Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Aryong - dcera šéfa gangu z Hong Kongu upadá do podezření, že zabila šéfa konkurenční skupiny. Utíká tedy do Jižní Korey, kde ji dostává na ochranu natvrdlý, ale věrný a loajální Ki-chul spolu se svými dvěma kumpány. K jejich prapodivnému "týmu" se přidává překladatelka, která má pomoci komunikaci mezi lidmi, jež si vůbec nerozumí. S ochranou Aryong to vypadá jinak, než si Ki-chul představoval - Aryong je totiž větší ranařka než on a jeho dva podřízení dohromady, a nakonec zachraňuje spíš ona je. Mezi Aryong a Ki-chulem i přes jazykovou bariéru pomaloučku vzniká silné pouto, kterému však není příliš přáno. Aryong přicházejí odstranit zabijáci z Hong Kongu a situace se přiostřuje... (Natascha)

(více)

Recenze (30)

Adrian 

všechny recenze uživatele

Rovnako ako druhy diel, i trojka sa vydava oproti predchodcovi inym smerom, tentokrat navyse s uplne novymi protagonistami. A aj ked jazykova bariera ako zdroj komickych situacii a nedorozumeni je narativny nastroj mozno az prilis frekventovany, v rovnakej miere byva aj minimalne uspokojivo vyuzity. Navyse Shu Qi, ktorej krivky spolahlivo utocia na muzske oko a predstavivost, to sekne v kazdom zabere ;-). Akcne sekvencie-okorene casto westernovymi hudobnymi taktami (kde sme to uz len videli, hm?;-) ), su cistym priemerom, ale o ne tu ide mozno az v tretom plane. Za inych okolnosti by hodnotenie bolo pravdepodobne "prisnejsie", ale po vyse 24hodinovom pracovnom maratone, mi trojka prisla na chut s lahkostou nugetovej maskrty. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

"Trojka" je naprosto nejlepší a hodně se herecky i svým pojetím liší od předchozích, sice pohodových, ale nevýrazných dvou dílů. Tady zaprvé naprosto snad v každém druhém záběru musí každého chlapa oslňovat neuvěřitelně krásná a milá Qi Shu. Na ní stojí zejména první polovina filmu. Ale i na dalších postavách. Ze střeštěné a velmi vtipné komedie se pomalu stává menší drama, kde je prostor pro velmi dobře provedené akční scény. Vše pak v akční fázi vrcholí ve dvou řežbách na katany (které já prostě zbožňuju ...), aby se po celých 90 minutách ještě půl hodiny odehrála chtě nechtě srdceryvná a dojácká romantická vložka. Na samotném konci, po větě: "A co když odmítnu?" jsem se fakt složil smíchy!! Prostě neuvěřitelně sympatická, vtipná, pohodová a akční gangsterská komedie. Super! ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Muž není mužem, dokud není skutečným mužem!" Takto zabržděné bodyguardy si mafiánská dcerka Aryong snad ani nezasloužila. Naštěstí se o sebe umí postarat sama, takže vzduchem poletují čepele, těla protivníků zdobí stále větší šrámy a kráska, s důstojným držením těla i kamenným výrazem v tváři, pomalu kráčí vstříc své budoucnosti. Tato cesta je doprovázena třeskutým humorem, který produkuje zejména úmyslně nepřesná tlumočnice, ale i sexuální řízení automobilu či žádost o ruku s mnoha noži pod krkem stojí za vidění. Jako vynikající lingvista, který umí korejsky přibližně stejně dobře jako svahilsky, jsem chtěl snímek vidět v originále bez pomoci nápovědných písmenek, ale pro pochopení některých vtipných nedorozumění mezi čínštinou a korejštinou jsem si nakonec zbaběle pomohl sledováním titulků. ()

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Vím po čem sáhnout, až se budu chtít zase válet smíchy. Byla švanda sledovat, jak jedna holka totálně odvaří tři drsný gangstery, kteří zjistí, že ve skutečnosti vlastně vůbec drsní nejsou. A když se k nim připlete překladatelka, která se při překladu dokáže neskutečně rozvášnit, je hotovo. Akční stránka byla v tomhle případě jen příjemný doplněk, ale některé scény byly zdařilé. 4* ()

tombac 

všechny recenze uživatele

Shu Qi nemá charizma Shin Eun-kyung, ale drsná póza gangsterské dcerušky je v jejím podání ucházející. Neumí šermovat s mečem a noži ladně jako Zhang Ziyi, ani neoplývá razantní kopací technikou jako její předchůdkyně, avšak v akci (i díky dublu a střihům) neurazí. Ano, trojka se snaží pobavit jinak. Poměrně zvládnutou komediální složku nejvíce obstarává upjatá tlumočnice (typově dobře obsazená role). Divácky vděčné kulturní rozdíly se omezují hlavně na střet neotesaní Korejci vs. elegantní a přitom tvrdá lady z Hong Kongu. Funguje to a koho to nechá chladným, ten se určitě zasměje skvělé "orgasmické" scéně při řízení auta ;-) My Wife is a Gangster 3 je profesionálně dobře zvládnutý korejský popcorňák, který bych zařadil jakostně mezi první a druhý díl. Zpočátku mě sice dost mrzela absence Shin Eun-kyung, ale na půvabnou Shu Qi (raději to jméno vyslovuji opačně :-)) bych se mohl dívat třeba celý den, takže s tasením nadprůměrného výsledného hodnocení jsem neváhal. 7/10 ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Tohle už v podstatě s původníma dílama nemá, krom názvu, nic moc společnýho a jde si to tak trochu vlastní cestou a snaží se to být hlavně komedií, která staví většinu vtipů na naprostý neschopnosti, retardovanosti a zbabělosti všech gangsterských postav, samozřejmě kromě hlavní hrdinky Qi Shu, což se může asi zdát celkem debilní a ohraný, ale tady to docela funguje a díky tomu to je hodně zábavný a ne nudně trapný, takže vcelku spokojenost, navíc Qi Shu to tady hodně sluší ()

Dragoni 

všechny recenze uživatele

Třetí díl pomyslné trilogie My Wife is a Gangster, nemá s předchozími díly, jak po dějové, tak i herecké stránce nic společného a kráčí svou cestou, za kterou si zvolil klasickou komedii postavenou na dějově ohrané, ale přesto skvěle fungující kombinaci jazykové bariéry, neschopnosti, a trapných scén hlavních hrdinů. I přes gangstersky tvářící se film, je MWisG3 hlavně komedií s občasnými vážnějšími a bojovými scénami. A díky dobře zahrané Aryong v podání Qi Shu, slova překrucující překladatelky a jejich ochráncům se jedná o pohodovou korejskou komedii, které nechybí jak akce, tak vtip i romantika. 85% ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to celkom dobrá akčná komédia. Má dosť dobrý príbeh o dcére šéfa vplyvnej zločineckej organizácie z Hong Kongu, ktorá je kvôli problémom s druhou organizáciou nútená na čas opustiť krajinu a tak si vyberie Južnú Kóreu. Tu sa o ňu má postarať trojica gangsterov, s ktorými si ale navzájom nielen kvôli odlišnosti pováh vôbec nerozumejú, no postupne si k sebe predsa len nachádzajú cestu. Ale aj tak sa nevyhnú rôznym problémom. Spracovanie je celkom slušné. Hlavným kladom je, že je tu množstvo zaujímavých prvkov. vzťah medzi ženou a gangstermi z dvoch krajín, takže musia nielen prekonávať jazykovú bariéru, ale sa tu prejavuje aj rozdiel pohlaví v tejto násilnej oblasti, kde je žena očakávane kvôli predsudkom podceňovaná a tak je následne radosť sledovať, ako im to vždy vyvráti. K tomu výborná postava tlmočníčky, ktorá to celé ešte viac zvýrazní, samozrejme nechýba aj mnoho problémov s mafiou, gangstermi a zabijakmi z oboch krajín a ešte pár zaujímavých prvkov. Väčšina svoj potenciál aj dostatočne využila, jedine tá romantika tu moc nefunguje, ale ani s tým nemám problém, takže tu sa je skutočne na čo pozerať po celý čas. Akcie je tu priemerné množstvo a je aj pomerne dobrá. V priebehu sa nájde pár súbojov, ktoré sami o sebe sú len mierne nadpriemerné, ale v tomto prípade ide práve o ten princíp, kde podceňovaná žena poráža mužov, takže svoj účel to splní a v chválim aj vydarené finále, ktoré je na pomery žánru až prekvapivo krvavé. Ale prednosť má aj tak humor, ktorého je tu plno. Síce mu chýba väčšia rozmanitosť, prakticky je založený len na tých dvoch spomínaných prvkoch, jazykovej bariére a podceňovaniu žien, ale aj tak sa celkom vydaril, humorných situácií je tu dosť a najväčší podiel má na tom práve postava tlmočníčky. Herecké obsadenie je na tom dobre, výborná Qi Shu v hlavnej úlohe, ideálna zostava gangsterov, hong kongské legendy Lung Ti a Ken Lo a samozrejme sympatická Hyun Young ako tlmočníčka. S réžiou a technickou stránkou som nadmieru spokojný, kvalitný vizuál, dobrý výber lokácií, všetko funguje tak, ako aj má, takže si nemám na čo sťažovať. Tento diel funguje v rámci série úplne samostatne, takže ho netreba porovnávať, samozrejme sa nejedná o nejaký klenot, ale aj tak je to vydarený mix hlavne akcie a humoru, ale aj s trochou romantiky a drámy, takže slušná zábava. 76% ()

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

S předchozími díly má společný akorát název a námět; odvíjí se v podobném duchu, ale postavy a děj spolu nijak nesouvisí. Kvalitativně je tak na stejné úrovni jako předchozí části (stáke mě hodně mrzí zpracování "jedničky" - lepší režisér by z toho dostal daleko víc). Ped puštěném filmu jsem si myslel, že bez Eun-gyeong Sin to už nebude ono, v obou dílech byla skvělá; ale mzusím říct, že i Qi Shu svou roli zvládla slušně, jenom neměla tolik prostoru k mluvení, takže s ní nebyla taková zábava jako s původní hrdinkou. Jinak "vtipných" scén, které se točily kolem překladu z čínčtiny do korejštiny a naopak nemuselo být tolik, rychle se okoukaly. 70% ()

boshke 

všechny recenze uživatele

Sympatická ptákovina. Víc komedie než cokoli jiného. Humor založený na totální neschopnosti "drsných gangsterů" a jazykových úskalích. Úsměvné, z evropského pohledu hovoří tou samou hatmatilkou a mezi sebou si nerozumí. S Jopog Manurou 3 jsem udělal mnohem lepší zkušenost s asijskými filmy než s nedávnými Seom a Jui kuen... 70% ()

predators 

všechny recenze uživatele

Nečekejte nic světoborného. Žádné kung-fu ve stylu Jackie Chan se nekoná ani v nejmenším. Vrcholem všech soubojů(celkem asi tří) jsou pár výkopů do výšky ramen a nějaká ta zpomalená otočka s mečem, doplněné ráznou hudbou. Spíše než o akční film se tak jedná o průměrnou komedii, kdy baví především překladatelské slovní hříčky. Celkově se však tato gangsterka nemůže s podobnou konkurencí rovnat. 35% ()

Natascha 

všechny recenze uživatele

Po prvotním rozhořčení, proč film vůbec nese stejné jméno, jako předchozí dva, když s ním nemá kromě faktu, že hlavní hrdinka je drsňačka schopná dostat do nemocnice větší množství mužů než je zdrávo, nic společného, a po počátečních nesympatiích k nové hlavní postavě (Qi Shu mi neskutečně připomínala svou drsnou pózou Michelle Rodriguez v libovolné roli - a já tu ženskou prostě nesnáším) se karta obrátila. A já se smála jako nikdy - komediální složka je tady nejsilnější z celé žensko-gangsterské trilogie, a přestože 80% vtipů obstarává překladatelka (která jistojistě o pravidlech překladatelské etiky nikdy neslyšela), přičemž i posté opakovaný vtip tady funguje, jako byste ho slyšeli poprvé, stále je čemu se smát. Jako bonus je tady samozřejmě naprosto úžasná honička v autě, kvůli které slova jako "vzrušující jízda" dostávají nový smysl... Konec je zase správně dramatický a dojemný, a musím přiznat, že okamžik jsem váhala i nad plným hodnocením. Nakonec jsem si ale vzpomněla na Eun-jin z prvního dílu, a i když se Aryong postupem času z nafrněné dámy stává celkem sympatickou slečnou, nemohu jednu hvězdu přidat, protože Eun-jin z jedničky je prostě nepřekonatelná. ()

prome 

všechny recenze uživatele

Film postavený jenom na jazykové bariéře a soubojích? To mi znělo jako stokrát obehraná deska. Ale tady mi to ani trochu nevadilo. Sice to nemělo s předchozími díly nic společného, ale vynahradila mi to krásná Qi Shu. Když člověk moc nepřemýšlí, tak si to parádně užije. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Iné, ale s rovnakými chybami ako predchodca. Čo tu výborne funguje je línia s prekladateľkou a potom samotná Qi Shu, ktorá hrá prvú ligu, aj keď jej scenár nedáva veľa priestoru vyniknúť. Aj napriek tomu, že sa jedná o najdlhšiu časť je tempo dynamické a film nenudí. Ale je to v zásade jednohubka na jedno pozretie. Všetky možné línie sú ku koncu opustené, až na tú hlavnú a celkovo chémia, alebo nejaká výrazne silná scéna medzi postavami, sa neuskutoční. Prežil som to. Zostávajú mi v hlave ale dve otázky. Prečo sa séria volá My wife is a gangster? Keďže posledné dva filmy to značne narušovali a aj ten prvý to podával veľmi lightovo. A ako je možné, že to malo tri pokračovania? Ale predpokladám, že to je jedna z tých vecí, čo nikdy nepochopím. Hoci viem, že niekto niekde má na toto odpoveď. :D ()

Folpa 

všechny recenze uživatele

Úplně jiné než předchozí dva díly. Méně akce, více vtipu. A paní překladatelka je kapitola sama o sobě :) ()

ConanVJ 

všechny recenze uživatele

Třetí díl je naprosto skvělej, i když to s předchozími dvěma nemá společné herecké obsazení. Opět je tu skvělej humor, pěkné akční scény. Kdlidně bych bral další díl v takovémto tempu. :) Pro mě jasných 100% ()

Tony.cs 

všechny recenze uživatele

Krásná Qi Shu, dobrá akce, svižné a zábavné. K tomu překladatelé, kteří si prostě překládají po svém a máme tu pohodový filmeček. BTW ...taky bych si užíval automobilovou honičku¨v týhle pozici. ()

TomikZlesa 

všechny recenze uživatele

Ale, ale pane Jin-gyu Cho nemohli sme si na tom konci nechat víc záležet a ne to takhle odfláknout ? Qi Shu byla dobrá volba, sice ne tak herecky přesvědčivá a charismatická jako Eun-gyeong Sin, ale každopádně tělesně ohebnější a schopnější. Třetí díl začal téměř klasicky, z prvu akce a pak šílená prča, každopádně nejakčnějčí část. Se změnou herekýho obsazení vyprchalo kouzlo jednotky a dvojky :( proto trojku beru jako samostatný příběh (asi to i tak je) proto dávám 5*, kdybych to bral jako součást asi by to bylo o jendu míň. ()

cubajz 

všechny recenze uživatele

třetí díl nemá nic společného s prvními dvěma, což ale kupodivu nebylo až tak na škodu. Spíš mi vadilo, že se tak nějak nemůže rozhodnout mezi komedií a drsnou gangstnerkou a zůstává v tom nedotaženě na obou rovinách. ()

Reklama

Reklama