Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Kapitán lodi Rudá čarodějnice – Ralls (John Wayne) – vlajkové lodi společnosti Batjak, záměrně navede loď na útes a potopí Rudou čarodějnici i s jejím nákladem zlatých cihel v hodnotě pěti milionů amerických dolarů. Unikne obvinění ze zločinu, když majitel společnosti Batjak Mayrant Sidneye (Luther Adler) nečekaně stáhne obvinění. Ralls a jeho první důstojník Sam Rosen (Gig Young) stráví nějaký čas jako rybáři na malém škuneru. Nakonec se vydávají podle mapy pokladu na nezmapovaný ostrov. Na ostrově je přivítá Sidneye (Luther Adler), přičemž se ukáže, že mapa je jen lest, která měla Rollse na ostrov vylákat, aby se Sidneye mohl s Rallsem vypořádat po svém. (HTB)

(více)

Recenze (4)

Flego 

všechny recenze uživatele

Spoločnosť Republic sa venovala predovšetkým lacným westernom v 30-tych rokoch a John Wayne bol ich hviezdou. Tento snímok je zrejme ich najväčším produkčným činom a Wayne im dopomohol svojou účasťou, lebo sa medzitým stal veľkou hviezdou. Film je dobrý, má rozohranú zaujímavú zápletku, množstvo zvratov, romantickú linku a veľkú hviezdu. Tretia recenzia. ()

fragre 

všechny recenze uživatele

Tragické drama vášně a zrady odehrávající se na jižních ostrovech v 70. letech 19. století - tak by mohl znít dobový hollywoodský slogan. John Wayne jako kpt. Ralls bojuje s loďařským magnátem Sidneyem (Luther Adler) o lásku milené Angeliky (Gail Russell) a potažmo i o pět miliónů ve zlatých cihlách uložených ve vraku lodě Rudá čarodějka potopené zaměrně právě jím samým. Pokud se naladíte na ten dobový styl, kdy zvláště to milostné tokání je notně nyvé a expesivní, je to hezký dobrodružný film. Pro mne osobně je vizuálně přitažlivý z toho důvodu, že mnohé záběry vypadají jak kvaše ze štětců Zdeňka Buriana. Někdy je ta podobnost až neuvěřitelná. Krásné jsou podvodní záběry, které mají kouzlo podobné podvodním záběrům ze Zemanova Vynálezu zkázy, byť ta chobotnice, s kterou kpt. Ralls bojuje o život, vypadá dnes trochu legračně, a byť je jasné, že vrak Rudé čarodějky je jen malý model. Zase jeden film, který jsem měl vidět před patnáctým rokem svého života. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Na poli pokladu ukryteho v lodi ci lietadle som videl Hemmingsov Race for The Yankee Zephyr, tuna aj John Wayne riesi kopu veci, okrem toho i ten poklad. Neviem ci to bola lod ci lietadlo, to je jedno. Western to nie je ani nahodou, skor taka namorna dobrodruzna drama  : 89 % ()

Reklama

Reklama