Reklama

Reklama

Flynn Carsen 2: Návrat do dolů krále Šalamouna

(TV film)
  • USA The Librarian: Return to King Solomon's Mines (více)

VOD (1)

Obsahy(1)

Při návratu domů ze své další mise zjistí čerstvě dvaatřicetiletý knihovník Flynn Carsen, že mu někdo prohledal jeho byt a ukradl z něj listinu, jež ukazuje cestu k Dolům krále Šalamouna. Flynn se musí postarat, aby zloděj nenašel zbytek, protože v Šalamounových dolech je ukryta kniha, která dá svému čtenáři schopnost ovládat prostor a čas. Je vyslán do Maroka, aby našel část klíče k záhadě. V římských rozvalinách se setká s krásnou a velmi chytrou archeoložkou Emily Davenportovou. Protože je posedlá Šalamounovou manželkou, královnou ze Sáby, přidá se k němu a společně odhalí část klíče k mapě. Jeden z pomocníků jim pomůže uniknout přepadení a prozradí, kde hledat zbytek klíče. Když další den, poté co se s Emily do sebe zamilují, pokračují v cestě, Flynn překvapeně zjistí, že krajina připomíná jeho dětské kresby. Uvědomí si, že otec musel o Šalamounových dolech vědět a s pomocí pohádek mu do paměti zafixoval cestu. Navíc mu poskytl amulet, který mu zajistil pomoc zednářů, střežících tajemství knihy. Flynnovi a Emily se podaří najít jeskyni, kde je ukryt Šalamounův poklad, ale dostihnou je pronásledovatelé, kteří mají s sebou strýce Jerryho a chtějí ho vyměnit za Knihu Šalamounovu, jež je součástí pokladu... (TV Prima)

(více)

Recenze (195)

Gemini 

všechny recenze uživatele

Druhý film o neohroženém Knihovníkovi Flynnu Carsenovi, stejně neambiciózní a sám ze sebe řiť si tropící jako jeho předchůdce. Opět se (s naprosto nečekaným výsledkem;)) pokusíme zachránit svět, nabalíme novou kočku - tentokrát stejně nebo ještě víc vzdělanou než titulní postava - a tentokrát se i trochu pohrabeme ve Flynnově minulosti. Únosná stopáž a fórky s legendárními artefakty pomáhají vyrovnat fakt, že přes zkušenosti Jonathana Frakese to tentokrát nešlape tak jako v díle prvním, na čemž má zřejmě podíl i absence ultrahnusného ultrazáporáka, jakým byl Kyle MacLachtan. Doufám, že třetí díl vysvětlí nevysvětlené a dvojce dám 60%. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Hehehe. Televízna paródia-variácia-odvar z Indyho, Múmie, National Treasure, Da Vinciho kódu a všetkých podobných filmov, na aké si len spomeniete (vrátane seriálu Relic Hunter). Ale otvorene to priznáva a pozýva: "Vieme, že je to blbé, neoriginálne a so zlými trikmi, ale poďte si to užiť s nami, veď o nič nejde!" Vďaka réžii skúseného startrekovského Jonathana Frakesa to odsýpa, vďaka baviacemu sa Noahovi Wyleovi to je občas naozaj vtipné ("To, do čoho si si práve utrel spotenú tvár, je turínske plátno!"), nuž a tá Gabrielle Anwar je aj pri všetkom tom prehrávaní naozaj sexy. V kine by to bol prúser, na DVD človek ľutuje požičovné, ale len tak niekde v telke - príjemná oddychovka. ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Tedy upřímně, ona ani jednička nebyla žádné veledílo, ale vedle dvojky jde o učiněný skvost. Ve dvojce se k pokusu o Indianu Jonese ještě začaly míchat infantilní "HarryPotterovské" triky (jako třeba létající předměty), jejichž úroveň místy navíc vypadala jako by je tvořil nějaký študentík na svém "pařanském pécéčku". K popukání je Carsenova schopnost vyřešit cokoliv max. do 2-3 minut, a to jen tak "mimochodem" (člověku se mimoděk vybavuje ono "zázraky na počkání, nemožné do hodiny"). Pokud ten film byl cílen na dětskou populaci, mělo by to být uvedeno v popisku, ale nebylo. Bohužel. Ale děti by zase asi nepochopily některé připitomělé fórky (turínské plátno apod.). Btw. V USA je slovo "knihovna" synonymem pro "muzeum"? ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Flynna Carsena jsem od prvního dílu bral jako takovýho o dost levnějšího Indiana Jonese, který ale má chuť vyprávět super dobrodružné příběhy, které se zároveň spojují spolu s konspiračními teoriemi na cokoliv, co má spojitost s pradávnou historií. První díl tak vyzněl, druhej už je ale totální blbost. Tvůrci se snaží být vtipní, ale vtipnost upřímnou vynahrazují vtipností vynucenou hlavně vzhledem k tomu, že si dělá absurdně legraci ze všeho, co by takové dobrodružné filmy mohlo byť jen spojovat. A to je škoda. V tu chvíli už to není dobrodružný film, ale parodie na něj, a to se mi v tomhle případě vůbec nelíbí. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Tohohle knihovníka už nezachrání ani humor ani klystýr. Jonathan Frakes se snažil, ale s tímhle už nemohl opravdu nic udělat. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Joseph LoDuca: 1. Main Title ,2. Crystal Skull ,3. On Horses ,4. The Package ,5. Fencing ,6. Casablanca ,7. Escape from the Tomb ,8. Journey Begins ,9. Photos of Dad ,10. Jono's Village ,11. Chocolate ,12. Hardly Knew Him ,13. Breasts of Sheba ,14. Ruins ,15. Honeymooners ,16. All Seeing Eye ,17. Red Dress ,18. Song of Solomon ,19. Goodbye, Jerry ,20. Lava ,21. The Key ,22. Uncle Told Me/Drowning Pool ,23. Summoning Evil/Schooling Jerry ,24. Temple Destruction/Looking at You ,25. Lesson Learned/End Credits , ()

tron 

všechny recenze uživatele

„To je zlé.“ – „No, dobré to nie je.“ Sympaťák z najlepšieho nemocničného seriálu na svete „Pohotovosť“ („Dr. House“ nie je klasický nemocničný seriál), Noah Wyle, v r. 2004 dostal od televízie ponuku na stvárnenie nešikovného vzdelaného akčného knihovníka Flynna Carsena. Snímka niesla podtitul Honba za kopijou osudu a napriek menšiemu rozpočtu sa variácia na finančne lacnejšieho Indiana Jonesa páčila. Slabšie triky a biednejšie akčné scény (a vôbec) zachraňoval práve pohodičkár Wyle. NÁVRAT DO BANÍ KRÁĽA ŠALAMÚNA (po ktorých prišiel zatiaľ posledný diel, Kliatba Judášovho kalichu) je to isté – je to milé, pôvabné, finančne lacné, ale neprekáža to a má to hrochov a chémiu medzi Ním a Ňou („Netvrdím, že ste hlupák, ale ja som múdrejšia.“). ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Od prvniho dilu tu je jedna zasadni zmena. Flynn uz neni vystraseny hovado. Ne ze by z neho byl nakej extra borec, ale vsechno zna, nic moc ho neprekvapi a akce se neboji. Ale jinak to jede vicemene v kolejich prvniho dilu, mame tu flynngirl, mame tu nejakej legendarni artefakt a po trochu uvodnich kecech zhruba hodinku neprerusovanyho dobrodruzstvi okorenenyho spoustou humoru. Zvraty jsou sice predvidatelny a triky ubohy, ale koho to sere, Wyle je sympatak a film si udrzuje slusny tempo a bavi celou dobu. Slabsi 4*. ()

Jossie 

všechny recenze uživatele

Vykrádačka u které mi to nijak nevadilo, protože je to taková zábavná blbinka s úžasně nemožnými triky (mimochodem použití všech těch nadpřirozených věcí mě hrozně bavilo). Pravda je, že Flynnovy přešlapy vedle mě asi měly rozesmát, ale spíš mě tím štval (já vím, nesmím to brát tak vážně). ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Buď opatrný! Nenechej se zabít! A šetři peníze!" Knihovník Carsen se vrátil a já k tomu mám jednu velkou výhradu. Kde je nějaká sexy dračice, aby toho moulu chránila? Proč byla bodyguardka Nicole vyměněna za trhlou vědkyni Emily? Tohle zkrátka nebyla změna k lepšímu, ale já chci být pozitivní, takže mě bavil svévolně útočící meč Excalibur a obrana čokoládou před hrochy. Jinak padouch byl jasný na první pohled a Flynn svých 22 titulů tentokrát nedokázal řádně využít k mému pobavení. ()

Psema 

všechny recenze uživatele

Určitě lépe natočené i zahrané než jednička, ale s Frakesem za kamerou ztratil Flynn podstatnou část svého "neberu se vůbec vážně" kouzla. Povětšinou je to jen laciná variace na Indyho, která občas překvapí slušným vtípkem, ale jinak nudí jako každé podprůměrné béčko z videopůjčovny. Odkaz na Casablancu byl ovšem vynikající. ()

StarsFan 

všechny recenze uživatele

Máloco mě v poslední době zhrozilo jako tenhle film. Když jsem si říkala, co vyčítám jiným filmům, připadalo mi to v porovnání s tímhle jako naprosto zanedbatelný maličkosti... Ještě štěstí, že to šlo v televizi; jít na to do kina nebo si to půjčit na DVD, budu sama sobě nadávat, za jakou kravinu jsem to vyhodila peníze... ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Asi jedinej Flynn Carsen kterýho jsem neměl chuť po pěti minutách vypnout, ale to neznamená, že se jedná o nějakej skvost. Pořád stejně nesympatickej a necharizmatickej hlavní hrdina. Nevýrazní záporáci a hromada totálně stupidního a infantilního humoru. Tuhle trilogii si holt Frakes za rámeček rozhodně nedá.15% ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

O nic horší a o nic lepší než první díl. Jedenkrát na to mrknout, nepřemýšlet a odpočinout si. Proč ne. Indiana Jones je prostě jen jeden. ()

Jamal 

všechny recenze uživatele

No co k tomu říct - takovej málo povedenej Indiana Jones ( možno brát i jako parodii ) pro ty nejmenší z nás. Jelikož jsem od toho opravdu nic nečekal tak za dvě. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Flynn v druhom diele - väčšinou to dopadá tak, že prvý diel je dobrý, zvyšok pokračovania zlý alebo naopak, ale v tomto prípade neplatí ani jedno. Ide o ďalší nádherne spracovaný film, ktorý sa vyrovná svojmu predchodcovi. Škoda len jednej chybičky. Strašne tam chýba Sonya Walger. No ale ďalej..Flynn opäť hľadá artefakty pre knižnicu, opäť je mu pomocníkom a radcom jeho nadriadený, u ktorého nachádza Flynn nové nadprirodzené schopnosti, čo nie je tak udivujúce, ak vezmeme do úvahy neverejnú časť knižnice. Nádherné putovanie krajinou pre nás tak udivujúce, nechýbajú prvky komédie, ani romantickosti. Opäť je tu krásna žena i keď na Sonyu zďaleka nemá. Ako vždy - všetko je vyriešené, všetko je odhalené a Flynn svoju misiu opäť zvládol. ()

Reklama

Reklama