Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mladá Yamaguchi Kumiko nastupuje na novou školu Shirokin jako učitelka. Tato škola je známá především třídou 3-D , která je nejhorší (ale zato nejpopulárnější) třídou na škole kde právě Yamaguchi dostane třídnictví. V její školské kariéře jí pomáhá nejenom nadšení pro milovanou práci, ale i fakt, že má několik let praxe v japonské mafii zvané Yakuzza. (Kater1044)

(více)

Recenze (13)

Tsuki 

všechny recenze uživatele

Není to moc dlouho, co jsem viděla jiný japonský seriál ze školního prostředí Nobuta wo produce a tehdy jsem si říkala, že tak dobrému seriálu se určitě nějakou dobu žádný jiný seriál nevyrovná. Ale ono "BUM", další takový japonský skvost. Sama úplně nechápu, čím si mě Gokusen takhle získal, ale když nad tím přemýšlím, je to asi opět, jak to tak u některých asijských filmů a seriálů bývá, ta úžasná atmosféra, která mě úplně pohltí. Pak už ani nevadí, že seriál má nějaké ty mouchy - například tak první dva nebo tři díly mě hlavní postava "akční" obrýlené učitelky štvala, ale pak jsem si zvykla a její podivné chování se mi dokonce začalo zamlouvat. Ať už její poučování studentů bylo jakkoliv na první pohled klišovité, nakonec všechny ty věty, které vypustila z pusy, byly přece jen "upřímné" a ve výsledku samozřejmě zcela pravdivé. Při jejím pomáhání studentům v bojích, kdy přicházela s větou "Kdo jsem? Já jsem jejich třídní učitelka." si skutečně může člověk pomyslet "Proboha! Co je to za trapas?", ale ono to tam naprosto sedí, protože asijaté prostě mají ten talent vytvořit z něčeho takového něco, co je na jednu stranu vtipné, ale zároveň myšleno zcela vážně a upřímně. Navíc seriál má mnoho postav, které si prostě musíte zamilovat, včetně idiotského vedoucího učitele, který by nejraději všechny studenty, kteří jsou jen trochu nevyhovující, nechal vyloučit (a přece se nakonec ukáže jako správný chlap :)). Ano, ano - dostalo mě to, naprosto. Včetně písničky při závěrečných titulcích, která by se mi nejspíš normálně nelíbila, ale díky Gokusen jsem si ji prostě zamilovala. Nejspíš si ji ještě dlouho budu pouštět, aby mi znovu a znovu připomínala tu nádhernou atmosféru seriálu, ve které jsem se tak ráda ztrácela. ~(4,9)~ ()

jarah 

všechny recenze uživatele

... zazvonil zvonec a rozprávky je koniec... Rozhodne ide o seriál, ktorý nie je chybou vidieť. Hlavne s odstupom času pozerať na známe tváre v čase ich dospievania je naozaj milé. Jedno je isté, už vtedy boli viditeľné herecké kvality väčšiny protagonistov. Nejde tu ani o príbeh, takých je databáza plná. Skôr o to nadšenie z hrania a zábavu, ktorú rozdávajú. Takže nebudem rozoberať klišoidné lapsusy a pomáhať vymaľovávať prívetivý obrázok yakuzzy, iba sa baviť. Silné štyri. ()

Reklama

Naslund 

všechny recenze uživatele

Vyučující z toho nejdrsnějšího prostředí přichází na střední školu a dostane na starost tu nejhorší třídu v dějinách školy. Kde já to jen viděl? Gokusen je trochu ve stínu slavnějšího seriálu Great Teacher Onizuka a ač na první pohled má stejný obsah, jde o úplný opak. Oproti Onizukovi je Yamaguchi daleko chytřejší, ambicióznější, dospělejší a hlavně méně ovládaná pudy... zní to jako méně srandy, ale ono se dá něco vydolovat všude. Někomu bude připadat jakuzácká princeznička roztomilá a někomu asi ne. Mě se ta její hraná neschopnost dost líbila a tak jsem se většinu dílů dost bavil. Hlavně scény s její rodinou bych si klidně pouštěl opakovaně. Dokonce i to věčné morální poučování bylo většinou tak rozumně udělané, že to nebyla nuda. Každopádně stačilo pár dílů, aby se zajímavé problémy vyřešily a pak už bez nápadu. Druhou sérii raději nerisknu, abych si nekazil dojem. ()

skretik 

všechny recenze uživatele

Už dlhšie som sa na tento kúsok odhodlávala... ale od prvého momentu ma pohltil... som len na začiatku 1. epizódy, som zvedavá, ako sa to bude rozvíjať, ale zatiaľ je to fakt dobrééééééé :)... hihi, tá hudba ma zabíja... to je tak minimálne upravený Svadobný pochod, ako len môže byť... už len čakám nevestu a ženícha :D... som na 12. diely... no, vždy uvažujem, kam tie okuliare odloží, aby si ich pri ich mlátení nezničila :D... a ďalších pár "blbostí", ktoré sa ale dajú odpustiť... príjemný seriál, pri ktorom si človek oddýchne, ale rozhodne by mal na viac, pri lepšom prepracovaní... A častí nie je 12, ale 13, pričom 13. je špeciál :) ()

Zoey90 

všechny recenze uživatele

Nikdy jsem nevěřila, že dokážu strávit tolik morálního ponaučení. Příběh jel hezky podle schématu a každý díl měl velmi podobnou zápletku, stejné rozuzlení a i přes to budu tenhle seriál navždy milovat. Gokusen má prostě kouzlo, které skoro každého chytne. Pokud patříte k té menšině, co zůstane už u prvního dílu s otevřenou pusou, tak nedoporučuji pokračovat, bude se to jen zhoršovat. ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama