Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film podľa populárnej komiksovej knihy je príbehom o láske, sklamaní a hľadaní si cesty v živote. Je to príbeh dvoch mladých žien, ktoré sa náhodne stretnú cestou do Tokia, nakoniec si spolu prenajmú byt a stanú sa kamarátkami. Nana je 'drsná' rocková vokalistka, tvrdohlavá introvertka. Do Tokia si prišla vybudovať kariéru speváčky a zabudnúť na svoju veľkú lásku Rena, ktorý opustil ju aj ich kapelu a prerazil na vrchol s inou kapelou. Druhá Nana, ktorú všetci volajú Hachi, je uvravená naivná slečna, ktorá prišla do Tokia za svojím priateľom Shojim, ktorý má však o ich vzťahu inú predstavu. (Tweety1)

(více)

Recenze (54)

Adrian 

všechny recenze uživatele

Aj keď útok na divákovú zaangažovanosť je občas vedený prostriedkami citového vydierania pre niekoho možno až za hranicou únosnosti, osobne som s tým nemal žiaden problém vďaka ústrednej postave (čiernovlasej Nane), konkrétne jej "hlbokému" pohľadu. Už je to dlhšiu dobu, kedy som mal možnosť vidieť film, kde mi oči hlavnej predstaviteľky sprostredkovali všetky city, ktoré v príbehu rezonovali - radosť, samotu, navonok drsnosť a v srdci nehu, lásku i srdcabôľ. A keď sa k tomu pridal aj jej spev rockových piesní, my head was just spinning round and round and... . Citlivý "návrat" do vlastného teenagerského veku v japonsky krehkom balení. ()

Zíza 

všechny recenze uživatele

Moc pěkné. Tohle přátelství se dá jedině závidět či oslavovat ;-) Film má šmrnc, styl a nebojí se do toho praštit. To je přesně ono, co hledám všude. Lidé jsou zde sví, mají své charaktery a ty si navzájem neprohazují. Kdo se podívá, neprohloupí. Nejkrásnější film o přátelství, jaký jsem kdy viděla! ()

tombac 

všechny recenze uživatele

Nana... Jméno dvou hrdinek, jedné vitální, věčně usměvavé dívenky a druhé, melancholicky založené rockové rebelky, kolem jejichž kamarádství, peripetií s láskou a kontrastu jejich povah se celý film točí. A kolem hudby... Přesněji rocku. Černovlasá Nana, výtečná vokalistka, dá po odchodu svého milého znovu dohromady rockovou kapelu a o pohodově řízný hudební doprovod snímku je postaráno. Někdy melancholií prodchnutý, jindy rozradostnělý, ve výsledku jemný, citlivý a hladivý film, který mi dal tváří jednoho z představitelů a povedenou hudební složkou vzpomenout na jeden můj oblíbený kousek od Toshiakiho Toyody. ()

Dragoni 

všechny recenze uživatele

Zpracování NANY podle manga předlohy do filmové podoby, kterou jsem četl těsně, než jsem měl šanci shlédnout film, se mi bezútěšně líbila a jinak to nebylo ani s filmem, až na to že daleko předčil mé očekávání a to nejen díky hereckému obsazení a prostředí, ale i díky krásnému soundtracku ♫ Glamorous sky ♫. Herecké obsazení je velice vydařené a to nejen díky Ryuhei Matsudovi, ale a hlavně díky Mika Nakashimidě a Aoi Miyazaki, která byla jako vždy neskutečně roztomilá. Nádech a okouzlení se nese celým filmem a obě NANY spolu proplouvají svým osudem. 90% ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to dosť dobrá hudobne ladená rodinná dráma. Má celkom dobrý príbeh o dvoch na prvý pohľad úplne odlišných dievčatách, jedna roztomilo naivná, ktorá chce byť s každým zadobre a druhá rebelka milujúca hudbu, ktoré sa náhodne zoznámia na ceste vlakom do Tokia, kde chcú začať nový život. Náhodne si v tom istom čase vyhliadnu ten istý podnájom a tak sa rozhodnú zostať bývať spolu a postupne zisťujú, že okrem spoločného mena a rovnakého veku majú toho spoločné viac a stávajú sa najlepšie priateľky, pričom si pomáhajú aj riešiť problémy s ich láskami. So spracovaním som nadmieru spokojný, ešte prvý dojem mi neprišiel úplne najideálnejší, ale po stretnutí oboch dievčat, ktoré našťastie príde po chvíli som vedel, že ma to bude dosť baviť a nemýlil som sa. Obe hlavné hrdinky si ma skutočne získali, ani jedna nie je dokonalá a majú nejakú tú horšiu vlasnosť, ale to je len dobre, aspoň to pôsobí tak prirodzenejšie a tak som si k nim dokázal vytvoriť vzťah. Ale našťastie aj dej je dostatočne zaujímavý, jedine tie ich vzťahy k dlhoročným láskami sa dali podať aj o trochu lepšie, no to je to najmenej, ich priateľstvo film s ľahkosťou ťahá, bavili ma aj ich priatelia, nájde sa tu pár výborných scén, ktoré ešte vynikajú a príjemne to osvieži aj to hudobné pozadie. Preto musím pochváliť aj výber pesničiek, nie je to práve môj typ, ale tu mi to sadlo a prakticky všetky pesničky sa mi páčili. S hereckým obsadením som dosť spokojný, moja obľúbená Aoi Miyazaki, o nič nezaostáva ani Mika Nakashima, ktoré tu vytvorili skutočne výborné duo, ale až na postavu speváka, do ktorého bola zamilovaná ma bavili všetci. Réžia a technická stránka sú výborné, pekná vizuálna stránka, veľmi príjemná atmosféra, tu nemám žiadny problém. Tak toto sa mi páčilo, veľmi príjemný film, ktorý vždy zdvihne náladu. 78% ()

molotov 

všechny recenze uživatele

Nádherný snímek o přátelství dvou dívek, které se obě jmenují Nana a jejich láskách, touhách, snech, přáních... Nádherně natočené, laděno do bílé, podbarvené rockovou hudbou (občas mi připomínala Smashing Pumpkins) se spoustou nádherných scén (například scény ve vaně). Obě hlavní představitelky jsou navíc velmi okouzlující a každá jiným způsobem. ()

Jirka_Šč 

všechny recenze uživatele

Film končil a mě se chtělo zatleskat. Krásné! ■ O dvou dívkách, které by mi paradoxně samostatně povahově vůbec nevyhovovaly - jenže když se to zprůměruje a když jedna ovlivní druhou a druhá první, je to výborné! ■ Přestože nemusím mít rockovou hudbu, podupával jsem si :). ■ Na třetí shlédnutí: Výborná práce s mikrofonem v písni Glamorous Sky. Link zde http://www.youtube.com/watch?v=ZX-1vOw3u0s ■ Doplněno po pěti měsících: Od tohoto filmu jsem příznivcem Aoi Miyazaki. Viděl jsem s ní už další dva filmy. ()

poz3n 

všechny recenze uživatele

Typický film, který neurazí ani nenadchne. Všechno to tak nějak bez větších problému proplouvá, postavy nejsou nijak nesympatické, ale zároveň jsem nenašel žádnou, která by se mě nějak víc dotkla, hudba se tváří rockově, ale je to v podstatě popík jak poleno, pravděpodobně taktéž z důvodu, aby se zavděčil co nejširšímu publiku. Dle místního hodnocení jsem čekal mnohem větší emoční zápřah. 6/10 ()

Mikah 

všechny recenze uživatele

Nádherný a emotivní film, jenž v člověku dokáže otevřít části duše, které se zdály navždy zamčené. Dvě mladé ženy, tajemná rockerka Nana a optimistická, otevřená Nana, se náhodou setkají v Tokiu a začnou spolu bydlet. I když jsou tak rozdílné, zdá se, že je dohromady svedl osud a brzy se stanou přítelkyněmi. Film vykresluje pocity hrdinek, nejrůznější formy lásky a vnitřní spory. Nechybí scény, které jsou pro mě pohlazení, a výtečná hudba. Pro Nanu mám zkrátka slabost, ať už pro tento film, pro seriál nebo pro mangu. ()

prome 

všechny recenze uživatele

Tenhle volně plynoucí film stojí hlavně na soundtracku (hudba je opravdu výborná) a hereckém obsazení. Aoi Miyazaki mi zde strašně připomínala moji oblíbenkyni Ryoko Hirosue, jak svým úsměvem, tak i projevem. Jenže Mika Nakashima ji svým výkonem trochu zastínila. Líbila se mi mnohem více. ()

Martinibaby 

všechny recenze uživatele

V rámci možností si myslím, že líp to pomalu dopadnout nemohlo. Na plný počet ale po NANA seriálu by bohužel asi nemělo nic. Až na pár drobností (z nichž jednou byl Ren) jsem dostala to, co jsem chtěla a čekala. Hachi a (obzvlášť) Nana byly perfektní, ale jak už jsem řekla (a teď si dovolím citovat slečnu, která mi Nanu doporučila) na 'ty jejich kreslený tvářičky' nic nemá. ()

ChArLeNe 

všechny recenze uživatele

Absencia emócií ! Pretože tento príbeh, príbeh Nany a Nany-chan je predovšetkým o citoch. Tam, kde nás v anime dostávali citovým vydieraním, tak tam nás v live action stiahli pod čiernu zem aj s hercami a donútili nás, aby sme už viac nemali chuť dozvedieť sa, čo sa vlastne s hlavnými predstaviteľkami bude ďalej diať a ako sa bude dej vyvíjať. Stále dookola jedna alebo druhá musela roniť "krokodílie slzy" - poťahovanie nosom pre mňa nie je plač. Herci priam ako keby si nevedeli spomenúť, čo majú v scenári ďalej napísané - mám objať ? nemám objať ? A keď sa už konečne rozhodli, pomalymi pohybmi sa blížili k "obeti". Veď predsa, na takéto veci sa musí ísť bez rozmyslu, potom to diváka nezoberie za ten správny koniec. Všetko tak umelo a nasilu vytvorené. Pre mňa to bolo utrpenie sledovať takéto hranie. Z tak perfektného anime - založeného na citoch, vnútorných dilém a v tom dokonale zakomponované prvky humoru, ktoré sa v live action nedočkali svojho miesta, spravili šaškárnu! Už ma vážne začína štvať Hachi s jej "nee, Nana". ()

keddy79 

všechny recenze uživatele

Nádherný film. Čekala jsem od něj hodně a taky jsem hodně dostala. Ale nečekala jsem, že mně zasáhne tak moc. Nevím, co víc bych měla napsat, to se musí vidět! ()

maddy 

všechny recenze uživatele

Čo povedať? ...jednoducho krásny film, natočený s úžasnym citom a miernym melanchoniznom. Dojímavý príbeh dvoch úplne odlišných priateliek Nany (skvelá Mika Nakashima v roli drsnej rockerky - takto vynikajúci herecký výkon som od nej nečakal!) a Nany (útlej najivnej a milučkej Aoi Miyazaki). Na plných 5 hviezdičiek mi tam chýba trocha väčšia hĺbka, hlavne v posledných cca. 30 minútach, z ktorých sa dalo určite vyťažiť oveľa viac, no prvú hodinku a pol som bol do príbehu priam ponorený. Aj tak sa však prikláňam k 5, i ked to je skor tak za 4,5 ()

Pirkaf 

všechny recenze uživatele

Perfektní zpracování mangy od Ai Yazawy. Skvělá Mika Nakashima, mimochodem známá japonská zpěvačka, a Aoi Miyazaki, což jse zase známá japonská herečka, která bohužel chybí v pokračování, a jakoby se tím úplně vytratilo kouzlo, kterým vás Nana v jejím podání očaruje v tomto filmu. ()

GodComplex 

všechny recenze uživatele

V porovnani s japonskou roztomilosti podobneho kalibru jsou panda medvidci nesympaticke zrudy. Dokonale obe hlavni herecky a zabavne hudebni prostredi. S tim spojeny povedeny soundtrack - japonska anglictina je totalni vytlem. K tomu nezbytna emo davka typicka spise pro korejskou tvorbu a uz si to pomalu zacinalo brousit zoubky na maximum. To by ale nesmelo byt prilis unudlene posledni tretiny, ktera to zbytecne srazi a namisto gradace zacne nudit. Navic nechapu tu vsudypritomnou adoraci kytaristu, jakoby ostatni druhy hudebniku byly menecenne, pricemz opak je pravdou. 7/10 ()

Naslund 

všechny recenze uživatele

K tomuhle filmu jsem se odhodlával hodně dlouho. Pořád tam na mě koukal a já vždy rozvažoval, jestli jo nebo ne, a jak jsem tak přemítal, postupně se mi v hlavě vytvořila představa o filmu, jakej asi bude... Úplně vedle :-) Pustil jsem si ho, když jsem byl nemocnej a bylo mi dost blbě, což pro filmy není zrovna ideální stav. Ale kupodivu jsem bez problému vydržel a na konci se mi kupodivu udělalo výrazně líp a neřekl bych, že za to může moje imunita. Očividně může být pro člověka pozitivní film lékem. Jen ze začátku jsem měl dost problémy zvyknout si na vizuál. Sice je vše jako u dalších filmů, ale obraz mi přijde děsně ostrej. Skoro jako kdybych se ani nedíval na film, ale na skutečné lidi a prostory. Očividně kvalitní kamera, ale mě se to tak nelíbí. Rozplizlosti a zamlžení mají větší kouzlo. ()

Mkqp 

všechny recenze uživatele

Nana je film, který se mi po vizuální stránce absolutně nelíbil, ale za to obsahově je famózní. Dvě dívky se stejným jménem a to jménem Nana se potkají ve vlaku jedoucím do Tokya. Po této cestě se rozejdou a co osud nechce, opět se potkají při hledání bytu. Obě se rozhodnou, že spolu budou bydlet a tím začne pomalu vznikat jejich hluboké přátelství i přes rozdílnost jejich povah. Každá je jiná, spolu si však rozumí a je jim spolu dobře. ■ Nana (Aoi) je citlivá, hodná, přátelská, ale velice naivní pipka, která přijela do Tokya kvůli klukovy do něhož je zamilovaná. Na zmíněném příteli je citově závislá a k jeho citům trochu sobecká. Tím se její přítel cítí pod tlakem a vztah s ní ho přestává bavit. ■ Nana (Mika) je naopak odměřenější a radši se drží již vytvořených vazeb, než aby navazovala novější. Je emočně dost vyspělá a k nové spolubydlící Naně se chová jako k mladší sestře. I když je její patron a při každé příležitosti ji utěšuje, tak sama v sobě ukrývá bolest z minulosti. ■ Tento film je o nádherném přátelství dvou dívek, přičemž mu sekunduje upozaděná romantika. ()

Reklama

Reklama