Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Celoživotní kriminálník a naprostý smolař John Lyshitski (Dax Shepard – Nekecej a pádluj) přišel na to, jak by se nejlépe pomstil soudci, který ho poslal do vězení: Kéž by mohl jednou vidět jeho nesnesitelného syna Nelsona Biedermana IV (Will Arnett – Rodinná dovolená a jiná neštěstí) taky sedět v base. Když je pak jednoho dne Nelson nespravedlivě obviněn a poslán do vězení, John se s radostí nechává zatknout s ním. A aby měl jistotu, že se jeho novému kámošovi dostane opravdu „správného zacházení“, zajistí si ubytování ve stejné cele. Hra začíná! Život v base nahání hrůzu, jídlo je ještě hroznější, a když si navíc vůdce vězeňského gangu Velký Barry usmyslí, že se nováček stane jeho “zvláštním přítelem”, Nelsonovi nezbývá, než si hodně rychle osvojit zlaté vězeňské pravidlo… NIKDY NESMÍŠ UPUSTIT MÝDLO! Přichází čas sprchování s gangstery, takže si nabruste břitvy a bavte se při téhle neuvěřitelně legrační vězeňské komedii. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (157)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby USA $4,630,045Tržby CelosvetovoTržby za predaj DVD v USA $1,415,730 //počet predaných kusov 94,508║ Obohratá komediálna pesnička, čo miestami ako tak dokáže aspoň slušne pobaviť ale celkovo to moc nedá v poslednej dobe fakt dochádzajú tvorcom v tomto žánri nápady, už sa zbytočne kopíruje čo je beztak nehorázne prevarené. /40%/ ()

Matty 

všechny recenze uživatele

„Vítej v pekle, bažante“– tohle budou pravděpodobně první slova, která uslyšíte při nástupu do svého nového, snad pouze dočasného, bydliště. Po seznámení s nekompromisním ředitelem věznice („Mám notoricky suchý smysl pro humor“), následuje první perná noc na cele. S trochou štěstí nedostanete za spoluvězně dvoumetrového černocha, neotrávíte se jídlem ze zdejší jídelny a váš drsný výraz („Vypadá, jako by sežral hovno“) odradí případné zájemce o některé z vašich životně důležitých orgánů. Přežijete tedy prvních pár dní, ale pak vyvstává vcelku logická otázka „Co tady budem dělat?“. Možností není mnoho, dopisování s jakýmsi cizincem vás brzy omrzí („Ale teď musím končit, protože na mě někdo močí“), pravděpodobně nepadnete do oka šéfovi zdejšího „white power“ gangu a jedinou cestou ven bude tudíž sebevražda („Dej mi čistidlo lodí a stříkačku“).___ Nevím, nakolik se tvůrci Hurá do basy chtěli svézt na „vězeňsky pozitivní“ vlně vzedmuté úspěchem Prison Breaku, není to vyloženě parodie, dokonce zde ani nejde o útěk, což docela zamrzí. Právě silnější příběh, který by směřoval odněkud někam, filmu schází nejcitelněji. Chybí rovněž hlavní hrdina, jenž by usiloval o naše sympatie. Jeden z ústřední dvojky je nám jako padouch prezentován, druhý se tak chová, dobrým hercem není ani jeden. Hurá do basy ovšem v komické formě prezentuje většinu situací, jež se vám vybaví při slovech „vězeňský film“ a narážky jako „Tys neviděl žádný vězeňský film?“, ač nejsou vysloveně geniální, potěší. Stylem svého humoru mi snímek nejvíce asocioval nedávný Absurdistán, který rovněž drobet dementním způsobem ironizoval jistý společenský problém. 55% ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Překvapivě pohodová komedie, u které se sice občas zasměju, ale příběhem skvěle pobavím a samozřejmě, že to skončí tak jak nakonec budu chtít a ještě líp. Herci jsou sice vcelku průměr, ale naopak mě zde překvapil Chi McBride s jeho kačenkou nejen díky tomu, že jsem si ho všiml už v seriálu Dr. House, ale faktem, že on opravdu není špatný herec. Tuto komedii vřele doporučuji, já jsem se u ní skvěle bavil a jak to tak vypadá nebude to komedie na (pouze) jedno shlédnutí. --- Lyshitsky do díry! - Děláš si prdel? Nic jsem neudělal. Oni jsou támhle. Já jsem tady. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Alan Elliott: 1. Let's Go to Prison - The Naked Trucker Band ,2. Main Title ,3. Bus is Not for Sissies ,4. Move This (Shake That Body) - Technotronic ,5. Barry's Love Theme ,6. Kidnapping ,7. Rahzel Interlude ,8. Rubber Biscuit - The Blues Brothers ,9. Funeral is for Sissies ,10. Escape Montage ,11. Rahzel in the Park ,12. Busted ,13. King of the Crapper ,14. From Behind ,15. The Stroke - Billy Squier ,16. Fresca ,17. Yearning for Nelson ,18. The Mole ,19. Meat the Press ,20. The Hole ,21. Lynyrd Killing ,22. Penpal is for Sissies ,23. Mozart is for Sissies ,24. Feels So Good - Chuck Mangione , ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Fajn komedie z vězeňského prostředí, která mne nikdy neomrzí. Má to slušný nápad i obstojné herce, jen vtipů jsem očekával malinko více. Slušná jednohubka, která neurazí a pro ty, co nemají moc nakoukáno je film ještě lepší volba. 65% ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"V tomhle pekle mě už nakopali do řiti tolikrát, že mám na hovnech otisky podrážek." Kdyby si má řiť měla v base vybrat mezi drtivou Bílou sílou a Černými vymetači kaďáků, tak si rozhodně zvolí samotku. Já totiž nejsem Nelson Biederman IV, jehož drsný výraz by rozesmál snad každého šikanistu. Ten na to šel manažérsky a Johne div se, ono to nakonec fungovalo. I já jsem se tomu párkrát zasmál, osvojil jsem si suchý humor ředitele věznice, zauvažoval jsem o adopci barevného synka v mém věku a pochopil jsem, že kdo jinému jámu jámu sám si do ní sám. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Neni to nic geniálního, vlastně to je dost přiblblí, ale stejně je to slušná prdel a jelikož to je dost krátký, tak to nestihne ani nudit a Chi McBride je se svojí kačenou fakt brutální ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Veľká škoda, že väčšina vtipov, ktorými sršia jednotlivé znamenito vybraté charaktery postáv, sa vystrieľajú už v prvej polovici. Potom je to už len také doťahovanie do celkom fajn zvládnutého konca, ktorý ale tú dieru nezalepil. Takže film sa z toho silnejšieho priemeru nedostal, ale aj tak som sa slušne zabavil. Umenie spraviť podobnú komédiu bez nechutností a humusovín je teraz už umenie, takže aj za to si film cením a možno ešte niekedy aj rád pustím. 65%. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Scenár tohto snímku je neskutočne primitívny. Nezmyselná väzenská komédia pri ktorej som sa ani len nepousmial. Skôr mi bolo trapne z toho na čo sa to vlastne pozerám. Predstavitelia hlavných, ale aj vedľajších, úloh nie len že nepobrali žiaden herecký talent, ale typologicky sa vôbec nehodili na postavy, ktoré mali stvárniť. Veľmi zlý film. Ku odpadu to nemá ďaleko. * ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Zabavná oddechovka na víkendové odpoledne. Komedie o člověku jménem John, který byl jedním a tím samým soudcem odsouzen třikrát k pobytu ve vězení. Chce se mu pomstít, ale zjistí že zemřel, a tak si vybere za oběť jeho syna. Dostane ho do vězení a pak se nechá zatknout a sdílí s ním společnou celu. A tady se rozjíždí docela pohodový a místy i vtipný děj. Některé scény jsou zde opravdu vtipné, jiné méně, ale jako celek to funguje. Jedná se o prostě o zajímavou komedii z vězeňského prostředí, která neurazí, ale naopak docela potěší. Já jsem se docela bavil, jako oddechovka to bylo dobré. A musím ocenit originální konec, který byl opravdu perfektní. A černoch s kačenkou a víno vyrobené z vody ze záchodové mísy, to jsou prostě super nápady. Jedná se o průměrnou, možná mírně nadprůměrnou komedii, a tak dávám tři hvězdičky. A pokud hledáte nějakou nenáročnou oddechovku na víkend, tak doporučuji. ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Jsem toho názoru že mezi 60-70% jsou oddechové, pohodové filmy na odreagování, nic moc na bednu, prostě solidní filmy, co neurazí. No ale tohle byla blbost téměř toho nejvyššího kalibru. Přiblblý děj hned od začátku, následuje scéna za scénou, která je jen o něco méně marná než ujetý začátek. Konec, který se snaží o supercool pointu, tomu nasadil korunu. Hloupá komedie, která nepobaví, protože vtipy v ní jsou naprosto debilní a nezábavné. Některé komedie podobného rázu jsou fajn, ale tohle je moc velký nezáživný úlet. 25% ()

juta 

všechny recenze uživatele

Byla to pohodárna. Docela dobře se to vyvinulo. Konec mě trochu zarazil, ale pak co následovalo mi zase spravilo chuť. Ze začátku mi tam Will Arnett moc neseděl, ale postupem času už byl v pohodě. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Neurazilo, ale ani nejak nenadchlo. Pár gagov sa vydarilo, hlavne zo začiatku, neskôr však celý dej upadol do stereotypu a začal trocha nudiť. Našťastie dosť veľa toho zachránil so svojim komickým nadaním a celkovou charizmou Dax Shepard, ktorý tak dal snímku aspoň priemerný punc kvality. 60/100 ()

boshke 

všechny recenze uživatele

Zpočátku nadějně vyhlížející snímek s debilním závěrem. John, který si potřetí odseděl svůj trest ve vězení, je rozhodnut pomstít se tomu, kdo ho tam poslal, Nelsonovi Biedermanovi Třetímu. Ten je však již v Pánu, a tak se John rozhodne pomstít alespoň jeho synáčkovi, Nelsonovi Biedermanovi Čtvrtému. Nestačí mu však, že ho dostane do basy. Nechá se zavřít s ním, aby mu mohl život dál ztrpčovat. Ve vězení John opravdu dělá, co může, aby si Nelson pobyt zde náležitě "užil"... První půlka dobrá, plná vtipu, závěr filmu toho již moc nenabízí a sráží proto dojem z celého filmu... 70% ()

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Průměrná komedie u které jsem se nezasmál snad ani jednou. Sem tam dobré scénky, slušní herci. Na jedno či dvě zkouknutí . ()

teutates 

všechny recenze uživatele

"Dôverný"pohľad do americkej justície,avšak trochu inak..!Zobrazenie americkej väznice sme už videli mnohokrát,ale tento snímok je niečim zaujímavy(kupodivu)!Začiatok prekvapí,jadro je vyplnené množstvom"gaggov"a koniec nabušenou zápletkou!Milé prekvapenie,v ktorom herci dokonca vážne hrajú.Nieje to žiaden filmový skvost,ale bavil som sa-čoš je u tohto štýlu dôležité..! ()

predators 

všechny recenze uživatele

Jediné, co mě drželo při "životě", byl pohled na ubíhající čas tohoto útěku do vězení:-) S vědomím, že konec není až tak daleko, jsem vydržel ty trapné situace a pořádně si oddechl. Pro některé možná komedie, pro mě snůžka trapasů, které ovšem nejsou k zasmání, zato místy pěkně nudí... 20% ()

Reklama

Reklama