Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film podľa populárnej komiksovej knihy je príbehom o láske, sklamaní a hľadaní si cesty v živote. Je to príbeh dvoch mladých žien, ktoré sa náhodne stretnú cestou do Tokia, nakoniec si spolu prenajmú byt a stanú sa kamarátkami. Nana je 'drsná' rocková vokalistka, tvrdohlavá introvertka. Do Tokia si prišla vybudovať kariéru speváčky a zabudnúť na svoju veľkú lásku Rena, ktorý opustil ju aj ich kapelu a prerazil na vrchol s inou kapelou. Druhá Nana, ktorú všetci volajú Hachi, je uvravená naivná slečna, ktorá prišla do Tokia za svojím priateľom Shojim, ktorý má však o ich vzťahu inú predstavu. (Tweety1)

(více)

Recenze (54)

Raketka29 

všechny recenze uživatele

Miluju anime, a tenhle film se ho krásně drží. Představitelé jsou naprosto úžasní a většinou i velmi podobní (vždy to nejde že). Film, který podává krásný příběh, kter je samozřejmě v mange a anime lépe vyjádřen ale i tak si za mě těch pět* zaslouží. Jediné dvě vítky u mě, Nobu je v anime hezčí, a Takumi taky. ()

runner85 

všechny recenze uživatele

K úplnej dokonalosti príbehu o dvoch kamarátkach ktoré sa náhodu spoznali mi chýbalo hlavne viacej hudby (mohli v tých rockových pesničkách aj pritvrdiť), kedže v tej záplave Ázijských melodrám by bolo potrebné keby každá dajako výrazne vyčnievala dačím výnimočným.Inak v zásade je to veľmi milý príbeh. ()

radektejkal 

všechny recenze uživatele

Čím více se nové japonské filmy vzdalují svému klasickému pojetí, tím se vzdalují i mému pocitovému světu. Zkrátka Japonsko už je to tam... Anebo: čím skromnější je jídlo, tím je ho třeba lépe naservírovat. ()

Tyckin 

všechny recenze uživatele

Potkají se náhodou dvě mladé dívky jménem Nana - jedna zdánlivě drsná sebevědomá a samostatná rockerka, druhá křehoučká, naivní a nevinná dívenka - a právě té zahne přítel s jinou, ovšem opravdu zlomené srdce skrývá ta druhá... Hezký romantický příběh s hudebním podtextem, který byl naštěstí poměrně nevýrazný, protože tento tvrdší žánr vážně není můj šálek kávy, nicméně i tak musím uznat, že poslouchat se to dalo :-) Jednoznačný herecký prim tu má ještě hodně mladá Miyazaki Aoi, ale už tak předvádí opravdu působivou podívanou - dost dětinská, nevinná, ukrutně upovídaná až to bylo trochu únavné, ale věčně usměvavá, vtipná, přátelská, upřímná, neuvěřitelně půvabná a roztomile elegantní až mne z toho bolelo u srdce - taková holka musí lézt šíleně na nervy, ale její kouzlo je tak magické, že bych to určitě i tak vydržel, je zkrátka neodolatelná nejen v tomto snímku. Jo a to překvápko ve dveřích v závěru filmu... :-) ()

dezorz 

všechny recenze uživatele

uz to vravim po sty krat. japonci vedia robit filmy. vieda robit aj koemrcne uspesne na rozne temy tak, aby boli zaujimave a pritom stale ludske. a nemusi ist o ziadne umelcke dielo. proste, oni to vedia. ()

Los 

všechny recenze uživatele

Příběh dvou dívek, kamarádek, které jsou naprosto odlišné, až na jméno.... Jejich charaktery mi přijdou trošku dohnány do extrému, ale vůbec v tom nevidím problém. Společně řeší své problémy, pomáhají si a prostě žijí :) Asi můj popis nezní příliš lákavě, nicméně jde o krásný film, po jehož zhlédnutí má člověk zvláštní pocit...hudba vcelku přijatelná, Nanina písnička se mi dokonce velmi líbila. Akorát nechápu, proč členové Trapnest, kteří zpívali pro mě příšernou hudbu, byli oblečeni jako nějací metalisti :D Do jejich hudby zapadala tak akorát jejich zpěvačka, no ale to je maličký detail, který rozhodně nezničí snímek, jakým Nana je. 9/10 ()

Pája=) 

všechny recenze uživatele

Moc příjemný film s trochu dospělejším pojetím, než jsme u japonských filmů zvyklí. Opět úžasně propracované charaktery a dobrá hudba. Co mi trochu vadilo, a co je typické pro japonské filmy, že se snímek opět snažil hrát až příliš okatě na city. ()

farmnf 

všechny recenze uživatele

Moji oblíbení výrobci aut mě zase dostali. Nesnáším romantické filmy ale u tohoto jsem seděl jak přibitej. Ono to zas až tak romantický není. Rebelka Nana2 kouří jednu za druhou, žere prášky a chlastá pivo. Když kráčí, řinčí na ní řetězy. Kamarádi těchto Nan1-2 jsou rockeří, co vyrůstali ve velmi podivných podmínkách a mají na těle víc kovu, než kůže. Obě holky jsou nesmírné protiklady a proto se jako přítelkyně nesmírně potřebují. Líbili se mě dialogy i monology. Hezké! ()

Brandon 

všechny recenze uživatele

Že Nana má původ v japonské manze je na filmu dost znát. Stačí jen mrknout na poměrně extravagantní vizáž herců, svým způsobem výstřední chování hlavních hrdinů nebo častý výskyt "cigaretových" scén (dlouhý cool záběr na postavu, která má v ústech zapálenou cigertu). U příběhu o nejlepších kámoškách a jejich strastích, slastích jsem ale postrádal větší hloubku, no jo, hold manga. 3,5* ()

jorgus 

všechny recenze uživatele

pro me osobne film prekvapive oprosteny od emoci..resp. emoci, ktere by me zasahly..vice nez hlavni dejova linie ktera me uplne minula, me zajimal osud Hachi ktery zustal nedoreseny:) ()

Narciska 

všechny recenze uživatele

8 milých a kouzelně různých lidiček, jež vám ukáží lásku a přátelství v té nejkřehčí a nejněžnější podobě... ()

merigieren 

všechny recenze uživatele

Co dodat, černá nana klidná, bez zájmu o okolí, neustále žmoulající cigáro si pomalu nechává odhalovat důvody současného stavu prostřednictvím druhé bílé nany, jež kolem poskakuje jak malé štěně :-) Nakonec se dozvíme poslední části skládačky a dojdeme k šťastně zamilovanému konci. Hudba je hezká, výhled z oka též, jen nevím jak ho ohodnotit 4-5* ()

Radek.SCH 

všechny recenze uživatele

Na plný počet to nebylo, ale po http://www.csfd.cz/film/224062-taiyo-no-uta/ jsem byl tak znechucený korejskými a japonskými "citlivými" (rozuměj přecitlivělými) dramaty (vždy s trochou komedie), že jsem myslel že se k nim už nevrátím. Vydrželo mi to 3 měsíce a NANA mi sakra zlepšila chuť. Ale typickými nešvary to opět trochu trpý (obzvlášť s ubrečenou a submisivní Aoi Miyazaki jsem měl problém). Ale ten příjemný pocit melancholie, který umí vykouzlit snad jen Japonci, mě dostal. - 80 % ()

Ippolito 

všechny recenze uživatele

Takový oddychový postteenagerovský snímek podle západního vzoru, který je postavený hlavně na ději a výrazných hlavních postavách. Kdyby se jednalo o západní snímek, určitě bych ho zařadila mezi průměr (3*), který neurazí, ani neohromí, podobných filmů už tu byla natočeno fůra. Ale tady jsem byla naprosto unešená JAPONSKOU rockerkou Nanou, jejím zpěvem a ústřední písničkou (http://www.youtube.com/watch?v=bu5Ro2WitL4&feature=related). ()

massdonfel 

všechny recenze uživatele

Tady není moc co vypisovat.. Jeto dost mdlé,a jelikož to má tak rychlý spád tak jsou postavy nedotažené. Celkově to bylo tak na 4/10, ale z nostalgie, které v některých scénách přišla tomu dám 5/10 = 3* Znovu se zde dle mého názoru ukázalo, že film. Vzniklý na základě úspěšného anime nemá "sílu". Především proto co jsem zmínil výše.Nedotažené postavy,rychlý spád přiběhu. Všechen vtip,který v anime byl zde vůbec nebyl.I když ty scény byly prakticky stejné.. zaměřilo se to jen na "smutné" části..., ()

JimiH 

všechny recenze uživatele

Velmi silné čtyři hvězdičky. Tenhle film je rozhodně lepší než anime. Vytahuje z něj vše podstatné, ale podává to daleko přirozeněji a srozumitelněji. Obsazení všech postav je provedeno bezchybně a především představitelka Nany-rockerky předvádí výborný herecký výkon. Musím ale taky pochválit režiséra, jeho styl vyprávění je opravdu citlivý a má skvělý cit pro načasování. ()

bárbígrrrl 

všechny recenze uživatele

Obě hlavní hrdinky (Nana a Nana) jsou povahově a celým svým způsobem života vůbec dost kontrastní, a přesto mezi nimi vznikne opravdové a nezvratné přátelství. Každá z nich částečně představuje té druhé svůj svět, který se absolutně kříží asi jedině v postavě Rena - kytaristy populární kapely a zároveň velké lásky Nany (Miky Nakashimy). Je to taková romantika, ale hlavně oslava přátelství, které může vzniknout i mezi na první pohled naprosto odlišnými lidmi. ()

Reklama

Reklama