Reklama

Reklama

V daleké budoucnosti lidstvo trpí nadvládou diktátora Zygona, Ale mladý Orin se rozhodne s pomocí svého kouzelného meče vybojovat pro svůj lid svobodu. S kosmickým pašerákem Daggem se vydává na nebezpečnou cestu. Podaří se mu získat dost spojenců a tyrana zničit? (Guild Home Video)

Recenze (19)

J.Connor 

všechny recenze uživatele

Legenda o Orinovi je pohádkou pro děti s poměrně zkratkovitým scénářem a konvenční animací postav, ale má hodně slušný drive, pár pěkných nápadů (např. mandroidi lovící lidi na součástky) a zdařile kombinuje prvky sci-fi a fantasy. Oproti figurálním zobrazením na svou dobu dost běžným, obsahuje celkem dost solidní malované backgroundy, koneckonců jednalo se o jeden z prvních filmů kombinujících počítačovou a ruční animaci. Navíc, byť neskrývá svou cílovou skupinu, je místy vlastně dost dospělou podívanou, a to pro svoji nekompromisnost a temnotu. Začíná mě mrzet, že mi tenhle film jako dítěti unikl, to musel bejt nářez....nebo rovnou ve 3D, jak byl uveden v amerických kinech. ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Klon Hvězdných válek, který má dokonce i princeznu (která je zrzka), cynického pašeráka (který kouří doutníky a nejspíš sodomizuje robotky) a otravného robota (který vypadá jako něco, co designovali v Aplleu), nemluvě o hlavní vrcholně naivní postavě, která shodou náhod objevila jílec meče, který má poněkud unikátní schopnosti... Ehm.... Když pominu tohle prasoidní vykrádání, našlo by se i pár dobrej věcí, třeba docela výraznou vyspělost (umírají i děti), ale to je tak všechno, je to totiž rize průměrná záležitost (z čehož dost často pramení mnohem horší pocity, než z nějakého totální odpadu), kde neskutečně irituje dokonalá tupost hlavního hrdiny i to, že půlku situací řeší Deus Ex Machina. Sice by bylo zajímavý vidět to ve 3D, ale takhle je to jenom zapomenutelné scifi, u kterého za dva dny nebudu vědět, že jsem si ji pouštěl. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Já to nedavno viděl ve 3D. Již tenkrát to byl silný Sci-fi snímek a teď zrastaurovanej na 5:1 a ve 3D - síla. ()

Folpa 

všechny recenze uživatele

Upřímně jsem čekal od tohoto filmu velkou nudu ale hned po 10 minutách mě to vtáhlo a až do konce nepustilo. Animace na svojí dobu slušná ale hlavně ten příběh je perfektní. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Za doprovodu zvukových efektov zo STAR TREK a STAR WARS a podobne inštrumentovanej hudby, sa nám odvíja šablónovitý príbeh o súboji dobra nad zlom. Snáď môžem iba ľutovať, že som to nezhliadol ako decko, pretože verím, že mi mnou teraz riadne lomcovala nostalgia a zrejme by som snímok hodnotil pomerne lepšie. ()

movieband 

všechny recenze uživatele

Legenda o Orinovi funguje hlavně jako kurevská nostalgie na dětství, na videopůjčovny a na jedny z prvních sci-fi filmů, které jsem jako malý viděl. Další byly Hvězdné války: Episoda IV - Nová Naděje a Flash Gordon: Největší dobrodružství všech dob z dvaaosmdesátého. Orin nemá nijak extra děj, ani hudbu, ba dokonce ani nijak zvláštní animaci. V porovnání je úplně stejný s Flash Gordonem, co se animace týče. Jestli je cílovka, jak Orina, tak Gordona dětské osazenstvo, tak vím, že v té době jsem se cítil, jako dospělý divák. Proč? Protože na mě Orin působil drsným pašerákem, zlodějskými doupaty, obchody s lidmi, mimozemšťany, bordelem, kde byly všemožné mimozemské rasy, nelítostnými Mandroidy, kteří kuchali lidi, kvůli lidským "součástkám", hláškování a nekonečnému kouření doutníků hrozně dospělácky. S odstupem, ani nevím kolika let, jsem Orina mohl vidět znovu a nostalgie, která na mě z filmu dýchala se může rovnat opravdu jen Hvězdným válkám. Tyhle návraty mám poslední dobou moc rád. 85% ()

Joe321 

všechny recenze uživatele

Orina si z dětství pamatuju opravdu jen hodně matně. Dlouho jsem otálel, jestli se na to mám kouknout znova a zkazit si dojem, jako se často u podobných věcí stane, když se na ně člověk podívá s takovým odstupem času. Naštěstí se nestalo. Příběh je ohraná pohádková nuda, ale má to tempo a spoustu dobrých detailů, které scifi fanouška potěší. -"Now, who wants his teeth?" ()

Luksa 

všechny recenze uživatele

Battle Beyond the Stars, Krull, Flash Gordon.. a Legenda o Orinovi. Filmy které jsem jako malé děcko sjížděl na VHS snad tisíckrát. Až teď jsem na CSFD na Orina narazil. Na tu dobu to byla hodně svižná a dobrodružná animovaná space operka, jejíž jednotlivé scény si stále pamatuji (mutanti na povrchu, roboti, vzpoura v dolech), ale na název jsem si zaboha nemohl vzpomenout. Kult. ()

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Všetko sme už niekde videli a dokonca aj počuli, ale čo na tom, keď je to animovaný sci-fi klenot osemdesiatiek? Taký iný He-Man... :) ()

Arach.No 

všechny recenze uživatele

Pokud tenhle film berete jako komedii a ne nějaký vážný sci-fi, tak se u toho vážně pobavíte. Některý hlášky jsou naprosto nezapomenutelný: Smuggler:"Máte ty krytaly?" Dagg: "A máte ty peníze?", nebo "Já chci jeho zuby!" "Vytrhnu ti hrb!". Ale filmu by opravdu prospěla kratší stopáž, protože když si ke konci začne hrát na úplně vážnej dobrodružnej animáč, tak si asi budete přát aby to skončilo rychleji. Ale pokud se rádi zasmějete u více-méně stupidního filmu, tak vám Legendu nemůžu než doporučit. Podruhé bych se na to nepodíval, ale za ty necelý dvě hodiny to stálo... A proč že to dávám 3*? Jenom za to, že jsem byl zrovna v opravdu dobré náladě, takže jsem se celkem slušně pobavil a za pár takřka kultovních hlášek (který sice znají asi tak 3 lidi, ale co už). ()

MareT. 

všechny recenze uživatele

Upřímně, nemám moc rád, když se někdo v hodnocení poddá nostalgii nebo něčím podobným, ale já nemůžu jinak:-) Tento film jsem viděl jako malý asi dvěstěkrát a už tenkrát se mi líbil, porbíral vážné téma v kreslené podobě (což jsem považoval v té době jako něco nového a zajímavého) a dobrodružství mě strhlo naprosto! Takže proto těch 5*!!! ()

Ash_Black 

všechny recenze uživatele

Ono, jestli se mi nějakým záhadným způsobem povede najít tu kazetu, kde „Orin“ byl, tak ... už bude asi pomalu v rozkladu, protože jsem na to koukal vážně tehdy do zblbnutí, dokola a často. A tipuju, klidně si vsadím, že jestli tu VHSKu vypátrám, budu na to koukat zas. Tohle animák sci-fi, to si pamětí jen tak vyhodit z hlavy nejde. ()

Hapretor 

všechny recenze uživatele

Vtipné. Výborná "osmdesátková" hudba. Působilo to spíše jako pro odrostlejší diváky. A pro ty dospělé - infantilní. Jenom ten Orin moh bejt trochu víc "cool" - ne takovej ťunťa. ()

Greathawk 

všechny recenze uživatele

Jako malý jsem viděl tento film opravdu hodněkrát a šíleně jsem ho žral. A i dnes pro mě tento film neztrácí své kouzlo. ()

foundation 

všechny recenze uživatele

Neskutočne dlho som hľadal túto rozprávku z detstva, až sa mi ju podarilo znova nájsť vďaka užívateľovi miciverec, ktorému za to moja patrí nehynúca vďaka :) Dej som si nepamätal už skoro vôbec takže som to pozeral vlastne na novo. A pokiaľ možno, môžem povedať že po tých rokoch kedy som to videl prvýkrát a vlastne aj naposledy, to naozaj nestratilo z toho svojho kúzla takmer nič. Nádhera. Pre mňa 85 percent. ()

LudkovaLevaRuka 

všechny recenze uživatele

Nemanželské dítko Hvězdných Válek a Heavy Metalu. Blonďák se světelným mečem odlétá na lodi nabručeného macho pašeráka a George Lucas křičí něco o autorských právech. A do toho roboti - ustrašení roboti, natvrdlí roboti, nadržení roboti, sadističtí roboti. Roboti jsou tu vlastně mnohem živější než předvídatelné lidské postavy. Všechna čest rotoskopické animaci z 80. let, kam se hrabe sterilní Titan A. E. ()

Reklama

Reklama