Reklama

Reklama

Epizody(12)

Obsahy(1)

Děj se odehrává rok po skončení seriálu "Onegai Teacher", avšak netočí se kolem starých známých. Naopak na scéně se objevují nové tváře a jednou z nich je chlapec Maiku, který si pronajal starší domek u jezera. Proč? Je to ten z fotografie, jediné věci, která ho nějak spojuje s rodinou, jež nikdy nepoznal. Na té fotografii však nestojí sám - po boku má svou sestru. Jednoho dne však na jeho dveře zaklepají dvě dívky s touže fotografií. Jedna je cizí, jedna je jeho sestrou. Která je která? Navíc o slovo se hlásí i láska, nejenom ta sourozenecká... (Zíza)

(více)

Recenze (11)

Subjektiv 

všechny recenze uživatele

Dosti nezajímavé anime. Pravda, základní nápad, to jest zjišťování, zda dvojčetem Maikua je Miina či Karen, není úplně marný, ale 12 dílů bavit sám o sobě nedokáže. A různé epizodky sloužící jako plnivo seriálu spíše ubližují. Rovněž tak snaha tvůrců ukázat, jak moc že ty vztahy Miina-Maiku a Karen-Maiku jsou rovnocenné. Tudíž mnohdy víte, že to co se děje Miině, se za okamžik bude dít i Karen. Není to tam sice přítomno vždy, ale dost na to, aby to člověka uspalo. Legrace, kterou mohly vnést postavy s nějakým tím humoristickým potenciálem, je zabita neústalým opakováním hlášek, situací, gest a chování. Klidně to napoprvé, napodruhé mohlo být vtipné, ale po desáté? Třebas předsedkyně studentské rady a její temný smích, špehování a intrikaření. A tak by se dalo pokračovat dále. Ale to už by vás i mě příliš unavovalo a nudilo. ()

Marius 

všechny recenze uživatele

Onegai twins sú voľným pokračovaním Onegai teacher. Tentokrát sa v malom mestečku preslávenom výskytom UFO stretávajú traja opustení adolescenti, ktorých spája jedna fotografia. Dvaja z nich sú súrodenci a seriál je vlastne o ich snahe zistiť, ktoré z dvoch dievčat je sestrou chlapca Maikua. Na tomto seriáli zaujme len zisťovanie ďalších osudov postáv z Onegai Teacher, boj Miiny a „Senpai“ o srdce Maikua a radostný pohľad na kúpajúce sa dievčatá. Humor seriálu je otrepaný a predvídateľný a pokiaľ máte za sebou aspoň niekoľko anime podobného razenia je Onegai Twins podľa môjho názoru len stratou času. 4/10 ()

Zíza 

všechny recenze uživatele

Slabší než Onegai Teacher. Všechno jako bych už viděla, všechno jako bych už slyšela, všechno jako bych už zažila... Láska, přátelství, konkurence, problémy - to už tu bylo a v lepší podobě. Stačí vidět tak první tři díly a pak ten poslední, vlastně tak o nic ani nepříjdete ;-) ()

LordSnape 

všechny recenze uživatele

No abych řekl pravdu tak jsem od Onegai Twins nic velkého neočekával. A tak se i stalo! Nápad je se dvěma dívkama a jednou fotkou je sice dobrý, jen kdyby se pořád dokola neopakovaly dialogy typu: Možná jsme příbuzní, ale možná taky ne... Navíc mi docela lezla krkem postava prezidentky studentské rady, která pokaždé neměla nic lepšího na práci než špehovat a fotit své okolí. Podtrženo sečteno: Úplná hrůza to sice nebyla, ale strohý průměr zcela určitě. 5/10 ()

Roby 

všechny recenze uživatele

Slabé, hodně slabé anime které bohužel nenavázalo na skvělé Onegai Teacher, nudilo až do 10 dílu, bohužel až v onom desátém dílu se poprvé stalo něco zajímavého a za ubohých 9 dílů a průměrné 3 díly nemůžu dát lepší hodnocení. ()

seth82 

všechny recenze uživatele

Na rozdiel od zvyšku osadenstva sa mi to páčilo ešte viac ako Onegai Teacher. Neviem prečo, ale jednoducho mi to sadlo viac, je pravdou, že tie nekonečné dialógy o tom, či je alebo nie je niekto príbuzný, sú mierne otravné, ale konečný výsledok je OK. Slabšie štyri hviezdičky, ani ten koniec sa mi až tak nepozdával. ()

Five By Five 

všechny recenze uživatele

Prvá čas nebola vôbec zlá no potom to išlo dolu vodou... Zo začiatku ešte pár momentov na ktorých sa dalo dobre zasmiať, ale neskôr už iba... nuda... Ktorá z dievčat je jeho sestra je vám jedno, radi sa majú všetci a o nič iné tam vlastne ani nejde... ... No a čo mal sakra znamenať ten "ufónik"? ()

DaweForeman 

všechny recenze uživatele

Dávám tomu sice jednu hvezdičku, ale je to něco mezi odpadem a hvězdou. To vše jenom díky vtipným počátečním dílům. Co se týče zbytku, tak je neuvěřitelně iritující (kdy jsem měl kolikrát chuť hlavou rozmlátit monitor - obzvláště u OVA). Zpočátku to bylo neustálé opakování toho, co když to je/není můj příbuzný, co když jsem/nejsem cizinec (chápu, že chtěli navodit ten pocit té nejistoty, ale nemuseli to tam neustále každou chvilku opakovat). Poté neuvěřitelně pošahaná a omezená logika téměř veškerého chování všech postav (s výjimkou Maiky, který má snad jediný světlé chvilky). Hlubší myšlenka tu není žádná speciální, krom toho bezkrevního rodinného uvědomění a dilematu, kdy člověk neví na čem je a nemůže se nikam hnout. Každopádně by na tohle vše stačily tři díly. Co se týče kdo je příbuzný, tak jsem měl od začátku tušení podle několika indicií, které se ukázaly správné. Každopádně také jsem udělal dobře, že jsem k tomu přistupoval od začátku s hlediskem, že nic není takové, jaké se zdá být (i když "ten" detail s tou fotkou mi ušel). Animace pořád stejná a hudební stránka se trochu zlepšila. V celkovém hledisku to vidím oproti předchozímu příběhu jako poskvrnění toho prostředí. ()

Palisander 

všechny recenze uživatele

Skutočne krutá dilema. Nechcel by som byť na chalanovom mieste. Minimálne do predposlednej časti ;-). A že sa stále dookola opakuje "možno sme príbuzní"... V takej situácii by som si to musel pripomínať asi každé tri minúty. Takže trocha súcitu s hlavným hrdinom poprosím ;-). Námet možno lepší ako spracovanie, ale celkom ma to udržalo v napätí. Videné vrátane OVA "The Summer Hasn`t Ended", ktoré je síce zo 74,3 percent fanservis, ale tie zvyšné dve-tri minúty naozaj dopĺňajú dej, čiže ak ste romantickej povahy a ak vám osud skorotrojičiek nie je ľahostajný, odporúčam nevynechať. ()

QuarkCZ 

všechny recenze uživatele

Trošku infantilní, předchůdce (Onegai Teacher) bylo o poznání lepší, ale přesto potěší. Celkový čas anime je relativně krátký a zábavu rozhodně poskytne... A jestli mi něco z tohoto anime zbylo v hlavně, tak je to "Am I relative or Am I a stranger" :) ()

libka.s 

všechny recenze uživatele

Slabší 4. Mně tam to: "Možná jsme příbuzní, možná ne", lezlo dost na nervy. Dost mi to zkazilo dojem z celého anime. Jinak si myslím, že je to docela dobře odvedená práce a na pár nudných večerů docela dobré zabavení. ()

Reklama

Reklama