Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Drsný kriminální thriller, natočený podle románu Krev na Měsíci Jamese Ellroye, ve kterém osamělý policista pátrá po psychopatickém vrahovi, se odehrává v Los Angeles. Hlavní hrdina napínavého příběhu, zkušený policejní detektiv Lloyd Hopkins, je zcela oddaný své práci, a to až do té míry, že jeho zaujetí přerůstá v obsesi a likviduje jeho rodinný život. Právě na vlastní žádost vyšetřuje případ brutálně zavražděné a zohavené dívky. Stopy na místě činu jej přesvědčí o tom, že stojí proti všeho schopnému psychopatovi. Za pomoci počítače si Hopkins ověří všechny podobné vraždy spáchané za posledních patnáct let. Zjistí, že jich je přes třicet a téměř polovina z nich vykazuje shodné znaky. Hopkins se pouští do usilovného pátrání po vrahovi, které směřuje k násilnému a vzrušujícímu závěru. (Cinemax)

(více)

Recenze (53)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Pamatuji si jak tenhle biják dávali v našich kinech od 18 let. Dneska je to vlastně super klenot, žádný napomádovaný pičusové, ale poctivý poldové ze starý školy. Příběh jde tvrdě za svým, divák se nenudí , žádný ohledy na nějakou korektnost což vymazlil skvělý konec, který by v dnešní homoušský době absolutně neprošel. James Woods jako polda excelentní, on je to vůbec herec na kterýho si u piva nevzpomeneš, ale když se ti dostane do oka, uvědomíš si, že je to hodně dobrej herec. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby USA $1,984,315Tržby Celosvetovo $-║ dejovo dosť rozťahané /40%/ ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Bezvadná klasická krimoška, kde není nouze o mrtvoly a hlavně je tam poldou můj oblíbený herec ze seriálu Žralok, kde byl hvězdou a tam se mé srdce zachvělo. Takže za Jamese a jeho super jízdu za sériovým vrahem jdu nahoru, ale zaslouženě. Co bych chtěla z 88 roku? Žádné triky, prostá a čistá filmařina, kde vám nuda nebude hrozit. ()

choze 

všechny recenze uživatele

"Mám pro tebe dobrou a špatnou zprávu. Dobrá zpráva je, že máš pravdu. Jsem polda a musím tě zatknout. Špatná je, že jsem byl suspendovanej!" Tvrďácká kriminálka podle ellroyovky Blood on the Moon o workoholickém, kurevnickém a s nikým se nemazajícím losangeleském poldovi (který je ale dobrým otcem a je citlivý na násilí páchaném na ženách) na stopě brutálního zabijáka žen. I přes ohrané téma a absenci výraznějšího režijního rukopisu jde o kvalitní, pečlivě udělanou záležitost s úderným koncem, kdy film nekončí vyřešením hrdinových problémů, ale jen a pouze vyřešením případu. Filmu hodně dává výborný James Woods v hlavní roli, který film i koprodukoval a kterému doslova vidíte do hlavy, a utkví i Lesley Ann Warren jako otravná feministka. Ohledně rodičovské výchovy to s hrdinou vidím stejně. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Žádné dějové veletoče, žádný pachatel, co se celou dobu pohybuje kolem, žádné metody kriminálek CSI. Jen policejní instinkt, hledání modus operandi, hodně vykouřených cigaret a přístup ve stylu: „I don´t give a fuck!“ Famózní James Woods umí být drsný, za pomoci mimiky obličeje občas neuvěřitelně legrační a přitom všem se ještě dokáže v rámci vyšetřování dostat pod sukni zaryté feministky. Stará dobrá krimi škola natočená podle novely Jamese Ellroye: Blood on the Moon. ()

StarsFan 

všechny recenze uživatele

První polovina filmu: James Woods zatím objel tři čtvrtiny žen, které mu zkřížily cestu. Druhá polovina filmu: James Woods své skóre nenavýšil, všechny ženy v okolí ho buď opustily, nebo jsou na něj extrémně naštvané (nebo obojí). A mezitím přichází to, co mám na filmech podle předlohy Jamese Ellroye tak ráda: Politicky nekorektní tvrdý nepříjemný polda, který očividně na své nadřízené i nějaké soudní příkazy k domovní prohlídce kašle. A k tomu závěr, který je tak zkurveně stylový, že tenhle snímek okamžitě hází o hvězdičku výš. "Mám pro tebe dobrou a špatnou zprávu. Dobrá zpráva je, že máš pravdu, jsem polda a musím tě zatknout. Špatná zpráva je, že jsem byl suspendován, a seru na to." A i když něco podobného nepíšu často, musím říct, že tady se to hodí víc než kdekoliv jinde: James Woods rulez. ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Absolvoval som "potvrdzovaciu projekciu", aby som sa uistil, či štyri hviezdičky neskrývajú v sebe nepovolenú dotáciu. Že skrývali, som zistil až o pol roka neskôr. Poliš je zdanlivo tuctový film o policajtovi s nadmerným pracovným a sexuálnym apetítom, ktorý je vďaka Jamesovi Woodsovi dostatočne autentický a ktorého celkovú temno-drsnú atmosféru vhodne riedia vtipné hlášky. Zmieňovaný pracovný apetít vyniká pri neskrývanej radosti z nočného telefonátu, ako i pri netrpezlivom prehľadávaní miesta činu, pri ktorom sledovačom CSI alebo súčasným kriminalistom vstávajú vlasy. Obhliadka miesta činu sa tak dostáva na úroveň archeologických výskumov Indianu Jonesa. ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Celkom fajn. Ale hlavne na dobu vzniku. Dnes už dokáže podobný výsledok spraviť aj epizóda MYŠLIENOK ZLOČINCA. Detektívna robota je dosť osekaná ("každý seriový vrah chce byť odhalený") a viac sa budujú vzťahy medzi policajtom a svedkami. Finále je vyslovene v duchu americkej akčnej tradície "stretneme sa len ty a ja a ukončíme to"... ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Taková temná krimi záležitost, u níž jsem si nebyl chvílemi jistý, jestli si z nás tvůrci nedělají šoufky. Takhle se přeci policista nechová. Osmdesátkový feeling je z toho cítit na sto honů, včetně hudby, kamery a obstarožních roštěnek. Hlavně ta vydra neurotická na konci Hopkinsovy cesty do kalhotek. Perfekt dabing z Barrandova se Sejkem a Županičem, James Woods byl vostrej chlápek. ()

anderson 

všechny recenze uživatele

Réžia českého znenia (ÚPF) = JAN MORAVEC - jeden z mála filmov, ktorý je na českých aj slovenských TV uvádzaný s pôvodným a skvelým kinodabingom dodnes (Okrem plateného kanálu MGM, ktorý si vyrobil nový SHIT dabing). Dajte si ale pozor na DVDripové "samoděly" na nete. Amatér, ktorý ich pripravil tam vložil kreténsky a nepočúvateľný VHS dabing od GUILD HOME VIDEO. Sranda je, že aj tam hlavnú úlohu dabuje ŽUPANIČ. (9.2.2009) ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Přes čtvrt století stará vzpomínka a kupodivu místy i hodně živá, třeba na šlapku v modrém z červeného auta, na pálící se slaninu na sporáku a hlavně na jistou nezapomenutelnou nanervylezoucí feministicko-romantickou básnířku. A samozřejmě na skvělého Woodse, který tuhle trochu banální a hodně zdlouhavou kriminálku pozvedá svým herectvím a svými replikami o level výš. Ale ten dle anotace "násilný a vzrušující" závěr? Děláte si srandu? Tu větu jste snad vy lidi ze Cinemaxu obšlehli z nějakého předlistopadového nebo těsně polistopadového televizního programu, ne? ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Po rokoch som si pamätal už len finálnu prestrelku v telocvični. A už to taká pecka nie je. Proste klasická pomalá detektívka v ktorej hlavný hrdina postupne zisťuje jednotlivé stopy a nad každou dlho premýšľa. Dnes sa už také filmy netočia. Keby som bol fanúšik detektívok, tak by som bol asi v siedmom nebi. Ale na môj vkus to je až príliš pomalé a nič poriadne sa tam nedeje. Hlavným kladom je James Woods v Eastwoodovskej polohe drsného poldu, ktorý zásadne podozrivých nezatýka, ale rovno ich odbachne. Dupľom keď ho suspendujú. To si potom ešte viac vychutná. Filmu chýba poriadny záporák ktorý by s Woodsom hral rovnocennú hru. Ten šupák na konci je skôr k smiechu. Hlavne vďaka Woodsovi to je aj po rokoch pozerateľné. No a pochvalu si zaslúži parádny starý kinodabing. Takže ak máte radi oldschool pomalé kriminálky s drsným poldom, tak je to niečo pre vás. 5/10. ()

MikO_NR_1909 

všechny recenze uživatele

Veľmi príjemne fungujúca chémia medzi Woodsovou postavou a kolegami z vyšetrovačiek a takou tou hermetickou uzavretosťou sa pred nimi. Poliš má teda veľmi zbehlé, inteligentné a poctivo budované tempo, vsádza na detaily a dáva vyniknúť postupným priechodom akcie miesto zbrklých reakcií či jednoduchších vysvetlení kriminálnych prípadov, ale zároveň nedisponuje dákou výraznou pointou. A nielen ňou. Vo svojich dedukciách postupne stráca i Hopkins akýsi moment prekvapenia a záver je tak trocha polopatisticky poňatý. Zopár hlášok a zručná práca s rečou tela na takú tú modistickú stagnáciu skrátka nevyzrejú. ()

vegetol.mp 

všechny recenze uživatele

I po letech naprosto parádní film s geniálním Jamesem Woodsem, kterej tu předvádí prvotřídní ukázku svýho drsňáckýho herectví. Totálně badass krimi thriller, jehož závěrečná scéna vyřešení zločince by měla být aplikovaná do právního řádu ČR jako jeden ze základních trestů. Jasně, každej tu má v oblíbenejch Avengers nebo Pána prstenů, ale pohled na Jamese Woodse s brokovnicí v ruce je milionkrát lepší, než všechny CGI. Polda je prostě klasika, která neomrzí. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Tuctova detektivka, ktorej vladne James Woods a Lesley Ann Warren /Souboj o poklad Yankee Zephyru/. Woods nie je velmi dobry herec, James B. Harris je len rutiner. 60 % ()

farmnf 

všechny recenze uživatele

Krimi thriler ze staré americké školy podle skvělé předlohy se skvělým Woodsem v hlavní roli. Sem tam vycucané z prstu ale přesto krásná napínavá podívaná. Když mi bylo 17, vypadat ve 30. jako James Woods...no ale to sem nepatří. ()

honz 

všechny recenze uživatele

Kriminálka o pátrání po vraždícím maniakovi. Na rok 1988 jsou některé scény skoro odvážně brutální(např. blondýna na kuchyňské lince..). ()

Reklama

Reklama