Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Po pádu Římské říše si Irové podmanili rozdrobené britské kmeny. Aby si udrželi nadvládu, nesmí dopustit sjednocení britských kmenů. Na britském hradě Tantallon vede lord Aragon jednání mezi rozdrobenými kmeny a navrhne jako krále sjednocených Britů lorda Marka. O jednání se dozvědí Irové, a zaútočí pod vedením krvelačného Morholta. V bitvě padne Aragon i jeho žena. Z jejich syna Tristana je rázem sirotek, kterého zachrání lord Mark. Ale při záchraně přijde o pravou ruku. Mark odveze Tristana na svůj hrad, kde ho láskyplně vychová jako vlastního. O devět let později Irové v čele s Morholtem opět přepadnou Brity a získají i zajatce. Tristan vymyslí léčku, jak je osvobodit. V těžkém boji nejen osvobodí zajatce, ale také zabije Morholta, který se za věrné služby měl stát manželem irské princezny Isoldy. Tristan je v boji zasažen mečem s otrávenou čepelí a považován za mrtvého. Jeho tělo je podle tradic uloženo do člunu a vysláno na moře. Člun uvízne na irském pobřeží, kde ho najde Isolda. Pečuje o něj v opuštěné chýši a zamilují se do sebe. Isolda mu ale zatají svůj původ. Zotavený Tristan s pomocí Isoldy prchá před Iry a vrací se domů. Irský král chce překazit hrozící sjednocení Britů a vyhlásí turnaj, v němž vítězi připadne ruka jeho dcery Isoldy. Tristan Markovi slíbí, že pro něj vybojuje ruku irské princezny, a tím zajistí mír. Netuší, že irská dívka, kterou miluje, je princezna Isolda. Turnaj vyhraje a Isolda se podrobí svému poslání a vdá se za Marka. Ten se do ní také zamiluje a je k ní velmi pozorný... (TV Prima)

(více)

Recenze (303)

tranquill 

všechny recenze uživatele

"Tohle musí skončit! .. Jako bys žádal, abych nedýchala!" Čekal jsem nějakou romantickou pohádku, ale dostavilo se povedené historické dobrodružné drama. ()

Dovlatovka 

všechny recenze uživatele

Tématu hodně uškodila absence všeho mytologického, co patří původní legendě a dalším zpracováním. Milostná linka je ze začátku dost nepřesvědčivá a dost ji ubíjejí i dialogy ala George Lucas. Nakonec se mi víc líbila akce a politické pletichy, a to by se u filmu, který se jmenuje Tristan a Isolda, asi stát nemělo. Mohlo to být mnohem horší, ale celkově prostě průměr. ()

MilesTeg 

všechny recenze uživatele

Nebylo to špatné, jen kdyby James Franco jako Tristan uměl víc než "dva kravský výrazy", abych citoval z jedné SF klasiky. Výborný Rufus Sewell a Sophia Myles jako Isolda, jejich jedna společná scéna mi dokázala vehnat slzy do očí, ale na tak potenciálně slzopudný film to bylo zatraceně málo. Občas velké skoky ve střihu, sem tam nelogičnosti. Bojovou choreografii měl na svědomí stejný člověk jako v Gladiátorovi, takže dobré. Česká účast spíše úsměvná, třeba Bára Kodetová se tam mihla tak rychle, že jsem si jí nestačil všimnout a kdyby mi kamarádka neřekla, že ji zahlédla, nevěřil bych, že v tom hrála. Nejspíš upadla na podlahu ve střižně, to se stává. Rozhodně s povděkem kvituji vynechání jakékoliv mytologie, kouzel a bohů, bez nich to bylo čistší a uvěřitelnější. ()

Tyna31 

všechny recenze uživatele

Zatím jen 3*. Za srdce mě to prostě nějak nechytlo, ale vypadat jako Isolda, to bych se vůbec nezlobila:) Podobný film jako Troja. ()

netWoor 

všechny recenze uživatele

velkolepá výprava se ani čekat nedala a že málokdo ze scénáristů se drží skutečné báje se ví dávno. Tentokrát mě to ale až tolik neurazilo, očividných hloupostí jsem si také nevšiml a vzhledem k tomu, že souboje nejsou nejhorší (a sem tam mluví o Římanech :)))))) je to lepší trojka .... ()

Smrtholka 

všechny recenze uživatele

Váhala jsem mezi 4 až 5 *. nakonec jsem dala nižší hodnocení z důvodu, že mi ve filmu NĚCO sakra chybělo...něco, co by film posunulo o trochu výše. Jamese Franca bych neztracovala, talentu má dost, jenže Tristan je holt tady ploše napsaná postava a i vůbec, středověký rytíř neměl na výběr než mezi ,,dvěma kravskými" výrazy:-) Myslím, že svůj žal, kdy Isoldě na nádvoří hradu u jakiéhosi stánku vyčítá její ,,štěstí" s Markem, je velmi dobře zahraný( skoro se mu rozskočila štítná žláza). Sophie Myles je úžasná, skvostná, nepřehrává, její Isolda je živoucí, plnokrevná postava se všemi strastmi mládí, které se ztrácí s příchodem ,,ženství" a královské odpovědnosti. Ale Rufus Sewell -ten nemá snad nikdy chybu, už v Nebezpečné kráse dokázal, že něco v něm je, i ve Smrtihlavovi, ale co ukáže film The Illusionist? Tak na ten se těším. Mít chlapa jako je lord Marke v podání Rufuse Sewella, tak si nestěžuji :-). Technicky: kamera Arthura Reinhardta je vynikající, navozuje atmosféru temného středověku,temných věků, oněch „darke ages". Výprava, kostýmy - autentické, žádná smršť hedvábí a brokátu -látky, které stěží mohly být v dobách po odchodu Římanů snadno k dostání a nošení, jen plátno, bavlna, atd. -žádné výkřiky barev. Dopsívám k závěru, že výtka by směřovala ke scénaři - tenhle jedenapůl konec, ..no podívejte se na to, prostě nepslnil legendu jako takovou. A propos - prý na jejich hrobech rozkvetly růže, ale uznejme , že vrba je o něco originálnější :-) ()

Lokran 

všechny recenze uživatele

čekal jsem od toho us slátaninu, ale bylo to pro mě docela milé překvapení. ne zase tak povrchní jak by se dalo od hollywoodu čekat, ale taky ne nic převratného... pro mě hezkých 80% ()

Prďoch 

všechny recenze uživatele

Prve jsem tento film chtěl jenom ohodnotit, ale pak mi to přišlo málo na to jak moc se mi líbil a tak k němu prostě musím napsat alespoň tento komentář - jedním slovem - NÁDHERA ()

D.awi.d 

všechny recenze uživatele

V pradávné a zásadně důležité legendě to možná nevadí, ale ve filmu působí zabití postavy, zapálení (!!!!) jejího člunu jakože pohřeb a vyslání z Anglie napospas vodám a následné probuzení v Irsku opravdu, opravdu vtipně.Plus je tam král bez ruky a v souvislosti s ním se mluví o držení za ruku a o tom,ať na někoho nevztahuje ruku a tak podobně.Plus James Franco vypadá s dlouhými kadeřemi jako gay.Plus ten závěr ... mně se to nelíbilo...a eště je to sakra dlouhý ()

xylofonka 

všechny recenze uživatele

Skutečná marnost, to, že dávám dvě hvězdičky je jen proto, že jsem viděla i horší filmy, ale nevím, zda to tomuto slouží ke cti. ()

Ashnobe 

všechny recenze uživatele

Nemůžu říci, že by film byl vyloženě špatný - to určitě ne. Příběh jakš takš ujde, koneckonců mytologie je vděčné téma a ani dialogy mi nepřišly až přehnaně natahované a příběh má docela spád a ani scény, kde se de facto jen rozplétají milostné vztahy nenudí. Akce je sice jen na dokreslení, ale trochu zamrzí, že není trochu propracovanější a že za ni tvůrci neutratili o něco více peněz. Bohužel na mě film v určitých místech, kde se snažil působit dojemně a epicky nějak nezapůsobil. Možná dělám chybu, ale nevyhnu se srovnání s filmem Statečné srdce, který je alespoň o dvě třídy lepší. ()

Ed2 

všechny recenze uživatele

Zpracování historických / mytických námětů v amerických filmech poslední doby u mě vedlo povětšinou ke zklamání. Ohromení technologiemi, které umožňují vizualizaci obrovských válečných střetů, snad filmařům zatemnilo mysl, protože právě digitální efekty se staly hlavní náplní většiny filmů (takový je alespoň můj pocit). Tento snímek je výjimkou i v tom smyslu, že právě souboje se zde odehrávají sice ve skromnějším provedení ( co do počtu účastníků), ale o to více je možné soustředit se na osudy jednotlivých postav, což je zejména v tomto příběhu klíčové. ()

Threepwood 

všechny recenze uživatele

Romantika na mě moc nezapůsobila a Franco mi tam moc nesedl(ikdyž ho mám rád),ale zato Rufus Sewell je jako vždy jednou z nejlepších věcí na tomto filmu. ()

AnyLae 

všechny recenze uživatele

Provedení ani obsazení není špatné, obsah mě lehce zklamal... a prostě... když neznáte tu legendu, tak průměr. ()

Marty_v.S. 

všechny recenze uživatele

Bylo by za tři, ale dávám jednu * navíc za kámoše, co tam sedí u stolu s Vašutem. Díky Tome, vždycky se řežu smíchy, když tě tam vidím ;) ()

Izz 

všechny recenze uživatele

Velmi důstojné zpracování keltské legendy,které dostalo do vínku brilantní technickou stránku,báječné (především mužské) herce a bohužel i trochu neosobitého režiséra,který všechno ohlídal naprosto s přehledem,ale nedokázal snímku vtisknout svůj rukopis a tím pádem ani posunout jej z kategorie "velmi dobrý" do kategorie vynikající.I tak spokojenost. ()

TommyDiamond 

všechny recenze uživatele

Láska je sport, který se dá provozovat v každém věku, v kterékoli době a s jakoukoliv překážkou. O ničem jiném romantické filmy prostě nejsou. Tento film nám nabízí příběh dvou mladých lidí Tristana a Isoldy v době raného středověku na britských ostrovech. Zuří zde válka mezi Anglii a Irskem. Hlavním problémem tohoto páru je Tristanův strýc lord Marc, který vyhraje Isoldu v souboji. Zvítězí jejich láska? Musím uznat, že film byl docela koukatelný. Líbil se mi třeba víc než Jméno růže nebo První rytíř. [+] Čeští herci ve filmu. Dobré bitvy i souboje. Celkově 60% ()

Související novinky

Na co do kina v XVIII. týdnu?

Na co do kina v XVIII. týdnu?

05.05.2006

Ač se to může zdát podivné, odpověď na tuto otázku není vůbec jednoduchá. První květnový týden totiž připomíná bonboniéru, která je sice malá, ale všechno co v ní najdete je vynikající, i když je… (více)

Reklama

Reklama