Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Drsný chlap s citlivým srdcem, vynikající herec. (oficiální text distributora)

Recenze (6)

Aky 

všechny recenze uživatele

Dokument, jehož kvalita je determinována už osobností Lino Ventury, na kterou jsem byl zvědavý, a ačkoliv mi ji film vylíčil úplně jinak, než bych byl čekal, byla ta hodinka a půl s ní příjemnou chvilkou. A jestliže pomohly dotvářet atmosféru takové osobnosti jako Claudia Cardinale, Jean-Paul Belmondo, Annie Girardot, Claude Pinoteau, Claude Sautet, Edouard Molinaro, pak už by stěží šlo něco vylepšovat. ()

Šakal 

všechny recenze uživatele

„Jak je?... Fajn....Takže za chvíli“. Tolik stručný, všeříkající, představovací úvod, Ventura versus Gabin, díky kterému (prý) Lino zůstal u filmu a dal tak vzniknout (ne)jednomu velkému přátelství. __Překvapivě velmi osobní (byť podíváte-li se na jméno režisérky, zase tak překvapivé to není) exkurze do Linova (pracovního i soukromého) života. Do jeho nesnadného dětství, následného dospívání neodmyslitelně spjatého se zápasem, přes jeho herecké začátky (seznámení se s J. Gabinem) až po jákési závěrečné bilancování a úvahami o životě jako takovém. Navíc doplněno o poutavé vzpomínání jeho hereckých kolegů resp. partnerek a samotných režisérů, kterým se Lino tak nesmazatelně vepsal do jejich životů a naopak. Osobně mě potom velmi pobavilo, vzpomínání C. Pinoteau na jejich domácí konkurzy, v místnosti příznačně nazvané „mučírna“, kde se na jedné pohovce vždy sešli režisér, scénárista, tvůrce dialogů a z vyvýšeného direktorského křesla je poslouchal a nemilosrdně pohledem propichoval, zarytě mlčící Lino, aby následně pronesl „ bude to vynikající film, ale.....beze mě“ :-) Vše podstatné, už tu, více než výstižně, popsal kolega borsalino a tak za sebe už pouze (soukromě) dodám vzkaz: bylo mi nesmírným potěšením a ctí, být tu necelou hodinku a půl ve vaší společnosti resp. vašich přátel, kteří se tak vzácně shodli, že se jednalo o tvrdohlavého, zásadového, ale přitom citlivého, téměř plachého, milovníka dobrého jídla a vína, ale zejména člověka s velkým srdcem a nakažlivým úsměvem, který nadevše miloval svou rodinu a život. A jentak mimochodem, jednoho z nejlepších herců, (nejen) jeho generace. Díky Lino! ()

borsalino 

všechny recenze uživatele

Velmi poutavý a ucelený dokument o jednom z výjimečných herců 20. století v evropské i světové kinematografii. Místy jsem měl až dojem, že sedím u Venturových u stolu, oni mi pouští rodinná videa a Lino vypráví, jak se dostal k filmu, s jakými herci a režiséry rád pracuje, jakým způsosobem si vybírá role a dále se podílí na vývoji své postavy a taky že ho baví vaření a degustování vín. Když trochu poodkryje svou drsnou slupku, je pod ní plachý, tichý, rodinný muž, na druhou stranu velmi hrdý, zásadový a zdravě sebevědomý, což je přímo pozoruhodná kombinace a je mi stále blíž. Jeho slova doplňují o různé osobní zážitky lidé z branže jako Pinoteau, Sautet, Molinaro, Lautner, Miller, Mireille Darc, Claudia Cardinale a další. Z dokumentu přímo čiší pohoda, radost a vyrovnanost, což smazává zaškatulkování do spíše susšího žánru "dokumentární". Na závěr lze snad jen dodat dva citáty. První pochází od jeho velkého přítele Jeana Gabina: "Pokud chceš natočit dobrý film, potřebuješ k tomu tři věci: 1/ dobrý příběh, 2/ dobrý příběh, 3/ dobrý příběh". Druhý citát: "Nebojím se smrti, mám strach, že už nebudu dál žít". Hvězdičky v tomto případě ani z dálky nevyjadřují, jak nás tato herecká osobnost filmově obohatila a mohu se jeho dílu jen pokorně poklonit. ()

Courtemanche 

všechny recenze uživatele

Vynikající dokument, kde ne někdo ,,málo známý,, mapuje tu dobu po letech -jak se to stává kolikrát. Tento dokument úplně se ponoří do těch let, dozvíme hodně toho ne jen o filmu, navíc, -a podle mě to je to hlavní-, hodně často mluví k nám sám Lino. 5/5 ()

progression 

všechny recenze uživatele

Výborný a velice obsažný dokument nejenom o tom, jak se z drsného zápasníka stala jedna z největších francouzských hereckých ikon minulého století. Vzpomínají na něj další herecké legendy i jeho přátelé, mnoho o sobě "prozradí" i on sám. Jak o svých hereckých začátcích, přátelství s Jeanem Gabinem i o příhodách z natáčení. Z celého dokumentu přímo vyzařují jeho obdivuhodné lidské vlastnosti, cílevědomý, ale současně obětavý, zásadový, ale přitom skromný a citlivý, prostě pan Herec s velkým Srdcem. Mimochodem, vybavila se mi " pamětnická asociace", že postava Rolanda z filmu Dobrodruzi ho dost možná "charakterizovala" nejlépe a nejvýstižněji. ()

Reklama

Reklama