Reklama

Reklama

Na lince je vrah

  • USA When a Stranger Calls (více)
Trailer

Pro Jill Johnson (Camilla Belle - The Ballad of Jack and Rose), která si chtěla přivydělat hlídáním dětí, to měla být ideální práce. Rodiče pryč. Lednice plná k prasknutí. Děti uložené v posteli. Pak ale zazvonil telefon a zlověstný hlas se ptá: “Zkontrolovala jsi děti?” Jill přepadá panika. Zamkne se, rozsvítí světla, zatáhne závěsy a volá na policii. Ta telefonáty prověří a poté Jill sděluje nepříjemnou zprávu. Volající se nachází uvnitř v domě. A tak jde k smrti vystrašená dívka nahoru zkontrolovat děti a její pohodový večer se pomalu mění v nervy drásající zlý sen plný úzkostného napětí, hrůzy a děsu. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (186)

Morholt 

všechny recenze uživatele

West umí výborně pracovat s napětím. Prakticky hodinu udržuje diváka ve střehu, protože každičký zvuk může znamenat cokoliv a za každým rohem se může objevit kdokoliv. To je hlavní devíza celého filmu. Co se Camilly belle týče, tak se sice jedná o docela koukatelnou holku, ale herecky to žádná hitparáda není, takže obsadit jí do de facto one girl show se nezdá jako šťastný nápad. Na druhou stranu tady nebylo třeba výkonu, který by aspiroval na festivalová ocenění, takže to ještě dopadlo docela dobře. Zábavná a stravitelná žánrovka. 65% ()

Arcadan 

všechny recenze uživatele

Pustil jsem si to sám někdy po půlnoci a přiznávám, že zhruba do první poloviny mi to tedy napínavé přišlo. Ten film je ovšem tak předvídatelný, že jsem po nějaké době měl pocit, že se tvůrci rozhodli do scénáře dát všechna hororová klišé, která znají… A že jich je hodně. Všechny postavy (včetně vraha) jednají samozřejmě naprosto nelogicky, a navíc je celý film kompletně bez krve, takže některé scény, které mají vylekat, působí vyloženě směšně. Fascinující na tom všem ale je, že na tu necelou hodinu a půl, přičemž naprostá většina stopáže se skládá z toho, jak holka chodí po domě a zvedá všude možně telefon, to překvapivě baví. Největší trumf tohoto filmu, kvůli čemuž má cenu se na něj podívat, je fakt, že se na to více než příjemně dívá, protože celou dobu se pohybujeme v nádherné moderní vile a uvnitř sledujeme o nic méně krásnou Camillu Belle. A to mi vlastně na ty dvě hvězdy stačí. ()

Reklama

LINKIN 

všechny recenze uživatele

Typický béčkový horor se vším všudy. Hudba, která je stejná od 15. do 50. minuty začne být po chvíli spíše obtěžující a účel, který měla splňovat (tedy navodit a udržovat napjatou atmosféru) se mu ani trošku nezdařil. Simon West nám tedy ukázal všechny nešvary, který by měl klišovitý béčkový horor obsahovat, až na odhalené poprsí hlavní herečky:) K tomu všemu nekonečné množství telefoních hovorů, které po chvíli opravdu začnou lízt na nervy a finále, finále na které jsem se těšil a doufal v něj - vůbec žádné nebylo. A tak film skončí ve chvíli, kdy si divák říká, že už by se po hodině nudy konečně mohl rozjet. Nádherná Camilla Belle si ale určitě hvězdičku zaslouží:D ()

choze 

všechny recenze uživatele

Tak mám za sebou všechny tři Strangery a originál ani jeho televizní pokračování mě moc nezaujaly. U tohohle remaku musím pochválit scenáristu, že se vyhnul jejich nudným prostředkům s pátráním po vrahovi po letech a úvodní komorní atmosférickou dvacetiminutovku s hlídáním dětí konečně natáhl na celý film. Taky chválím, že konečně obsadili do hlavní role holku, na kterou se dá koukat. A ten barák je super. Za to vše dík a tu jednu hvězdu. Bohužel, výsledek je i tak pekelně nudný. Jinak z pera Freda Waltona, rejži a scenáristy prvních dvou Strangerů, vyšla ještě tahle variace, ale na ni už dlabu - http://www.imdb.com/title/tt0426424/ ()

Hitman_47 

všechny recenze uživatele

No...teď nevim, jestli jsem tu pointu pochopil špatně nebo správně. Vzhledem k názvu by ta pointa byla i správnou pointou...ale huš kurva, řeknu vám lidi, že konec vás celkem nasere (teda mě aspoň nasral). Ono, koukat hodinu na to, jak pekná dívčina hupsá po velkém, tmavém a tichém domíku není zase takový odvaz...ještě k tomu, když ona slečna zůstane po celou dobu oblečená :) Taky mi nedochází ten "motiv" ... jak vraha, tak Westa.. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (19)

  • Camilla Belle měla udeřit Tommyho Flanagana během scény v atriu, ale netrefila ho a rozsekla si ruku v oblasti kloubků prstů. Také se bouchla hlavou do okna během boje na schodech. (Cheeker)
  • Reklama na film zahrnovala i imaginární profil na síti MySpace „Jill051606“, který bylo i po uvedení filmu možné zařadit si mezi přátele. Název byl odvozen od data uvedení 16. května 2006. (Terva)
  • Přestože "vetřelce" hraje skotský herec Tommy Flanagan, hlas v telefonu patří Lanci Henriksenovi. (Cheeker)

Související novinky

Čínský holokaust na velkém plátně

Čínský holokaust na velkém plátně

19.12.2006

Vyčerpávající natáčení hned dvou ambiciózních projektů, Na lince je vrah). Natáčení dramatu RAPE OF NANKING s odhadovaným rozpočtem čtyřicet miliónů dolarů začně už teď na jaře. (více)

Reklama

Reklama