Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Aryong - dcera šéfa gangu z Hong Kongu upadá do podezření, že zabila šéfa konkurenční skupiny. Utíká tedy do Jižní Korey, kde ji dostává na ochranu natvrdlý, ale věrný a loajální Ki-chul spolu se svými dvěma kumpány. K jejich prapodivnému "týmu" se přidává překladatelka, která má pomoci komunikaci mezi lidmi, jež si vůbec nerozumí. S ochranou Aryong to vypadá jinak, než si Ki-chul představoval - Aryong je totiž větší ranařka než on a jeho dva podřízení dohromady, a nakonec zachraňuje spíš ona je. Mezi Aryong a Ki-chulem i přes jazykovou bariéru pomaloučku vzniká silné pouto, kterému však není příliš přáno. Aryong přicházejí odstranit zabijáci z Hong Kongu a situace se přiostřuje... (Natascha)

(více)

Recenze (30)

Shit 

všechny recenze uživatele

Tohle už v podstatě s původníma dílama nemá, krom názvu, nic moc společnýho a jde si to tak trochu vlastní cestou a snaží se to být hlavně komedií, která staví většinu vtipů na naprostý neschopnosti, retardovanosti a zbabělosti všech gangsterských postav, samozřejmě kromě hlavní hrdinky Qi Shu, což se může asi zdát celkem debilní a ohraný, ale tady to docela funguje a díky tomu to je hodně zábavný a ne nudně trapný, takže vcelku spokojenost, navíc Qi Shu to tady hodně sluší ()

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Vím po čem sáhnout, až se budu chtít zase válet smíchy. Byla švanda sledovat, jak jedna holka totálně odvaří tři drsný gangstery, kteří zjistí, že ve skutečnosti vlastně vůbec drsní nejsou. A když se k nim připlete překladatelka, která se při překladu dokáže neskutečně rozvášnit, je hotovo. Akční stránka byla v tomhle případě jen příjemný doplněk, ale některé scény byly zdařilé. 4* ()

Reklama

Adrian 

všechny recenze uživatele

Rovnako ako druhy diel, i trojka sa vydava oproti predchodcovi inym smerom, tentokrat navyse s uplne novymi protagonistami. A aj ked jazykova bariera ako zdroj komickych situacii a nedorozumeni je narativny nastroj mozno az prilis frekventovany, v rovnakej miere byva aj minimalne uspokojivo vyuzity. Navyse Shu Qi, ktorej krivky spolahlivo utocia na muzske oko a predstavivost, to sekne v kazdom zabere ;-). Akcne sekvencie-okorene casto westernovymi hudobnymi taktami (kde sme to uz len videli, hm?;-) ), su cistym priemerom, ale o ne tu ide mozno az v tretom plane. Za inych okolnosti by hodnotenie bolo pravdepodobne "prisnejsie", ale po vyse 24hodinovom pracovnom maratone, mi trojka prisla na chut s lahkostou nugetovej maskrty. ()

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

S předchozími díly má společný akorát název a námět; odvíjí se v podobném duchu, ale postavy a děj spolu nijak nesouvisí. Kvalitativně je tak na stejné úrovni jako předchozí části (stáke mě hodně mrzí zpracování "jedničky" - lepší režisér by z toho dostal daleko víc). Ped puštěném filmu jsem si myslel, že bez Eun-gyeong Sin to už nebude ono, v obou dílech byla skvělá; ale mzusím říct, že i Qi Shu svou roli zvládla slušně, jenom neměla tolik prostoru k mluvení, takže s ní nebyla taková zábava jako s původní hrdinkou. Jinak "vtipných" scén, které se točily kolem překladu z čínčtiny do korejštiny a naopak nemuselo být tolik, rychle se okoukaly. 70% ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to celkom dobrá akčná komédia. Má dosť dobrý príbeh o dcére šéfa vplyvnej zločineckej organizácie z Hong Kongu, ktorá je kvôli problémom s druhou organizáciou nútená na čas opustiť krajinu a tak si vyberie Južnú Kóreu. Tu sa o ňu má postarať trojica gangsterov, s ktorými si ale navzájom nielen kvôli odlišnosti pováh vôbec nerozumejú, no postupne si k sebe predsa len nachádzajú cestu. Ale aj tak sa nevyhnú rôznym problémom. Spracovanie je celkom slušné. Hlavným kladom je, že je tu množstvo zaujímavých prvkov. vzťah medzi ženou a gangstermi z dvoch krajín, takže musia nielen prekonávať jazykovú bariéru, ale sa tu prejavuje aj rozdiel pohlaví v tejto násilnej oblasti, kde je žena očakávane kvôli predsudkom podceňovaná a tak je následne radosť sledovať, ako im to vždy vyvráti. K tomu výborná postava tlmočníčky, ktorá to celé ešte viac zvýrazní, samozrejme nechýba aj mnoho problémov s mafiou, gangstermi a zabijakmi z oboch krajín a ešte pár zaujímavých prvkov. Väčšina svoj potenciál aj dostatočne využila, jedine tá romantika tu moc nefunguje, ale ani s tým nemám problém, takže tu sa je skutočne na čo pozerať po celý čas. Akcie je tu priemerné množstvo a je aj pomerne dobrá. V priebehu sa nájde pár súbojov, ktoré sami o sebe sú len mierne nadpriemerné, ale v tomto prípade ide práve o ten princíp, kde podceňovaná žena poráža mužov, takže svoj účel to splní a v chválim aj vydarené finále, ktoré je na pomery žánru až prekvapivo krvavé. Ale prednosť má aj tak humor, ktorého je tu plno. Síce mu chýba väčšia rozmanitosť, prakticky je založený len na tých dvoch spomínaných prvkoch, jazykovej bariére a podceňovaniu žien, ale aj tak sa celkom vydaril, humorných situácií je tu dosť a najväčší podiel má na tom práve postava tlmočníčky. Herecké obsadenie je na tom dobre, výborná Qi Shu v hlavnej úlohe, ideálna zostava gangsterov, hong kongské legendy Lung Ti a Ken Lo a samozrejme sympatická Hyun Young ako tlmočníčka. S réžiou a technickou stránkou som nadmieru spokojný, kvalitný vizuál, dobrý výber lokácií, všetko funguje tak, ako aj má, takže si nemám na čo sťažovať. Tento diel funguje v rámci série úplne samostatne, takže ho netreba porovnávať, samozrejme sa nejedná o nejaký klenot, ale aj tak je to vydarený mix hlavne akcie a humoru, ale aj s trochou romantiky a drámy, takže slušná zábava. 76% ()

Galerie (23)

Reklama

Reklama