Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Po pádu Římské říše si Irové podmanili rozdrobené britské kmeny. Aby si udrželi nadvládu, nesmí dopustit sjednocení britských kmenů. Na britském hradě Tantallon vede lord Aragon jednání mezi rozdrobenými kmeny a navrhne jako krále sjednocených Britů lorda Marka. O jednání se dozvědí Irové, a zaútočí pod vedením krvelačného Morholta. V bitvě padne Aragon i jeho žena. Z jejich syna Tristana je rázem sirotek, kterého zachrání lord Mark. Ale při záchraně přijde o pravou ruku. Mark odveze Tristana na svůj hrad, kde ho láskyplně vychová jako vlastního. O devět let později Irové v čele s Morholtem opět přepadnou Brity a získají i zajatce. Tristan vymyslí léčku, jak je osvobodit. V těžkém boji nejen osvobodí zajatce, ale také zabije Morholta, který se za věrné služby měl stát manželem irské princezny Isoldy. Tristan je v boji zasažen mečem s otrávenou čepelí a považován za mrtvého. Jeho tělo je podle tradic uloženo do člunu a vysláno na moře. Člun uvízne na irském pobřeží, kde ho najde Isolda. Pečuje o něj v opuštěné chýši a zamilují se do sebe. Isolda mu ale zatají svůj původ. Zotavený Tristan s pomocí Isoldy prchá před Iry a vrací se domů. Irský král chce překazit hrozící sjednocení Britů a vyhlásí turnaj, v němž vítězi připadne ruka jeho dcery Isoldy. Tristan Markovi slíbí, že pro něj vybojuje ruku irské princezny, a tím zajistí mír. Netuší, že irská dívka, kterou miluje, je princezna Isolda. Turnaj vyhraje a Isolda se podrobí svému poslání a vdá se za Marka. Ten se do ní také zamiluje a je k ní velmi pozorný... (TV Prima)

(více)

Recenze (303)

shade000 

všechny recenze uživatele

Legenda spracovaná trošku inak. Originálna predloha bola krajšia, no aj táto mala niečo do seba a romantika sa z nej nevytratila. Zakázaná láska by si možno časom zaslúžila nové spracovanie, no na toto budem v dobrom spomínať... ()

Trishka 

všechny recenze uživatele

Minimalistické pojetí historického filmu, co si u mě skromně vysloužil první místo ve svém žánru. Spojení staré legendy, drsné krajiny Irska (ehm, Irska více méně) má kouzlo a jestli má být někdo Tristan a Isolda, pak jedině Franco a Sophia (prosila bych v tomto pořadí)! Příběh má hloubku a vztah Tristana a Isoldy tu působí tak nějak křehce, že připočteme-li dobráka lorda Marca, tak ve výsledku ani nevíte, komu dřív fandit. Při pohledu do hodnocení své topky si dovolím malou revoluci a ocejchuju tenhle film hned 5* (a ani účast Marka Vašuta mi v tom nezabrání!). ()

rasto87 

všechny recenze uživatele

Načo študovať dejepis, keď si stačí pozrieť film. Veľa ľudí to viac baví a majú z toho zážitok. Krásne natočené a zaujímavé, presne ako z histórie. ()

mijano 

všechny recenze uživatele

Klasika na zakázanú lásku. Veľka láska na pozadí veľkej vojny, veľké očakávania a veľké pády. Veľmi zaujimavé záverečné citáty "Jejich láska království nezničila." "...a na jeho hrob zasadila dve vrby, které navždy rostly vzájemnì propletené..." ()

Hawkeyep 

všechny recenze uživatele

Koukat se na to dá, ale ten konec, ten konec..." A pak zmizela"...k čemu je pak těch 120 minut předtím? Vím, že je to pověst, ale tohle mohli doopravdy vymyslet lépe než nápis na konci filmu... ()

Sonick 

všechny recenze uživatele

Tak tady epiku nehledat. Nejvýznamější generál Irů, působí jak nevrlý soused od vedle, anglický král zas jako strejda George ze seriálu Rodina. Na pořádnou armádu asi nebyl rozpočet, což se však dá filmu vyčítat jen v pár scénách, které jen dokreslují hlavní dějovou linii, věnující se komornímu příběhu Tristana a Izoldy. Avšak i ten se táhne a pořád jsem se musel ujišťovat, že jim tu lásku věřim. Kupte si radši soundtrack a uděláte líp. ()

Danielitto 

všechny recenze uživatele

Mohlo to dopadnout trochu lépe... atmosféra a zpracování výborné, škoda jen nevýrazných výkonů hlavních hrdinů. Jinak to je dobrý ne? ;) Myslím že film si zaslouží víc než 70 % ()

Tatrysyn 

všechny recenze uživatele

Vynikající bojová choreografie, samozřejmě kompletně česká :) James Franco se do role Tristana výborně hodí a kdyby se tvůrci drželi původní legendy, dal bych i pět hvězdiček. ()

veverysiak 

všechny recenze uživatele

Mohlo to byť veľkolepé výpravné dielo, autori však vsadili na zobrazenie pocitov a nálad hlavných hrdinov starovekej rozprávky o nešťastnej láske, zrade a obetovaní, niekedy boli až príliš okato potlačené scény z exteriérov, ktoré mali byť masové a pompézne, ale napriek tomu to bolo pozerateľné a príjemné, takže 65% ()

jopal 

všechny recenze uživatele

Mile a prijemne prekvapenie. Dobove kostymy, dej, herecke vykony a v neposlednej rade pribeh. Boli pasaze, kde sme nauceni na velkolepejsie vypravy, kde bolo citit "setrenie" penazi, ale oplati sa vidiet... ()

Merenre 

všechny recenze uživatele

Jeden z mojich nejoblíbenějších filmů. Překrásná hudba, excelující Franco, skvělý Sewell, ale především nádherný příběh inspirovaný pro mě možná nejlepším milostným příběhem všech dob - kde se sere nějaký Romeo a Julie. Původního děje se sice drží jen opravdu velmi volně, ale tentokrát mi to nevadí, protože podstatu, cit a atmosféru vystihuje film dokonale. ()

Franki69 

všechny recenze uživatele

Škoda chudé „televizní výpravy“ a digitální kamery, skromný rozpočet je bohužel vidět až příliš. Zejména v bojových scénách to až bolí, když se na sebe vrhají vojska znepřátelených Britů a Irů a v obraze se reálně mezi sebou mydlí tak 15 lidí...Ale vlastní zpracování hrdinského eposu s Jamesem Francem v hlavní roli špatné nebylo a dobře se koukalo i na komornější soubojové scény s dobrou choreografií a razatním fyzickým nasazením. Nějak se mi ani nechce psát víc, měl jsem z toho příjemný pocit, ale vidět už to znovu nemusím. Dávám 65%, epičnosti a velkoleposti jedné z nejslavnějích rytířských legend výprava na úrovni lepšího lesního divadla dost ubrala. A přitom tam potenciál byl... ()

Související novinky

Na co do kina v XVIII. týdnu?

Na co do kina v XVIII. týdnu?

05.05.2006

Ač se to může zdát podivné, odpověď na tuto otázku není vůbec jednoduchá. První květnový týden totiž připomíná bonboniéru, která je sice malá, ale všechno co v ní najdete je vynikající, i když je… (více)

Reklama

Reklama