopak.Ale ty díly,které mě zaujali měli skvělou strašidelnou atmosféru a některé byly doopravdy strašidelné.Není to ten typ anime,u kterého musíte shlédnout každý díl,aby jste vůbec byli v obraze.Postavy z party tu jsou sice stejné,ale moc návazností na minulé díly tu nenajdete,takže je to spíše takový pohodový seriál.Pro mě byl tedy nejstrašidelnější díl s démonem s kosou,který vždy zazvonil u dveří,když bylo dítě doma samo a pokud otevřelo,tak ho rozseklo.To je asi nejvíce strašidelný díl série.Je to takový Klub záhad,ale ve stylu anime. ()

maneki_neko 

všechny recenze uživatele

Popravdě řečeno, tohle anime v Japonsku zrovna velký úspěch nesklidilo, spíše naopak. A tak se partička proslulých amerických dabérů z této branže rozhodla očistit pověst tohoto seriálu po svém. Scénář se jim zázrakem podařilo zachovat, jen pozměnili ty nezajímavé hlášky postav a nahradili je kupou hlodů narážejících na celebrity, sexuální orientaci nebo křesťanství. To, co s tímhle podprůměrným seriálem dokázala udělat parta ani ne 10 lidí, je vážně síla. Ono je to totiž mnohem zajímavější, když místo slaboduchých nářků přiblblých dětiček posloucháte naprosto odzbrojující hlášky, které byste přiřadili spíš k jiné věkové kategorii. Duchové a démoni, kteří figurují v každém díle, nahánějí husí kůži, takže v tomto ohledu odvedl seriál dobrou práci. Ale rozhodně doporučuji to zkouknout v anglickém dabingu, v japonštině to je hrozná nuda a nemá to takovou šťávu jako ta parádní verze od amíků. Pokud máte rádi černý humor, rozhodněte se nudit nebudete. Ending Sexy Sexy mluví za vše. ()

Reklama

Honza__St. 

všechny recenze uživatele

"Strašidla, strašidla, co neznají pravidla..." budou už asi napořád vděčný námět. A v Zemi vycházejícího Slunce vzhledem k jejich všelijakým bájím a pověstem tuplovaně. Zdejší příběh se točí okolo partičky v čele s jistou Satsuki (ta mimochodem vypadá jako další Senzační sestra, jedinej rozdíl mezi ní a Misty jsou tmavší vlasy, jinej culík, a že umí vařit), která je, obdobně jako kdysi její matka, magnet na strašidla. Parta navíc žije ve městě, které je patrně jakousi místní obdobou schránky na duchy z Krotitelů duchů (zejména opuštěná stará budova jejich školy). A jelikož kdejaká věc sloužící jako vězení pro nějaké to strašidlo bere za své v důsledku přestavby města, začínají strašidla řádit. A tak se úlohy krotitelů ujímá Satsuki, její bratříček, a její noví kamarádi - raubíř Hajime (se kterým si co chvíli vjíždí do vlasů, ale pod tím vším nejspíš raší něco víc :D), šprt Leo, a ne vždy dobrovolné médium Momoko (v anglické verzi křesťanská fanatička na úrovni Amišů a Poláků :D). A v neposlední řadě démon uvězněný v těle Satsukiyny kočky, který většinou nemá nejmenší zájem dětem pomáhat, ale nakonec většinou pomůže, protože ví, že pokud nezmizí ostatní strašidla, neosvobodí se (a navíc jediný bubák, který má podle něj právo dětičkám zakroutit krkem, je on sám :D). Seriál má rozhodně zajímavé momenty (duch hrající na piano vám čtyřikrát zahraje Für Elise a máte to za sebou, duch někdejší žačky vás s pomocí strašidelné hry upíše ďáblu a přijde si pro vás nebo vám dá možnost úplně vymazat svoji existenci,...), ale je jasné, na co dojel. Zápletky jsou až příliš na jedno brdo (pravda, to u Super Sentai/Strážců vesmíru taky, a ty jedou dodnes), a kolikrát až moc vybírá kultovní hororové filmy (př. v té době jen v japonské verzi existující Kruh tak aspoň pětkrát). Takže seriál skončil po jedné sérii a téměř se na něj zapomnělo. Než si ho o pětiletku později všimli Američani a nadabovali ho tak, že by kdokoliv přísahal, že to musí být parodie (koneckonců my jsme přesně něco takového udělali na přelomu 80. a 90. let u jednoho dílu Ferdy, a tam nikdo nepopíral, že jde o parodii, a snad ještě předtím ten díl dostal i oficiální dabing). A ten někdy až moc fekální a úchylný dabing z tohoto dílka postupně udělal internetový kult, který je povinností pro každého anime fanatika (a nejeden z nich se výjimečně kouká právě na tu anglickou verzi). Je vidět, že i parodie někdy může být dobrou reklamou pro parodované dílo. ()

Jeoffrey 

všechny recenze uživatele

If there's something strange in your neighborhood. Who you gonna call? Ghostbusters! ♫... Takové docela zajímavé duchařské příběhy, které na mě působili jako japonská verze Krotitelů duchů, kde jsou hlavní charaktery děti a duchové jsou samozřejmě přizpůsobeny lokálním tradicím. Zkrátka zase až tak děsivé, že by to byl plnohodnotný horor, to rozhodně není, ale atmosféru některé příběhy docela mají. Tím, že to bylo epizodické byly i dojmy z jednotlivých dílu dosti různé. Z čeho jsem však neměl příliš dobrý dojem byly postavy. Jediný, koho jsem si dokázal docela oblíbit byl Amanojaku. Co se dětí týká, tak děvčátka by i docela ušla, hlavně tedy Momoka, ale pánské osazenstvo mě neskutečně štvalo. Keichiro byl asi největší extrém a jeho uřvanost mi lezla dost často na nervy, ale zbylý dva chlapci také měli své momenty, kdy mi slušně pili krev. Já si občas i přál, aby tam některý z nich doopravdy zařval... Ve výsledku je to u mě průměr, protože i když to bylo zajímavé, tak jsem se do toho občas musel i docela dost nutit, abych to dokoukal a abych zaplašil myšlenky na to, jak příjemné by bylo, kdyby některé z postav umírali pomalou a bolestivou smrtí. 5,2/10 ()

Cassandra 

všechny recenze uživatele

Čtyřmi hvězdičkami mírně nadhodnocuji, ale je fakt, že moc podobných anime jsem neviděla, takže mi tato série přišla osvěžující, navíc cca třetina dílů byla slušně napínavá a strašidelná (a některé mi feelingem připomněly mé oblíbené japonské pohádky), takže proč ne. Jen mi lezla na nervy blbost hlavní hrdinky, která poté, co ji ohrožovalo několik duchů, skoro v každém dílu nemohla uvěřit, že by potíže její party zase způsoboval duch. Melodie endingu a jeho grafické řešení nemá chybu. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (2)

  • Seriál se proslavil svím anglickým dabingem, který z něj udělal černou komedii. (pinkieORG)

Reklama

Reklama