Reklama

Reklama

Zkáza Las Vegas

(TV film)
  • USA Blast Vegas (více)

Oren, Johnny a T. J. vyrážejí na prázdniny do Las Vegas, a protože potřebují někoho, kdo bude řídit, až budou všichni opilí, vezmou s sebou spolužáka Nelsona. Nelson si v opileckých pařbách a hazardu nelibuje a pobyt si moc neužívá, pak ale narazí na milou dívku Olive, která přijela do Vegas se svou sestřenicí Amber a jejími přihlouplými kamarádkami Serenou a Heidi. Olive je stejně jako Nelson spíše studijní typ; ona studuje starověké dějiny, Nelson si zvolil geologii. Jejich pozornost upoutá prastarý meč, který je vystavený v hotelové hale. Meč patřil faraonovi Thutmosovi III a podle legendy se podvolí pouze pravému hrdinovi; zloděj, jenž se ho zmocní, přivodí sobě i ostatním smrt. Ten, kdo vrazí meč do země, vypustí z podsvětí démony… T. J., Oren a Johnny chtějí zjistit, jestli je legenda pravdivá. Posíleni alkoholem meč ukradnou a zarazí ho do země. Když se nic neděje, jdou se opět věnovat baru a kasinu. Vzápětí se však začnou nad Las Vegas stahovat mračna, vítr rozvíří písek a město pohltí divoká písečná bouře… (TV Prima)

(více)

Recenze (40)

rublik05 odpad!

všechny recenze uživatele

Sám sobě se divím, že jsem měl tu odvahu a především tu trpělivost, abych se nechal trýznit úctyhodných 85 minut dílem, které bych se nebál označit za prototyp, lépe řečeno za vzorový příklad, jak se film točit rozhodně nemá. Na snímku není nic, co by zavánělo alespoň náznakem nějaké objektivní kvality, jedná se doslova o utrpení a naprostý vrchol filmařského amatérismu. Tvůrcům už dopředu muselo být jasné, že točí jasný odpad, je mi tedy záhadou, proč takový výtvor vůbec pustili mezi lidi. Příběh je sám o sobě katastrofa, logiku v něm aby člověk pohledal, herci jsou otřesní, dialogy tragické. Z mého pohledu nemám co hodnotit. 0/10. ()

luhru 

všechny recenze uživatele

Jestli vám soutěžní hra Klíče od pevnost Boyard přijde zábavná, potom je šance že oceníte i Zkázu Las Vegas. Původně jsem měl zato, že půjde o katastrofický film. Ale hned zkraje mě zmátlo povrchní prázdninové ladění úvodních scén, následované jakousi mystikou ve formě meče, pomocí kterého studenti přivedou město do neštěstí. Taková nadpřirozená záležitost se hodí spíš do hororu než do katastrofického filmu, proto je možná uváděný spíš jako akční/dobrodružný..? Ale jak akce, tak ani dobrodružství v tom moc není. Postavy se chovají zmateně, nestačíte si k nim udělat pozitivní ani negativní vztah, jenom vás budou štvát jakousi připitomělostí. Takže když začnou postupně umírat a mizet, tak vám to vlastně bude celkem jedno. Po řemeslné stránce je film udělaný hodně špatně, chování postav je těžké pochopit, protože v něm není logika, věci se dějí nesmyslně, zápletky jsou matoucí.... Doteď mi není jasné, jak se jedné z postav podařilo při rozbíjení skleněné vitríny rozbít i obrovský zlatý nuget uvnitř. Když už pominu, že se k němu dostali bez jakýchkoliv problémů. Trikové scény nejsou moc dobré, což je v tomto případě výhoda, protože se během filmu můžete bavit hledáním chyb a lépe vám těch 85 minut uběhne :-) Námět filmu ve své podstatě není špatný. Dokonce ani tajemno které mu dodává ukradený meč nemusí být na závadu. Dál to ale měl být, namísto hledání ingrediencí, kvalitně natočený boj (pokud možno inteligentních) postav o život. Takto je film spíš promarněnou šancí, u které není pořádně jasný ani žánr do kterého se chtěl trefit... ()

Reklama

filipvrbik 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem horší filmy, viděl jsem dokonce spoustu horších filmů.... Je to prostě takové katastrofické céčko, které má skoro smysluplný děj, legendu, trapné hrdiny, kteří zakalí a dokonce i lásku, potud O.K. Ovšem v jedné věci si musím rýpnout pořádně- efekty jsem asi dělal já po třech lexaurinech v malování ve Win95, jinak si to neumím vysvětlit - jediná další možnost je ta, že to dělala základní a mateřská umělecká (čti pomocná) škola v Las Vegas a patrně prvňáčci- z toho neustálého víru písku bolí oči a rozpadá se srdce fanouška Weta Digitals...Ale konec dobrý, všechno dobré...10% ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Frankie Muňka hrdinou bez bázně a hany v Las Vegas. Místo hazardu, smočení klády v upištěné brunetce a praktikování gay hrátek s postarším varietním umělcem, je nucen si na příkaz režiséra představovat apokalypsu ve studiu, v němž se valí na návštěvníky města hazardu a zábavy digitální písečná mračna, umírají jeho kamarádi, běhá zde digi tygr a občas se i hláškuje. Je docela hazard do tohoto "céčkového" filmu jít, protože divák riskuje své zdraví. Ze scénáře ho může trefit šlak, hrozí i nějaká ta psychická újma, ale pokud už něco snesete, je šance na zábavu. Las Vegas je vylidněné, s výjimkou dvou "davových" scén, se kamera nehne od skupinky mladých lidí, k níž se připojil i Barry Bostwick, který už možná vytvořil i horší (televizní) role, než je varietní seladon, co si dá s oblibou do "trumpety". Scénář si vzali do pér Joe D´Ambrosia a Tom Teves, kteří dali o sobě vědět po letech, kdy zabodovali kritikou uznávaným seriálem Blood+. Tentokrát jsem ale asi jediný, který o jejich počinu "seriózně" píše. Tímto počinem skutečně několikrát prosvitne zajímavý nápad, který ale v chudobné realizaci nemá patřičné vyznění. Ve filmu se docela početně umírá, skupinka se rychle tenčí, jenže úmrtí jsou nanicovatě natočena. Výrazným plusem je nasazené tempo. Apokalypsa se rozpoutá po několika málo minutách, na nic se zdlouhavě nečeká. Obsazení vévodí Frankie Muniz, s ním jsem viděl před léty ptákovinku, ve které byl za teen agenta. Od té doby se moc nezměnil, vizáží je starý-mladý. Tenhle snímek se nepohybuje přímo v rovině parodie na katastrofické filmy, i když je docela možné, že tvůrci zamýšleli být vůči žánru úmyslně ironičtí. Jenže nemají na to. Ve filmu jsou ta digitální mračna obtěžující. Celé se to ponoří do nevzhledného vizuálu, který mnohdy zhoršoval viditelnost a dění na scéně. Ono nebylo z hlediska zkázy města o co stát. Dramatické křižování autem v bouři, jedna spadlá (digitální) helikoptéra a s ní spojený digitální výbuch. Z technického hlediska nic pěkného na pohled. Tvůrci se odhodlali mixnout to hororovými prvky, takže se místy daří přijít i s nějakou to originálně bizarní scénou. Jen ta explicitnost se v žádné scéně úmrtí nedostaví. Ve všech umírajících postavách by se krve nedořezal. Jack Perez chtěl patrně natočit hodně "ulítlý" film, překvapivě je na celém filmu tím nejbizarnějším jeho lokace. Bylo znát, že rozpočet akorát tak maximálně stačil na občerstvení štábu.Třeba jednou přijde i výživný remake. 40% ()

adam31 odpad!

všechny recenze uživatele

Zdá za, že Prima Cool má monopol na túto "perlu", ktorá mi v istej fáze veľmi pripomenulo Dobrodružstvo Poseidona. Ale len asi na 10 minút filmu, kde sa skupinka mala rozdeliť, ako v Obrátenom Poseidone. Nelogizmy, ako "tornádo", ktoré chvílku berie všetko, aj tupú kámošku Amber, a potom nezdvihne nič, len sa "preháňa" medzi kulisami. Aj hlboko myšlienkové poryvy pri hladaní kobry. Aj prekážková dráha pre Mercedes Sprinter, vezúci "hrdinov" a artefakty s Meču Samoseču, aby borec vyrval paloš zo zeme, bola neopísateľná. Nelogických, no viac než trapných situácií, je v tomto TV veľdiele viac, ako maku. Je to 85 minút hnoja, čo je horšie, ako odpad! Korunu tomu všetkému, nasadil Filozof Sam, s ginom v pracke, rozjímajúcim tesne pred prdnutím do desky, o Štestí... Co je Štestí?, pravil klasik, jenom puzzle, na vrcholku Eifelovky, kde sa cez mečík zvedú všetky blesky sveta. Tento TV počin si zaslúži Oskáča s 2 gigamalinami medzi nohami.To, dokonale ocení tento blockbuster.- 1000*, prípadne - 100 000%. ()

Galerie (26)

Reklama

Reklama