Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Po pádu Římské říše si Irové podmanili rozdrobené britské kmeny. Aby si udrželi nadvládu, nesmí dopustit sjednocení britských kmenů. Na britském hradě Tantallon vede lord Aragon jednání mezi rozdrobenými kmeny a navrhne jako krále sjednocených Britů lorda Marka. O jednání se dozvědí Irové, a zaútočí pod vedením krvelačného Morholta. V bitvě padne Aragon i jeho žena. Z jejich syna Tristana je rázem sirotek, kterého zachrání lord Mark. Ale při záchraně přijde o pravou ruku. Mark odveze Tristana na svůj hrad, kde ho láskyplně vychová jako vlastního. O devět let později Irové v čele s Morholtem opět přepadnou Brity a získají i zajatce. Tristan vymyslí léčku, jak je osvobodit. V těžkém boji nejen osvobodí zajatce, ale také zabije Morholta, který se za věrné služby měl stát manželem irské princezny Isoldy. Tristan je v boji zasažen mečem s otrávenou čepelí a považován za mrtvého. Jeho tělo je podle tradic uloženo do člunu a vysláno na moře. Člun uvízne na irském pobřeží, kde ho najde Isolda. Pečuje o něj v opuštěné chýši a zamilují se do sebe. Isolda mu ale zatají svůj původ. Zotavený Tristan s pomocí Isoldy prchá před Iry a vrací se domů. Irský král chce překazit hrozící sjednocení Britů a vyhlásí turnaj, v němž vítězi připadne ruka jeho dcery Isoldy. Tristan Markovi slíbí, že pro něj vybojuje ruku irské princezny, a tím zajistí mír. Netuší, že irská dívka, kterou miluje, je princezna Isolda. Turnaj vyhraje a Isolda se podrobí svému poslání a vdá se za Marka. Ten se do ní také zamiluje a je k ní velmi pozorný... (TV Prima)

(více)

Recenze (303)

Cival 

všechny recenze uživatele

Z legendy se stává kapitola z dějepisu, jíž překvapivě dobře sluší háv moderní teenagerské romantiky a bezúčelné (jakž takž efektní) akce. Pro Franca mám trvale slabost, snad proto mi seděl i jako zuřivá mašina, která v letu zabodává meče do protivníků. Na Reynoldsovy poměry příjemná záležitost, s netradičně položeným (a navíc velice dobře fungujícím i trvale „relativizovaným“) milostným trojúhelníkem. Laciný finiš zamrzí tím spíš. ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Nejlepší film na téma "zakázané lásky", co jsem měl možnost v posledních letech vidět... "A na jejich hrobech byly zasazeny dvě vrby, které vrostly do sebe... ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Jedna z řady legend, které se dočkaly svého filmového zpracování. Musím uznat, že se mi opravdu líbila i když bitvy byli příliš malé na to jaké měli Irové loďstvo, ale zpracování legendy a herecké výkony dopadly na jedničku. Nevím co bych filmu ještě kromě bitev mohl vytknout. Je to něco na způsob Romea a Julie, akorát z jiné doby. Kdo čeká film plný bitev bude nejspíše zklamaný, ale mě se poměr 1/3 bitev 2/3 rozpory mezi Iry a Brity líbil. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby USA $14,734,633Tržby Celosvetovo $28,047,963Tržby za predaj DVD v USA $14,015,893 //počet predaných kusov 801,455Kevin Reynolds je celkom zručný režisér, čo potvrdil aj pri tomto nízko rozpočtovom filme, ešte nikdy ma v tomto žánry historicko-dobrodružnom žánry nesklamal, súboje opäť zvláda na výbornú a sú ozdobou filmu, príbeh viac než zaujímavý, herecké obsadenie zapasovalo, len trošku je tam cítiť menší rozpočet ale konečný výsledok je viac než uspokojivý. /70%/ možno keď pozriem druhý krát zvýšim na 4hviezdičky ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Přes příjemné obsazení a slušnou režii nelze říct, že Tristan a Isolda je výjimečný snímek. Vše je v něm předvídatelné až moc a film působí velmi jednoduše a ohraně. Velká škoda, protože James Franco odvádí dobrou práci. Levné a příjemně, ale ne velkolepé a úchvatné. ()

KarelR 

všechny recenze uživatele

Tak Romeo a Julie přece jenom nebyli první. Drsná historická romance z českých lesů a pobřeží Irska. Radost pohledět. ()

Adrian 

všechny recenze uživatele

Zatial co niektore filmy vyzeraju lepsie na platne kina, ine zas na TV. Vidiet tento pocin v kine, asi by som trpel. Ovsem v TV to vyzeralo ako lepsia praca kanalu Hallmark. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Solidní průměr, který dokazuje, že Reynolds stále ještě točit umí. Kdyby to však bratři Scottové zainvestovali trochu více,(a nejlépe to jeden z nich rovnou i natočil), tak to mohlo dopadnout přeci jen lépe. Ze scénáře byly vypuštěny věškeré mytologické prvky a snaží se to o reálný pohled. Což je sice sympatické, ale ne úplně vhodné, jelikož se tím celý příběh o Tristanovi a Isoldě dostává do tuctových vod stokrát viděného. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

Jejich setkání byl osud.... . Chvílemi veliká romantika, chvílemi plnohodnotný historický film. Ano, toto zpracování se mi líbilo. Bohužel tempo je kolísavé, ale příznivci romantiky a víry, že jen čisté srdce dokáže zvítězit v boji a láska překoná smrt si zaručeně přijdou na své. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Na křídlech překvapivě nesourodého soundtracku sice nesmrtelná story začíná jen velmi pozvolna, ale její osudovost, dokonalá chemie Franca se Sophií Myles i charizma tentokrát kladného Rufuse Sewella vystačí na překvapivě silnou podívanou. Reynolds hravě překonává vlastní stín. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Keby sme žili niekde inde... oslobodení od povinností. Žil by si so mnou?“ – „Také miesto neexistuje.“ Bože, za čo ma trestáš? „Historické“ žvásty. Nič viac. Max. 40% - a to som ešte dobrý. Nechutne uslzený James Franco (trilógia SPIDER-MAN) pôsobí dojmom, že sa každou chvíľou povracia. Tá jeho blonďavá milenka, zisťovaním mena herečky nemienim strácať čas, sa aspoň troška snaží, aby hneď (ale až o chvíľu) nezapadla medzi desiatky nezaujímavých, podobne ako je ona sama netalentovaných hérečiek, ktoré ročne prebehnú Hollywoodom a nikto si to nevšimne. Kevin Reynolds je neodhadnuteľný režisér, ktorý sa od oddychových blbostí (ROBIN HOOD - KRÁĽ ZBOJNÍKOV, VODNÝ SVET) prepracoval k hlúpostiam (jeho GRÓF MONTE CHRISTO s Guyom Pearceom vyurážal komplet celú literatúru na desať rokov dopredu) a školský triler 187 so Samuelom L. Jacksonom určite nakrútil nejaký iný Kevin Reynolds, inak si to neviem vysvetliť. TRISTAN A IZOLDA je primitívna, jednorozmerná, dve hodiny dopredu odhadnuteľná, utrápená detinská tínedžerská limonáda, nakrúcaná v českých lesoch, kde je všetko zjednodušené (ak má niekto dlhé vlasy, fúzy a škaredo sa pozerá, je to na 100% zloduch). Táto masakra dobrého diváckeho vkusu má od každého niečo (EXCALIBUR, POSLEDNÝ MOHYKÁN, „Xena“), ale od seba nič. Keď som sa dozvedel, že to produkovali Ridley a Tony Scottovci, skoro som padol na zem. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Hodne velky zklamani. Cekal jsem bud historickej romantickej film, historicky drama a nebo aspon poradny bitvy a nedostal jsem ani jedno. Herci jsou az na Rufuse Sewella vcelku na prd a i ten se obcas tvari dost namrdane, hudba nic moc, ale porad by se to dalo, pokud by pribeh stal za to. Ale bohuzel nestoji. Puvodni legenda je hodne dobra a dramaticka, jenze v Reynoldsove podani to pusobi jak tlachani o nicem. Akce je tu minimum a jeste nic moc, chemie mezi postavama nulova, takze i kdyz vim, ze by melo jit o romantickou scenu, nepusobila tak na me a bylo mi jedno, co se s postavama stane, sceny nemaj potrebnej naboj a napeti a vetsinou nudi. Navic je to cely takovy utahany. Takze vlasne ani nevim proc davam 3*, mozna za par svetlejch chvilek a hlavne par vtipnejch scen, ktery ale nejspis komicky bejt nemeli. ()

Boss321 

všechny recenze uživatele

Příběh o legendární lásce mezi královským synem Tristanem, který brzy po narození přišel o rodiče a krásnou Isoldou. Zamilovali se do sebe, ale Isolda se musela stát manželkou lorda Marca, pro kterou ji nechtěně vybojoval právě Tristian. I přes to se dále scházeli, ale nakonec byli přistiženi....... Snímek vznikl v koprodukci USA, VB a Čech, kde se film převážně natáčel. Obsazení mladými talentovanými herci bylo příjemné a předvádějí poměrně slušné výkony. Kevin Reynolds nám ukázal, že historický film se dá natočit i bez potoků krve a hory efektů. Moc příjemný film na nedělní večery..... ()

Faidra 

všechny recenze uživatele

Nebylo by to tak zlé, ale postrádá to šmrnc a s tou vychvalovanou historickou věrností to taky není tak horké, protože to by keltská Británie v období těsně po pádu Říma sotva oplývala saským názvoslovím. To by se dalo překonat, kdyby to mezi titulními hrdiny, o které by snad mělo jít především, aspoň trochu jiskřilo, ale ve své údajně spalující vášni působí dost chladně a nuceně. Sophia Myles svého filmového partnera herecky překonává, ale na Marka (Sewell) nemá ani jeden z nich. A osobně bych se docela divila, kdyby v reálu nedala Isolda přednost takovému manželovi před nevýrazným Francem. ()

CheGuevara 

všechny recenze uživatele

Těšil, těšil až se přetěšil. Očekáváná pecka roku 2006 nevyšla ani zdaleka podle mých představ. Legenda je to ve své podstatě velmi zajímavá, což už se nedá říci o své filmové adaptaci. Ta z poutavé historky udělala americky načančanou pohádku, které jsem mnoho neuvěřil. Plus pro tento snímek je dobré obsazení, i když tak mladého Tristana jsem si teda nepředstavoval, a celkem dobře zvládnuté akční souboje. Jinak je to scénaristická křeč, která působí nedotaženě od začátku do konce. Tohle nebyla zrovna trefa do černého a do šedého už vůbec ne. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Nuda, sice některý bojový scény jsou solidní a vcelku pěkně nasnímaný, ale když ono to taky debilně nudí. Krom toho je to docela hustá vykrádačka všeho možnýho od Prvního rytíře, až po statečný srdce, bohužel ani ty vyčóřený scény nejsou zrovna moc úchvatný a co se týká herců,. tak jedinej kdo trochu zaujme je Rufus Sewell, jinak to je taky bída, představitel Tristana je takovej mladej blbeček, kterej stejně jako ve Spidermanovi působí dost trapně a ostatní už ani nestojí za řeč, buď sou jejich postavy dementně napsaný a nebo jsou samotný herci na hovno, což ale v konečným účtování vyjde nastejno ()

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

Film, ktorý je veľmi problematické hodnotiť. K vyššiemu hodnoteniu sa prikláňam aj preto, že osudový príbeh Tristana a Isoldy má isté neodškriepiteľné čaro a svoju úlohu zohráva aj fakt, že iné spracovanie tohot svetoznámeho príbehu som zatiaľ nemal možnosť vidieť. Epickú monumentálnosť ako v Trójii však radšej nečakajte, aj špinavý stredovek ala Kráľ Artuš má v tejto historickej verzii legendy isté čaro. Komorné poňatie bitevných scén už mrzí viac a v tomto smere obzvlášť tragický záver je len zákonitým vyústením zjavného nedostatku financií. Ústredná dvojica si našťastie dokáže rýchlo získať sympatie a kvalitne spracovaná milostná línia zahreje romantikov u srdca. Len škoda tej prílišnej televíznosti, vyslovene sklamaný som ale nebol. ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem hrůzu typu Poslední legie a nakonec to byl poměrně sympatický film, ne nějak výpravný nebo atmosférický, ale přesto neodfláknutý a poctivý. I těm citům se celkem dalo věřit, ale nejlepší postava je stejně lord Marc. Pro tyhle tragický postavy mám pochopení. ()

Související novinky

Na co do kina v XVIII. týdnu?

Na co do kina v XVIII. týdnu?

05.05.2006

Ač se to může zdát podivné, odpověď na tuto otázku není vůbec jednoduchá. První květnový týden totiž připomíná bonboniéru, která je sice malá, ale všechno co v ní najdete je vynikající, i když je… (více)

Reklama

Reklama