Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dvěma trestancům (bělochovi a černochovi) se podaří uniknout z vězení, jsou však k sobě připoutáni řetězem...

Snímek je remakem stejnojmenného filmu Stanleyho Kramera z roku 1958 původně se Sidneym Poitierem a Tonym Curtissem. Zde se v hlavních rolích objevují Robert Urich a Carl Weathers, nicméně dějově snímek poměrně věrně sleduje černobílou předlohu. Sledujeme tak drama o dvou uprchlých trestancích spoutaných řetězem, kteří se zprvu nenávidí, ale na svém útěku za svobodou jsou ochotni učinit cokoli, aby přežili – včetně toho stát se přáteli. Film nás nejprve zavádí do nápravného zařízení, kde se seznamujeme s hlavními protagonisty. Cullen Monroe (Weathers) a Johnny „Joker“ Johnson (Urich) mají dvě hlavní věci společné: oba jsou ve vězení a oba se nenávidí. Po pěstním souboji mají být autem převezeni do jiné věznice, při transportu ovšem dojde k nehodě a oběma se podaří uprchnout. Jsou však k sobě připoutáni řetězem, jejich vzájemná nenávist je stále přítomná a navíc je pronásleduje neúprosný šerif Leroy Doyle (Ed Lauter) (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (12)

dobytek odpad!

všechny recenze uživatele

Jak asi může dopadnout blbej televizní remake s béčkovejma hercema, jehož předlohou byla stupidní protirasistická agitka z 50. let? Nebudu vás napínat. Dopadlo to hrozně. Ani jsem tu sračku nedokoukal. ()

LION-MR.T 

všechny recenze uživatele

Všichni mi můžou políbit prdel. Líbilo se mi to více než originál a u konce jsem brečel a můžete mi políbit prdel. Na tohle Carla Weatherse nedám dopustit. Někteří lidé prostě - hraje tam T.Curtis,je to herecká legenda a je to původní verze,tak automatika je to lepší. A pak jsou lidé co nemají rádi 80.léta a oba herce,zvláště Carla vidí jen jako svalnatého bijce z Predátora,který skončil u Neviditelného komanda s bloňdákem Hulkem,kterého taky neuznávají. To je také někdy ta zaujatost nebo právem se jednoduše nelíbil. Mě se jednoduše líbil více remaik. Původní verze se mě nějak nedotkla,u remaiku,zvláště u konce ronil slzy. Takže. Můžete mi políbit prdel. ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Slušný remake pôvodneho filmu s Carlom "Apollo Creed" Weathersom o dvoch utečencoch na jednej reťazi. Rasisticky podfarbený (tak ako sa patrí, aby v tom bola žlč) a trochu aj akčný. Fajn záver. Na televízne spracovanie viac než vydarené. ()

Courtemanche 

všechny recenze uživatele

Na originál sice nemá (nefunguje tak ta atmosféra), ale ten příběh je dost originální a může zaujmout. /když nejde sehnat originál/ 3/5 ()

juditik 

všechny recenze uživatele

Priemer....ale možno to bude tým, že som 'Útěk v řetězech' videla asi desať minút po 'Útěk v řetězech' (1958) s Curtisom a Poitierom - vďaka ti, MGM - a po takom filme sa ťažko pozerá remake.... ()

Reklama

Reklama