Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Roger Joly je šťastný muž a své děti, které vychovává k odpovědnosti a k lásce ke Francii a rodnému jazyku, nadevše miluje. Stejně velkou láskou plane i ke své manželce. Jednoho dne, když zrovna pospíchá domů, se zapomene připoutat, a je zastaven policejní hlídkou. Ta mu zkontroluje doklady a vyměří pokutu. Ale pak je předvolán na policii, kde zkoumají jeho totožnost. Úplnou náhodou, díky vypadlé fotografii, přezkoumávají i jeho minulost. Zprvu se Roger drží statečně, plný odhodlání a upřímnosti, ale když je konfrontován s lidmi, kteří mají být podle jeho dokladů jeho příbuzní, vše dostává zcela jiné rozměry. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (5)

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Komedie je to poslední, co by mě jako žánrové označení tohohle televizního filmu napadlo. Ve skutečnosti jde o komorní drama, které rozpitvává palčivý problém přistěhovalectví, národní identity a integrace nově příchozích do zemí západní Evropy. Jde o to, co všechno musí člověk udělat a obětovat, aby mohl být považovaný za plnohodnotného občana země, kde žije většinu svého života a kde se cítí doma. Tématicky hodně silné, pohříchu ale tak nějak televizně rozmělněné, melodramatické a ve své výpovědi oslabené závěrečným happyendem. Celkový dojem: 55 %. ()

LiVentura 

všechny recenze uživatele

Povedené dílko, leč příliš komické, to tedy není, jedná se o drama jedince, který musí prokázat svou totožnost před zaslepenými úředníky.. ()

meave 

všechny recenze uživatele

Plne súhlasím s gudaulinom. Pridávam ale hviezdičku za tému. Každý by sa mal zamyslieť na tým, ako môžu jeho predsudky ovplyvniť tých, ktorí sa s nimi potýkajú, žijú, bojujú a prehrávajú. Pretože happyendy sú možno vo filmových spracovaniach. Skutočnosť ale može skončiť aj v spravodajstve. Pritom smer všetci vlastne rovnakí - snažíme sa iba napĺňať svoje sny. ()

SB odpad!

všechny recenze uživatele

Idealizace typu černoši v čistých šatečkách v zájmu politické korektnosti aneb přistěhovalec - nejlepší Francouz, k tomu ještě trocha brnkání na city, nějaká ta reklama na Francii... Možná by bylo dobré se Francouzů s odstupem 4 let optat, zda zastávají stejné stanovisko... Nechápu, za co bych měl filmu, který nadřazuje zájmy přistěhovalců nad domácí, udělovat nějaké hvězdy. Jinak genre filmu je opravdu špatně, mělo by tam být "agitka". ()

Reklama

Reklama