Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Po pádu Římské říše si Irové podmanili rozdrobené britské kmeny. Aby si udrželi nadvládu, nesmí dopustit sjednocení britských kmenů. Na britském hradě Tantallon vede lord Aragon jednání mezi rozdrobenými kmeny a navrhne jako krále sjednocených Britů lorda Marka. O jednání se dozvědí Irové, a zaútočí pod vedením krvelačného Morholta. V bitvě padne Aragon i jeho žena. Z jejich syna Tristana je rázem sirotek, kterého zachrání lord Mark. Ale při záchraně přijde o pravou ruku. Mark odveze Tristana na svůj hrad, kde ho láskyplně vychová jako vlastního. O devět let později Irové v čele s Morholtem opět přepadnou Brity a získají i zajatce. Tristan vymyslí léčku, jak je osvobodit. V těžkém boji nejen osvobodí zajatce, ale také zabije Morholta, který se za věrné služby měl stát manželem irské princezny Isoldy. Tristan je v boji zasažen mečem s otrávenou čepelí a považován za mrtvého. Jeho tělo je podle tradic uloženo do člunu a vysláno na moře. Člun uvízne na irském pobřeží, kde ho najde Isolda. Pečuje o něj v opuštěné chýši a zamilují se do sebe. Isolda mu ale zatají svůj původ. Zotavený Tristan s pomocí Isoldy prchá před Iry a vrací se domů. Irský král chce překazit hrozící sjednocení Britů a vyhlásí turnaj, v němž vítězi připadne ruka jeho dcery Isoldy. Tristan Markovi slíbí, že pro něj vybojuje ruku irské princezny, a tím zajistí mír. Netuší, že irská dívka, kterou miluje, je princezna Isolda. Turnaj vyhraje a Isolda se podrobí svému poslání a vdá se za Marka. Ten se do ní také zamiluje a je k ní velmi pozorný... (TV Prima)

(více)

Recenze (303)

Greg25 

všechny recenze uživatele

60% Tenhle snímek se vyznačuje tím, že vás nevtáhne do děje, je to jako kdyby jste stáli na břehu a dívali se jak kolem jede parník a viděli tam výletníky jak tam sedí. Tristan a Isolda je přesně ten případ, ten příběh proplouvá kolem vás, ale neosloví a nevtáhne do děje, sledujete ho, ale nebojíte se o hlavní hrdiny a nedojme vás. No a taky mě moc nezaujal scénář, osobně bych ocenila více slovního (psychického) souznění a méně fyzického. A moje poslední výtka nespokojenosti směřuje k představitelovi Tristana, ten je ve svých výrazech poněkud malátný. ()

El Loco 

všechny recenze uživatele

Romantická oddychovka so skromnejšou výpravou, ktorá je mixom Robina Hooda, Romea a Júlie, Prvého rytiera a Kráľa Artuša. V tejto snímke z „temného stredoveku“, ktorá opisuje príbeh zakázanej lásky, vraj starší ako ten o sprofanovanej shakespeareovskej dvojici, sa v hlavných úlohách objavujú James Franco a Sophia Myles a celkom im to spolu svedčí, rovnako aj Rufusovi Sewellovi a Markovi Strongovi vo vedľajších úlohách. No príliš vysoká neoriginálnosť príbehu, slabší rozpočet a relatívne amatérske spracovanie bojových scén kvalite snímku zreteľne uberajú. I tak to však nič nemení na fakte, že za jedno pozretie v také nudnejšie nedeľné popoludnie to stojí. ()

Brylin 

všechny recenze uživatele

Něco tomu chybí. Možná je na vině delší stopáž, možná místy přílišná předvídatelnost a naivita zápletky, možná slabší rozpočet. Středověká legenda je ztvárněna věrně, herecké výkony jsou ucházející, hlavně Franco, Sewell a Fisher, ale na čtyři hvězdičky snímek nedosáhne, a to i přes sympatickou účast českých herců a křivoklátských exteriérů. ()

Bukk 

všechny recenze uživatele

Ani samotná legenda mě nijak zvlášť nezasáhla, takže když jsem si pustila filmové zpracování, mý už tak ne moc velký nadšení kleslo ještě níž. Co to jako mělo být!? Morholt manželem? Eww. A žádný drak? Zklámání. ()

Milwa 

všechny recenze uživatele

Velmi příjemné překvapení, známý příběh vyprávěný v kulisách zrodu britských dějin. Dost mě překvapila kvalita výpravy, scénáře i herckých výkonů. Tento film skoro unikl mé pozornosti, neměl téměř žádnou mediální reklamu a přitom je srovnatelný s historickými eposy, které produkuje dnešní doba. Jediné, co bych tomuto filmu vytkla je příliš dlouhá stopáž, o 20 minut míň by mu prospělo. ()

Auteuil 

všechny recenze uživatele

V době, kdy se s historickými filmy ze středověku roztrhl pytel, nepřináší tento film nic moc nového. Romanticky mírný nadprůměr. ()

Luqi 

všechny recenze uživatele

Nebol by to Hollywood, keby si každú legendu neprispôsobil podľa momentálneho dopytu väčšiny divákov. ............ Ja v tom zvyčajne nevidím veľký problém, pokiaľ hlavná dejová línia i pointa celého príbehu ostáva. Podľa legendy umreli obaja a vôbec nie v boji, čo už je dosť veľký zásah do príbehu. Ale chápem, dnešný divák potrebuje niečo iného. Keď sa nad tým však zamýšľam, nakoniec je to jedno. Tak si vytvorili nový príbeh, a čo? ............. Inak, je to natočené veľmi vkusne - výprava, kostýmy, atmosféra stredoveku, bojové scény (hlavne tá úvodná) sa podarili. Ja som milo prekvapený, lebo som očakával fiasko............. ()

Jeremiah 

všechny recenze uživatele

Žádná oběť není dost velká pro získání a udržení životní lásky, protože není nic strašnějšího, než život bez NÍ ! Vím, že většina lidí ji nepozná, tím více toto platí - pokud ji poznáš, nesmíš ani vteřinu váhat, neboť jsi byl obdařen tím největším, co ti život může nabídnout !!! ()

Puol 

všechny recenze uživatele

No vidno, že sa šetrilo. Na velkolepé bojové scény môžme zabudnúť. Herecký ansábel je ale OK,v tomto milostnom trojuholníku su všetci symaptickí. Pekná príroda, vykreslenie stredoveku, svižné súboje. Takže celkovo klady prevládajú, aj keď to už ani veľmi nepripomína slávnu legendu. ()

Krchy 

všechny recenze uživatele

Po všech stránkách čistý průměr, který nijak nenadchne, ale ani neurazí. Snad jen na místě Franca bych si představoval někoho drsněji vypadajícího. ()

hazaba 

všechny recenze uživatele

Středověká Anglie, romance, hezká příroda. Film neurazí, ale ani nenadchne a po docela krátké době z hlavy zmizí jak pára nad hrncem. ()

strikeman 

všechny recenze uživatele

Rytířský epos, který chytne za srdce. Není třeba astronomického rozpočtu a velkolepých bitev, důležitý je dobře odvyprávěný příběh a věrohodné herecké výkony ... 75% ()

bolf!k 

všechny recenze uživatele

sice sem se docetl ze je to podle pradavne legendy ale ta uz byla vykradena nekolikrat...vsechno co sem videl na platne mi pripadalo jako Deja Vu....neco jako remake Statecnyho srdce a Krale zbojniku a dalsich dohromady....ale celkove prima film 3 a 1/2 * ()

Chalitd 

všechny recenze uživatele

[3] Takový průměrný love-story snímek z dob minulých. Pevně věřím, že psaná forma tohoto eposu přinese přinejmenším stejný, ne-li větší prožitek z jinak vydařeného díla. Pěkně natočené souboje, hezké kostými i kulisy, obstojně zahrané role, avšak už méně dobré herecké obsazení. ()

Barak 

všechny recenze uživatele

Docela slušná historická romance s ucházejícími hereckými výkony (Rufus Sewell je výjimkou). Ale klidně může ujít vaší pozornosti, neboť je táhlá a nezáživná a místama taktéž lehce kýčovitá. Ale jsou tam dobře nasnímané bitky.... 6.5/10 ()

Související novinky

Na co do kina v XVIII. týdnu?

Na co do kina v XVIII. týdnu?

05.05.2006

Ač se to může zdát podivné, odpověď na tuto otázku není vůbec jednoduchá. První květnový týden totiž připomíná bonboniéru, která je sice malá, ale všechno co v ní najdete je vynikající, i když je… (více)

Reklama

Reklama