Reklama

Reklama

Flynn Carsen 2: Návrat do dolů krále Šalamouna

(TV film)
  • USA The Librarian: Return to King Solomon's Mines (více)

VOD (1)

Obsahy(1)

Při návratu domů ze své další mise zjistí čerstvě dvaatřicetiletý knihovník Flynn Carsen, že mu někdo prohledal jeho byt a ukradl z něj listinu, jež ukazuje cestu k Dolům krále Šalamouna. Flynn se musí postarat, aby zloděj nenašel zbytek, protože v Šalamounových dolech je ukryta kniha, která dá svému čtenáři schopnost ovládat prostor a čas. Je vyslán do Maroka, aby našel část klíče k záhadě. V římských rozvalinách se setká s krásnou a velmi chytrou archeoložkou Emily Davenportovou. Protože je posedlá Šalamounovou manželkou, královnou ze Sáby, přidá se k němu a společně odhalí část klíče k mapě. Jeden z pomocníků jim pomůže uniknout přepadení a prozradí, kde hledat zbytek klíče. Když další den, poté co se s Emily do sebe zamilují, pokračují v cestě, Flynn překvapeně zjistí, že krajina připomíná jeho dětské kresby. Uvědomí si, že otec musel o Šalamounových dolech vědět a s pomocí pohádek mu do paměti zafixoval cestu. Navíc mu poskytl amulet, který mu zajistil pomoc zednářů, střežících tajemství knihy. Flynnovi a Emily se podaří najít jeskyni, kde je ukryt Šalamounův poklad, ale dostihnou je pronásledovatelé, kteří mají s sebou strýce Jerryho a chtějí ho vyměnit za Knihu Šalamounovu, jež je součástí pokladu... (TV Prima)

(více)

Recenze (195)

Gemini 

všechny recenze uživatele

Druhý film o neohroženém Knihovníkovi Flynnu Carsenovi, stejně neambiciózní a sám ze sebe řiť si tropící jako jeho předchůdce. Opět se (s naprosto nečekaným výsledkem;)) pokusíme zachránit svět, nabalíme novou kočku - tentokrát stejně nebo ještě víc vzdělanou než titulní postava - a tentokrát se i trochu pohrabeme ve Flynnově minulosti. Únosná stopáž a fórky s legendárními artefakty pomáhají vyrovnat fakt, že přes zkušenosti Jonathana Frakese to tentokrát nešlape tak jako v díle prvním, na čemž má zřejmě podíl i absence ultrahnusného ultrazáporáka, jakým byl Kyle MacLachtan. Doufám, že třetí díl vysvětlí nevysvětlené a dvojce dám 60%. ()

July 

všechny recenze uživatele

Docela příjemné překvapení, rozhodně lepší než první díl! I tak ale lze mnoho věcí vytknout a podotknout... třeba to, že vstup do hory vypadá do puntíku okopírovaný z Pána prstenů, Flynnův klobouk na letišti zase evokuje Indiana Jonese a SPOILERY: Copak se ve všech filmech o dolech krále Šalamouna ty doly nakonec zřítí nebo explodují?! A hlavní padouch je opět velice předvídatelný (ostatně jako celý děj), dokonce víc než v prvním díle. KONEC SPOILERŮ. Nic z toho mi ovšem moc nevadilo, tentokrát jsem se (narozdíl od minula) příjemně pobavila. Ale táta stejně usnul u obou dílů... ()

Reklama

kenkaku 

všechny recenze uživatele

Tak trochu jiný Indiana Jones, který si mě celkem získal. Svérázné pojetí, nadsázka a zábavnost je vyvážena tak akorát, že si nepřipadám ani jako sledovat trapný plagiát Indyo ani jako pokus o lobotomii od Lary Croft. Dobře nastavené a funkční (proč by jinak existovala další dvě pokračování co se mi líbila úplně stejně?). Teď "copy" a "paste" ještě 2x zde a zde :). ()

popkec 

všechny recenze uživatele

Flynn Carsen je tak obyčejný a předvídatelný jak jen film může být. Bere si to nejlepší z filmů jako "Indiana Jones" či "Mumie" a snaží se s tím dále pracovát, boužel ale ne zrovna povedeně. nečekaně se náš hrdina pokusí zachránit svět, najde si mladou kočku která mu bude pomáhat a samozřejmě !SPOILER! ho na konci zradí ten, kterého celou dobu považuje za přítele !KONEC SPOILERU!. Přesto jsem se u filmu celkem bavil a nemůžu říct že by to byla vyloženě ztráta času. ()

Orthank 

všechny recenze uživatele

To, že Flynn Carsen je stupídna a lacná blbosť sa dá ľahko akcpetovť,vzhľadom na to, že sa jedná o TV film.Ale to ako nútene sa snaží tváriť na Indiana Jonesa sa už prehliadnuť nedá.....Smiešne triky,smiešne dialógy a smiešne dejové myšlienky,pochovávajú tento film (eeej...ako sa mi to slovo len zle písalo) pod čiernu "televíznu" zem:-) ()

Galerie (21)

Zajímavosti (3)

  • Ve scéně, kdy se Flynn Carsen (Noah Wyle) a Emily Davenport (Gabrielle Anwar) loučí s domorodcem a poté kráčí savanou, má Emily na zádech modročerný batoh. Ještě při setmění batoh stále má, avšak druhý den oba kráčí bez něj. V následující scéně, kdy dvojice dorazí do města, má Emily batoh opět na zádech. (zdeny99)
  • Natáčelo se v Keni a Jihoafrické republice. (Varan)

Reklama

Reklama