Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film podľa populárnej komiksovej knihy je príbehom o láske, sklamaní a hľadaní si cesty v živote. Je to príbeh dvoch mladých žien, ktoré sa náhodne stretnú cestou do Tokia, nakoniec si spolu prenajmú byt a stanú sa kamarátkami. Nana je 'drsná' rocková vokalistka, tvrdohlavá introvertka. Do Tokia si prišla vybudovať kariéru speváčky a zabudnúť na svoju veľkú lásku Rena, ktorý opustil ju aj ich kapelu a prerazil na vrchol s inou kapelou. Druhá Nana, ktorú všetci volajú Hachi, je uvravená naivná slečna, ktorá prišla do Tokia za svojím priateľom Shojim, ktorý má však o ich vzťahu inú predstavu. (Tweety1)

(více)

Recenze (54)

Brusinka 

všechny recenze uživatele

Úžasný film. Obávám se, že ať napíšu cokoliv, budu se opakovat, neboť všechno tady už bylo řečeno. Nádhera. Měla jsem po shlédnutí krásný pocit, jaký mě nepostihl už od Amélie z Montmartru, což z něj dělá perfektní film pro zahnání splínu(i když v určitých scénách mě téměř rozbrečel). P.S. Nejlépe oblékaný snímek, co jsem v poslední době viděla. Měla jsem v každé druhé scéně chuť jim tam vletět a to oblečení z nich servat! :D EDIT: Altmann: to je provokace???? :-P ()

wege 

všechny recenze uživatele

Není to špatné, ale pořád to není nic nadprůměrného, jak napovídá hodnocení zde. Asi jsem už na podobné filmy starý. ()

haffen 

všechny recenze uživatele

Vážne skvelá a odľahčená dráma na motívy Manga komixu o dvoch nerozlučných kamarátkach, ktoré dala dokopy náhoda. Dve menovkyne... uzavretá a pritom v srdci otvorená rockerka Nana a večne usmievavá a troška naivná Nana, ktoré ešte viac zblížila nešťastná láska. V danom žánri sa len veľmi ťažko hľadá film, ktorý by bol lepší a zahrial diváka pri srdci. Tak nejak som týmto dvom babám závidel. Dobré hodnotenie len vyzdvihuje skvelý soundtrack. Aj keď teda rocková hudba nie je moja parketa, tu to šľapalo ako má. Dávam hodnotenie 5* (88%). takýchto filmov by sa malo viac točiť... ()

Johannka 

všechny recenze uživatele

....................................................................................................................................Vážně není co dodat.........................Brusinko, to oblečení z nich SERVEM! .....................................Hlavně z Kenichiho, který je tu rozkošný................jako vždy....? :D ()

Bobofon 

všechny recenze uživatele

Velice hezký příklad toho, jak jedna dementní postava dovede pohřbít jinak docela fajn film. Zatímco zachmuřená, kyselá a rocková Nana je cool a - při veškeré stylizaci - naprosto uvěřitelná, její pozitivní kámoška je dvoumetrovým vředem na prdeli tohoto filmu. Ono totiž, aby bylo úplně každému blbovi jasné, že tahle holka je holt taková notorická veselá kopa, se Aoi Miyazaki doslova každou vteřinu slabomyslně culí, afektovaně kvičí a radostně poskakuje, jen si zahrát panáka. Fakt nepřeháním, kupříkladu vanu drhne s podobným odhodlaně rozradostnělým výrazem, s nímž v budovatelských filmech z padesátých let dojičky cumlaly kravská vemena, zpívaje přitom častušky. Já tohle asijské přehrávání strašně těžko snáším, ale na druhou stranu tenhle film si úplné odsouzení nezaslouží. ()

Shley 

všechny recenze uživatele

Skutku nádherný film o přátelství dvou dívek, které se obě jmenují NANA. Je to příběh o jejich touhách, snech, přáních a láskách. Skvěle zahrané, lidé jsou svý je cítit jejich osobnost. Příběh je zajímavý, poutavý a zabavný. Rozhodně jeden z nejlepší filmů co jsem kdy viděl. ()

ikilledjenny 

všechny recenze uživatele

Krásný, pomalu plynoucí příběh o přátelství dvou dívek, které jsou každá jiná. Nana rockerka, zpěvačka a introvertka. Druhá Nana, které říkají Hachi je roztomilá a pořád mluví. Tyhle dvě se náhodou potkají na cestě do Tokya a začnou spolu bydlet. Začíná se rozvíjet příběh o přátelství a lásce. Soundtrack je naprosto skvělý. Měla bych se podívat na anime zpracování. ^^ ()

muti 

všechny recenze uživatele

celkom slusna romantika v rockovom style. mame tu 2 postavy, ktore sa stretnu, stanu kamaratkami a pomozu si navzajom zmenit zivot k lepsiemu. Rockerka Nana "Zuzana Smatanova" je sympaticka drsnacka, ktorej pribeh sa dozvedame az v druhej polke filmu a riesime jej unresolved past so sekacom Renom, ktory odisiel za karierou do Tokia. do hlavneho mesta mieri teraz aj ona a vo vlaku stretava osudovu kamaratku, taktiez Nanu. Nana "Hello Kitty", prezyvana taktiez Hachiko (Hachiko sa musi v hrobe obracat ked vidi, koho po nom nazvali), je pre mna (a ciastocne, chavalbohu ze nie som sam, aj pre jej rodinu) neuveritelne existencie neschopna postava, velmi odpudzujuca preafektovana detinska zenska, ktora si mysli ze spravat sa sustavne ako 7 rocna je v dvadsiatke este stale cool (zial, v Japonsku je). je taka prekawaiizovana ze ju nezamestnali ani v maid cafe a preto musi robit v akejsi random firme. Hachi je taka naivna, ze si nedokaze dat dokopy, ze uz davno dostala kopacky, a teda "raz ked budes sebestacna, pridi ma pozriet" berie ako "budem na teba cakat v Tokiu". veru, little did she know... ze on sa zahladel do dalsej pedobabiky s hlasom rozmaznanej predskolacky. Absurdita vyberu tohto filmu je, ze ma zaujal prave koli herecke Aoi. pri tomto filme som sa mi z pamati vynorila nocna mora kinematografie Kamikaze Girls, pretoze podobnost postav je zarazajuca. nastastie, v tomto pripade sa venujeme aj rockerke Nane, takze to nie je take ubijajuce a ja sa musim prekusnut cez moj odpor a dat napokon 4*. mojim novym csfd snom je precitat si verbalov komentar k tomuto filmu. ps: mangu Nana citat nikdy nebudem. ()

beruskaska 

všechny recenze uživatele

Drsná, ale přitom křehká rockerka Nana se při cestě do Tokia se setkává s dětsky naivní dívenkou stejného jména. Rocková Nana se snaží v Tokiu prorazit v hudebním průmyslu, ale cestu jí ztěžují jizvy minulosti. Nana č. 2 zase odjíždí za svým přítelem, který v Tokiu studuje a pracuje. Mezi dívkami, které jsou zcela diametrálně odlišné, vzniká silné přátelské pouto, které je natolik silné, že dovede překonat snad vše. Do toho zní výborná rocková muzika, podbarvená vnímavou kamerou. Zvláštní stránku filmu tvoří japonská mentalita, která film obdařuje specifickým nábojem. Emocemi se tu nešetří - na jedné straně japonská uctivost, která je v porovnání s evropskou mentalitou úsměvná, to toho litry emocí zmítané oběma dívkami a jejich okolím. Prostě podtrženo sečteno - citlivý film o krásném přátelství dvou dívek v dnešním Japonsku. ()

27p16and41p6 

všechny recenze uživatele

Ty dívčiny mi přirostly k srdci a u konečné scény jsem mimoděk tleskala. Je to příjemný příběh. Krapet obyčejný, ale nerušený žádnými zavádějícími, přebytečnými scénami nebo nepotřebnými dialogy. ()

Von Kempelen 

všechny recenze uživatele

Příliš dlouhý, na tohle téma by stačila televizní třičtvrtěhodinka. Nebo je to tím, že už nejsem týnejdžr a tak mě druhá půlka filmu nesmírně nudila. Přesto to není špatnej film, hlavně obě herečky v hlavních rolích jsou vynikající, ale když se film vleče a navíc je tak zoufale předvídatelnej, tak je skoro dvouhodinová stopáž zabíjející. ()

Reklama

Reklama