Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film podľa populárnej komiksovej knihy je príbehom o láske, sklamaní a hľadaní si cesty v živote. Je to príbeh dvoch mladých žien, ktoré sa náhodne stretnú cestou do Tokia, nakoniec si spolu prenajmú byt a stanú sa kamarátkami. Nana je 'drsná' rocková vokalistka, tvrdohlavá introvertka. Do Tokia si prišla vybudovať kariéru speváčky a zabudnúť na svoju veľkú lásku Rena, ktorý opustil ju aj ich kapelu a prerazil na vrchol s inou kapelou. Druhá Nana, ktorú všetci volajú Hachi, je uvravená naivná slečna, ktorá prišla do Tokia za svojím priateľom Shojim, ktorý má však o ich vzťahu inú predstavu. (Tweety1)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (54)

runner85 

všechny recenze uživatele

K úplnej dokonalosti príbehu o dvoch kamarátkach ktoré sa náhodu spoznali mi chýbalo hlavne viacej hudby (mohli v tých rockových pesničkách aj pritvrdiť), kedže v tej záplave Ázijských melodrám by bolo potrebné keby každá dajako výrazne vyčnievala dačím výnimočným.Inak v zásade je to veľmi milý príbeh. ()

Jirka_Šč 

všechny recenze uživatele

Film končil a mě se chtělo zatleskat. Krásné! ■ O dvou dívkách, které by mi paradoxně samostatně povahově vůbec nevyhovovaly - jenže když se to zprůměruje a když jedna ovlivní druhou a druhá první, je to výborné! ■ Přestože nemusím mít rockovou hudbu, podupával jsem si :). ■ Na třetí shlédnutí: Výborná práce s mikrofonem v písni Glamorous Sky. Link zde http://www.youtube.com/watch?v=ZX-1vOw3u0s ■ Doplněno po pěti měsících: Od tohoto filmu jsem příznivcem Aoi Miyazaki. Viděl jsem s ní už další dva filmy. ()

Reklama

GodComplex 

všechny recenze uživatele

V porovnani s japonskou roztomilosti podobneho kalibru jsou panda medvidci nesympaticke zrudy. Dokonale obe hlavni herecky a zabavne hudebni prostredi. S tim spojeny povedeny soundtrack - japonska anglictina je totalni vytlem. K tomu nezbytna emo davka typicka spise pro korejskou tvorbu a uz si to pomalu zacinalo brousit zoubky na maximum. To by ale nesmelo byt prilis unudlene posledni tretiny, ktera to zbytecne srazi a namisto gradace zacne nudit. Navic nechapu tu vsudypritomnou adoraci kytaristu, jakoby ostatni druhy hudebniku byly menecenne, pricemz opak je pravdou. 7/10 ()

Mkqp 

všechny recenze uživatele

Nana je film, který se mi po vizuální stránce absolutně nelíbil, ale za to obsahově je famózní. Dvě dívky se stejným jménem a to jménem Nana se potkají ve vlaku jedoucím do Tokya. Po této cestě se rozejdou a co osud nechce, opět se potkají při hledání bytu. Obě se rozhodnou, že spolu budou bydlet a tím začne pomalu vznikat jejich hluboké přátelství i přes rozdílnost jejich povah. Každá je jiná, spolu si však rozumí a je jim spolu dobře. ■ Nana (Aoi) je citlivá, hodná, přátelská, ale velice naivní pipka, která přijela do Tokya kvůli klukovy do něhož je zamilovaná. Na zmíněném příteli je citově závislá a k jeho citům trochu sobecká. Tím se její přítel cítí pod tlakem a vztah s ní ho přestává bavit. ■ Nana (Mika) je naopak odměřenější a radši se drží již vytvořených vazeb, než aby navazovala novější. Je emočně dost vyspělá a k nové spolubydlící Naně se chová jako k mladší sestře. I když je její patron a při každé příležitosti ji utěšuje, tak sama v sobě ukrývá bolest z minulosti. ■ Tento film je o nádherném přátelství dvou dívek, přičemž mu sekunduje upozaděná romantika. ()

Mikah 

všechny recenze uživatele

Nádherný a emotivní film, jenž v člověku dokáže otevřít části duše, které se zdály navždy zamčené. Dvě mladé ženy, tajemná rockerka Nana a optimistická, otevřená Nana, se náhodou setkají v Tokiu a začnou spolu bydlet. I když jsou tak rozdílné, zdá se, že je dohromady svedl osud a brzy se stanou přítelkyněmi. Film vykresluje pocity hrdinek, nejrůznější formy lásky a vnitřní spory. Nechybí scény, které jsou pro mě pohlazení, a výtečná hudba. Pro Nanu mám zkrátka slabost, ať už pro tento film, pro seriál nebo pro mangu. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (3)

  • Film je natočen podle úspěšné stejnojmenné manga série, kterou napsala a ilustrovala Ai Yazawa. Původní manga je nedokončená, autorka však vzhledem ke svému zdravotnímu stavu tvorbu pozastavila. Podle mangy bylo natočeno také anime. (Dragoni)
  • Jméno Nana v japonštině znamená sedm. (Shley)
  • Ve scéně, kdy Nobu pustí novou nahrávku z pásky ve snaze přesvědčit Nanu, aby se připojila k jejich kapele, je možné slyšet basovou kytaru. To však není možné, protože Ren odešel dlouho před tím do Tokia a Shin v té době ještě v kapele nebyl. (Geriel)

Reklama

Reklama