Reklama

Reklama

Strašidelné historky

(seriál)
  • Japonsko Gakkó no kaidan (více)

Epizody(20)

Obsahy(1)

Satsuki a její malý bratříček Keiichirou se společně s tatínkem přestěhují do jeho rodného města, kde, když byl ještě malý, poprvé potkal jejich již zemřelou maminku. Hned první den se oba sourozenci seznámí s klukem od sousedů jménem Hajime. Ten však neudělá na Satsuki právě nejlepší dojem. Když se pak jednoho dne oba sourozenci vydávají poprvé do školy, aby se představili svým novým spolužákům a učitelům, souhrou okolností se zaběhne jejich kocour jménem Kaya. Při pronásledování vběhne do staré opuštěné školní budovy, kde kdysi pracovala jako ředitelka babička obou dětí a kam chodili i jejich rodiče. O staré budově však kolují zvěsti, že v ní sídlí duchové a démoni. I přes to, že budova působí velmi hrůzostrašně, však Satsuki sebere veškerou odvahu a společně se svým bratříčkem Keiichirou, sousedem Hajimem, jeho dobrým kamarádem Reem a o rok starší dívkou Momoko, se kterými ji v ten moment svede osud dohromady, do budovy vstoupí, aby ztraceného mazlíčka opět nalezli a odnesli domů. Jenže legendy kolem staré budovy nejsou ani trochu lživé a v jejích interiérech se prohání nejeden přízrak. Při svém pátrání po kocourovi děti narazí i na jednoho démona jménem Amanojaku. Ten byl, v důsledku nedaleké výstavby v horách, osvobozen ze stromu, do kterého byl před lety zapečetěn matkou Satsuki a Keiichiroua. Nyní touží po pomstě. Uvnitř domu se však dětem podaří nalézt matčin deník, který obsahuje i formule pro zaříkávání a zapečeťování nejrůznějších duchů a démonů a tak se jim nakonec podaří Amanojaku zbavit. Ne však tak, jak by si přály. Pomstychtivý démon se usadí v těle jejich milovaného mazlíčka, přičemž jim sdělí, že jediný způsob, jak ho dostat ven, je zvíře zabít. To však děti nemohou připustit. Proto začne Amanojaku žít s nimi. Podaří se dětem opět zapečetit nově probuzené duchy a démony? Zvládnou vypudit Amanojaku, aniž by přišly o svého mazlíčka? A jaká další nadpřirozená dobrodružství na ně ještě čekají? (EMIA)

(více)

Recenze (12)

ing.man 

všechny recenze uživatele

Jedna za husí kůži, druhá za to, že mě to začalo i bavit a třetí za Momoku. :) Jen mě štval ten uřvanej Keiichiro občas. Hlas Satsuki propůjčila Tomoko Kawakami, která podlehla v roce 2011 rakovině ve věku 41 let. BTW k dnešnímu datu není v popisu filmu ani jedno jméno z pěti hlavních rolí... Takže: Takako Honda - Hajime; Kurumi Mamiya - Keiichirou; Tomoko Kawakami - Satsuki; Makoto Tsumura - Leo; Kumi Sakuma - Momoko; Ryûsei Nakao - Amanojaku/Kaaya. ()

Cassandra 

všechny recenze uživatele

Čtyřmi hvězdičkami mírně nadhodnocuji, ale je fakt, že moc podobných anime jsem neviděla, takže mi tato série přišla osvěžující, navíc cca třetina dílů byla slušně napínavá a strašidelná (a některé mi feelingem připomněly mé oblíbené japonské pohádky), takže proč ne. Jen mi lezla na nervy blbost hlavní hrdinky, která poté, co ji ohrožovalo několik duchů, skoro v každém dílu nemohla uvěřit, že by potíže její party zase způsoboval duch. Melodie endingu a jeho grafické řešení nemá chybu. ()

Reklama

animaxis 

všechny recenze uživatele

Čtyři hvězdičky,protože mě více dílů spíše nezaujalo,než naopak.Ale ty díly,které mě zaujali měli skvělou strašidelnou atmosféru a některé byly doopravdy strašidelné.Není to ten typ anime,u kterého musíte shlédnout každý díl,aby jste vůbec byli v obraze.Postavy z party tu jsou sice stejné,ale moc návazností na minulé díly tu nenajdete,takže je to spíše takový pohodový seriál.Pro mě byl tedy nejstrašidelnější díl s démonem s kosou,který vždy zazvonil u dveří,když bylo dítě doma samo a pokud otevřelo,tak ho rozseklo.To je asi nejvíce strašidelný díl série.Je to takový Klub záhad,ale ve stylu anime. ()

LordSnape 

všechny recenze uživatele

Pohodový seriál o škole plné duchů a partě pěti školáků, kteří se s nima musí postupně vypořádat pomocí deníku kde jsou uvedena jejich jména a patřičná zaklínadla k jejich uspání. V celém seriálu vystupují děti, takže je patrné, že je určen převážně jim. Ale nenároční dospělí se také mohou zabavit i když ti se u strašidelných scén místo strachu spíš budou lehce pusmívat. 7/10 ()

T-pack 

všechny recenze uživatele

Tenhle seriál je jeden z nejvtipnějších dospělých sitcomů, které jsem kdy viděl. Což vám možná bude vzhledem k většině komentářů připadat dost podezřelé, nicméně narážím na to samé, na co narazili už molenart a maneki_neko – koukal jsem se na seriál specificky kvůli pověstnému ADV dabingu, a pořád se nemůžu přenést přes fakt, že to byl dabing oficiální distribuce. „Run! She’s a ghost AND a bitch!“ ()

Galerie (8)

Zajímavosti (2)

  • Seriál se proslavil svím anglickým dabingem, který z něj udělal černou komedii. (pinkieORG)

Reklama

Reklama