Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Po pádu Římské říše si Irové podmanili rozdrobené britské kmeny. Aby si udrželi nadvládu, nesmí dopustit sjednocení britských kmenů. Na britském hradě Tantallon vede lord Aragon jednání mezi rozdrobenými kmeny a navrhne jako krále sjednocených Britů lorda Marka. O jednání se dozvědí Irové, a zaútočí pod vedením krvelačného Morholta. V bitvě padne Aragon i jeho žena. Z jejich syna Tristana je rázem sirotek, kterého zachrání lord Mark. Ale při záchraně přijde o pravou ruku. Mark odveze Tristana na svůj hrad, kde ho láskyplně vychová jako vlastního. O devět let později Irové v čele s Morholtem opět přepadnou Brity a získají i zajatce. Tristan vymyslí léčku, jak je osvobodit. V těžkém boji nejen osvobodí zajatce, ale také zabije Morholta, který se za věrné služby měl stát manželem irské princezny Isoldy. Tristan je v boji zasažen mečem s otrávenou čepelí a považován za mrtvého. Jeho tělo je podle tradic uloženo do člunu a vysláno na moře. Člun uvízne na irském pobřeží, kde ho najde Isolda. Pečuje o něj v opuštěné chýši a zamilují se do sebe. Isolda mu ale zatají svůj původ. Zotavený Tristan s pomocí Isoldy prchá před Iry a vrací se domů. Irský král chce překazit hrozící sjednocení Britů a vyhlásí turnaj, v němž vítězi připadne ruka jeho dcery Isoldy. Tristan Markovi slíbí, že pro něj vybojuje ruku irské princezny, a tím zajistí mír. Netuší, že irská dívka, kterou miluje, je princezna Isolda. Turnaj vyhraje a Isolda se podrobí svému poslání a vdá se za Marka. Ten se do ní také zamiluje a je k ní velmi pozorný... (TV Prima)

(více)

Recenze (303)

PTuranyi 

všechny recenze uživatele

Veľmi dobré spracovanie klasického príbehu. Prirovnal by som to k sfilmovaniu Macbetha alebo Hamleta, ale tentokrát bez veršov a celkom epicky. ()

zaack 

všechny recenze uživatele

Tohle je typický šedý průměr, který nenadchne ani neurazí. Málo akční, málo romantické, málo výpravné. ()

Sinclair 

všechny recenze uživatele

Opravdu nachápu jak může tento film dostávat tak vysoká hodnocení. Během sledování tohoto filmu mne ani jeden z hlavních hrdinů nepřesvědčil ani o vzájemné lásce, ani o lítosti nad smrtí, odcházel jsem z kina s pocitem, že by si herci měli zopakovat hodiny dramatiky. Škoda. myslím, že by se tento známý a krásný příběh dal natočit mnohem lépe. ()

mikalana 

všechny recenze uživatele

Pokud si odmyslíte drobné překrucování historických fakt, otevřete se vyprávění staré legendy s novou tváří. Trója neodpovídala historii a povedla se lépe. Obnovování a přizpůsobování těchto legend jsme se dočkali mnohokrát, v tomto případě se jedná o inovaci načnutou a nedokončenou. Podobně jsem se tvářila, když mi v restauraci naposledy předložili překořeněnou omáčku. Trochu ubrat na snaze a možná by to vyšlo - není to na špatné cestě. ()

JQK 

všechny recenze uživatele

Děj klasický, provedení, výprava a výkony slušné. Některá místa, zejména po začátku se slibným spádem, se mi zdála trochu zdlouhavá. Konec ovšem vše napravil. Jistě 60%, za skvělý akční závěr, kde spravedlnosti zvítězí, jedna hvězdička navíc na celkových 75% - 80%. ()

Wulfhere 

všechny recenze uživatele

V celku slusne zpracovana stredoveka legenda. Potesilo me, ze se ve filmu neprohanelo na 100 000 valecniku, ale vse bylo daleko skromnejsi, cimz byl divakovi priblizen opravdovejsi obraz doby, ze ktere legenda pochazi. Kdyby nebylo az prilisne zkratkovitosti ve vypraveni, mozna by se Tristan vyhoupl az na 4*, ale takhle je to stale jen za 3*. ()

Paulia 

všechny recenze uživatele

Nevím, kolik má příběh společného s historickými fakty, ale mě dostal. Jamese Franca považuji za opravdu talentovaného herce, což už mi dokázal ve spoustě jiných filmů a jeho spojení se Sophií Myles se mi vážně líbilo. Při závěrečné scéně mi i slzička ukápla a i když je tenhle film mezi ostatními mými TOP trochu níže, rozhodně do něj patří. ()

pavont 

všechny recenze uživatele

Cervena knihovna narubana do obdobia anglickej historie. Vraj je to podla skutocnej udalosti ale na mna to skor posobi ako vykradacka artusovskej legendy po x-te. Pozriet sa to da ale originalita ostala na brehoch Britanie. ()

wespi 

všechny recenze uživatele

Velmi příjemné zpracování legendární milenecké dvojice ( tedy spíše trojice). Pro tento druh zábavy mám prostě slabost, takže neobjektivní 4* . ()

drpepe 

všechny recenze uživatele

Krásný příběh lásky, zrady, chamtivosti, statečnosti i přátelství. Skvělí herci, nádherná hudba, kostýmy na můj vkus trochu načinčané ale bavil jsem se celou dobu královsky. Určitě doporučuji. ()

Prusovka 

všechny recenze uživatele

Já vím, tenhle film zřejmně neměl kdoví jakou uměleckou hodnotu, ale byl to překrásný příběh lásky. Tak ji nám, "babám" ,přejte alespoň v tom filmu. :-) ()

Chlo0opek 

všechny recenze uživatele

Jeden z mála v poslední době natočených historických filmů, na který se dá dívat. Na nic velikého si nehraje a tak celekm dobře uplyne dvouhodinovka, kterou strávíte sledováním tohoto filmu. Jinak na druhou stranu také nic, co by Vás vysloveně položilo na pr.el;) 3*. ()

Linsang 

všechny recenze uživatele

Velmi povedený film, nádherné exteriéry v zahraničí i u nás. Krásný příběh zapovězené lásky, který bohužel nemá happy end. Co mi trochu vadilo byl nevýrazný James Franco. Za celý film tam vystřídal asi tak tři výrazy. Svým charisma ho naprosto převálcoval Rufus Sewell coby lord Marc. Kdyby to neměla Isolda ve scénáři, vsadím se, že by o Tristana ani nezakopla... ()

kacudzde 

všechny recenze uživatele

Romantický příběh podle keltské legendy z většiny točený v našich luzích a hájích. Krásná výprava, kostýmy a bojové scény. Herecky jednoznačně vyčnívá charismatický Rufus Sewell jako citlivý král lord Marc. Franco tu v roli Tristana vysílá na můj vkus až příliš mnoho pohledů "nakopnutého štěněte". No, já bych mezi těma dvěma měla jasno - rozhodně bych byla věrná lordu Marcovi :-). ()

Yeday 

všechny recenze uživatele

Slušne herecké obsadenenie(/výkony) a spracovanie je taktiež obstojne, ale na 4 hviezdy tomu stále čosi chýbalo. = 65 % ()

zero_zelo 

všechny recenze uživatele

moc pěkný obrázky, moc pěknej james franco... a jinak úplně vo hovně. příběh pomotanej dokolečka, vlastně z toho udělali normální další příběh rytíře... a tak prostě nějak vůbec netknuto zůstávám... ()

Související novinky

Na co do kina v XVIII. týdnu?

Na co do kina v XVIII. týdnu?

05.05.2006

Ač se to může zdát podivné, odpověď na tuto otázku není vůbec jednoduchá. První květnový týden totiž připomíná bonboniéru, která je sice malá, ale všechno co v ní najdete je vynikající, i když je… (více)

Reklama

Reklama