Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Po pádu Římské říše si Irové podmanili rozdrobené britské kmeny. Aby si udrželi nadvládu, nesmí dopustit sjednocení britských kmenů. Na britském hradě Tantallon vede lord Aragon jednání mezi rozdrobenými kmeny a navrhne jako krále sjednocených Britů lorda Marka. O jednání se dozvědí Irové, a zaútočí pod vedením krvelačného Morholta. V bitvě padne Aragon i jeho žena. Z jejich syna Tristana je rázem sirotek, kterého zachrání lord Mark. Ale při záchraně přijde o pravou ruku. Mark odveze Tristana na svůj hrad, kde ho láskyplně vychová jako vlastního. O devět let později Irové v čele s Morholtem opět přepadnou Brity a získají i zajatce. Tristan vymyslí léčku, jak je osvobodit. V těžkém boji nejen osvobodí zajatce, ale také zabije Morholta, který se za věrné služby měl stát manželem irské princezny Isoldy. Tristan je v boji zasažen mečem s otrávenou čepelí a považován za mrtvého. Jeho tělo je podle tradic uloženo do člunu a vysláno na moře. Člun uvízne na irském pobřeží, kde ho najde Isolda. Pečuje o něj v opuštěné chýši a zamilují se do sebe. Isolda mu ale zatají svůj původ. Zotavený Tristan s pomocí Isoldy prchá před Iry a vrací se domů. Irský král chce překazit hrozící sjednocení Britů a vyhlásí turnaj, v němž vítězi připadne ruka jeho dcery Isoldy. Tristan Markovi slíbí, že pro něj vybojuje ruku irské princezny, a tím zajistí mír. Netuší, že irská dívka, kterou miluje, je princezna Isolda. Turnaj vyhraje a Isolda se podrobí svému poslání a vdá se za Marka. Ten se do ní také zamiluje a je k ní velmi pozorný... (TV Prima)

(více)

Recenze (303)

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Pro mě docela zklamání. Opět zde máme příběh zakázané lásky ale tentokrát se to moc nepovedlo. Vztah hlavních hrdinů mi připadal bez lásky a jakéhokoliv citu a bylo to spíše o tom skočit na to a jít si zase po svých. I konec mě nechal chladným a bylo mi úplně jedno jak to s jejich vztahem dopadne (i když to je v takovém filmu jasné už od začátku). Pochvalu si ale zaslouží poměrně slušně zpracované akční scény (klidně jich i mohlo být více) a také Rufus Sewell, který mi byl více sympatický než hlavní hrdina. ()

Jirka_Šč 

všechny recenze uživatele

Nemohu si pomoci, ale film se mi líbí i po opakovaném vidění na 4*, přestože to není nic výrazného. Jednoduché, melancholické, se zemitými barvami, občas moře. ■ Ať googlím, jak googlím, nenacházím nic o tom, že by Irsko takto terorizovalo subrománskou Británii. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Pekná legenda, dobre natočená, skvelé kostýmy, pôvabná herečka. Pre milovníkov historickej romantiky ako stvorené. A ďalší dôkaz toho, že Rufus Sewell sa pre historické roly proste narodil, naozaj vynikajúci herec. ()

mat.ilda 

všechny recenze uživatele

Sama jsem byla překvapená, jak mě toto zpracování staré legendy zaujalo, přestože historické filmy až tak nemusím. Děj mě zcela pohltil, cením si jak neagresivní kamery, tak nevtíravé hudby, neokoukaných sympatických tváří, slušných hereckých výkonů. Můj vděk patří tvůrcům i za absenci zpomalených soubojových záběrů, bez kterých se dnes neobejde snad už ani Večerníček a kterými začínám být dost přesycená. Krásný příběh lásky, statečnosti, zrady i odpuštění. Snad jen Tristan nemusel být až takový uplakánek, to jeho chrabrému profilu moc neslušelo. ()

lillien 

všechny recenze uživatele

Čekala jsem patetické drmolení ve verších, nedovyvinuté puberťáky, co si v životě nesahli na cizí genitál a naprosto nudné utahané divadelní provedení. Tím pádem mě toto filmové zpracování i se svou vražednou dvouhodinovou stopáží mohlo jedině příjemně překvapit. Milostný trojúhelník (zejména když praskne) je zábavný pořád, za krále klacka stejně jako dnes. Rufus Sewell vyvážil Jamese Franca, který se prakticky celý film tváří jako by se mu zanítil apendix , ale trochu si to vylepšuje při turnaji, kde se na jeho bojové tanečky vážně moc hezky kouká. Vytýkat by se dalo do aleluja, nicméně nějaké keltské kouzlo na mě přesto zapůsobilo a legenda o lásce, které nelze čelit, ani když proti ní stojí povinnost vůči své vlasti, mě na rozdíl od většiny současných trapných romantických slátanin důstojně zaujala. ()

sharky 

všechny recenze uživatele

kdyby nehrál hlavní roli toporný špalek s nulovým charizmatem, možná bych snad uvažoval i o 5 *. na režiséra Vodního světa velmi dobrý výkon. Film obsahuje pěkné efektní akční scény, ale není jich zase moc. Také romantická linie, není až tak výrazná. Tristan a Isolda je nejvíc ze všeho film o politice a boji o moc, ovšem nechybí uslzený závěr. Z tohoto pohledu je scénář velmi povedený. Navíc Sophia Myles je nejen velmi krásná ale i talentovaná, takže Francova herecká impotence (obsahující pouze tři, navíc velmi podobné, výrazy obličeje - smutný, naštvaný, hodně naštvaný) těžce bije do očí. ()

Darneth 

všechny recenze uživatele

Dříve, než Shakespeare napsal svou první řádku. Dříve, než Romeo s Julií zažehli onen osudový plamen lásky, byli-Tristan a Isolda. První z prvních, navěky prolnuti v jeden kmen, v jednu žílu země. "Ta, jež tě nosila, tě zrodila. Mnou zapečetila srdce tvé a já na tvé paži zpečetím, že láska je silná jako smrt." ()

Jinny 

všechny recenze uživatele

Slušná variace na téma Lancelot a Quinevera, jejichž otisk je tu zřejmý. Nejsilnější na celém filmu je takřka shakespearovský monolog krále Markea: ''Přišel jsem se omluvit. Byl jsem sobecký, arogantně jsem si myslel, že jsem ti dal za posledních devět let dost na to, abych si vysložil když už ne tvou lásku, tak přinejmenším respekt. Domov, království, tvůj život. Proč to není dost? Řekni mi to. Řekni! Víš vůbec, co jsi provedl? Všechno je zničeno! Všechno! A to jenom proto, že tys neměl dost. 'Je ti věrná, jsem si jistý.' Ty pijavice. Čím bych mohl být, kdybych neobětoval ruku, abych ti zachránil život. Jak teď proklínám ten den. Inu, uraz mě tím, že se budeš obhajovat.'' ()

Roman.Ticka 

všechny recenze uživatele

Už jsem film kdysi viděla a mám z něj tentýž pocit. Celým dějem byl cítit silný odér erotična, který ovládal mysl a rozum všech tří hlavních hrdinů. Když si představím lascívní Isoldu, smyslného Tristana a uhrančivého Marca, pohonné síly svádivé nutně překonají veškeré bariéry života v zajetí protokolu, pomocí důmyslných lstí a intrik ve jménu vášně a milostné touhy. Až na ten zpackaný závěr, povinného asketismu už bylo dost ne?!☻ ()

Sofia 

všechny recenze uživatele

Hezká romantika, hezcí herci, hezké prostředí, hezké souboje...stejně mě ale po celou dobu v kině pronásledovaly myšlenky, že se to dalo udělat ještě mnohem líp...takhle je to opravdu jen průměr. ()

Ilicka 

všechny recenze uživatele

Moc dobře... Bála jsem se nějaké blbůstky alá Prsten Nibelungů, ale byla jsem příjemně překvapena. Moc dobrý film, mezi mými adept na 5*, ale pár hodin předtím jsem viděla jiný romantický film. Taky tam umřel hlavní hrdina... Proto je to tak, nemám ráda, když ve filmech zabíjí sympatické postavy... ()

902 10 

všechny recenze uživatele

z kouzelne a neuveritelne chytlave legendy se stalo pouze hodne volne a nezazivne prevypraveni, ktere by se klidne mohlo jmenovat "pohadka o kasparkovi, raraskovi a jejich veselych prihodach 69" a nikdo by si toho ani nevsiml. skoda. ()

becki_tu 

všechny recenze uživatele

Tristan a Isolda nejsou sice typickým zástupcem historických velkofilmů, ale pořád se na to ještě docela dobře kouká. Ke spokojenosti mi však něco chybí. Místy dost toporně působící dialogy, nevyrovnané herecké výkony, nevýrazná hudba a občas nezáživný děj bohužel převyšují zážitek z překrásných exteriéru a vůbec z technické stránky věci. Trochu zklamání, ale naštěstí jsem nečekal bůhvíjaké zázraky. Příště, až budu mít náladu na historickou legendu, se ale radši poohlédnu po něčem jiném. ()

Sawy 

všechny recenze uživatele

Příjemné překvapení!Příběh o Tristanovi a Isoldě znám a tenhle film mi ho podal v příjemně moderním kabátu. Nejvíc mě dostal výborný Rufus Sewell a několik napínavých scén.James Franco se podle mě na Tristana nijak zvlášť nehodí,ale svůj part zahrál obstojně.Stručně řečeno,solidní historický film.70 % ()

Kamca_ 

všechny recenze uživatele

Nečekala jsem od toho hodně. Ze začátku se mi to hodně líbilo. Herci, hudba, záběry na krajinu ... Ale konec mě trochu zklamal, proto dávám jen 4 hvězdičky místo pěti. ()

MoiJe 

všechny recenze uživatele

Skvele. Silny a pekny pribeh aj bez tisicky efektov, brutalnej melodramaticnosti a podobne (pripadne bez Keiry Knightley pobehujucej okolo len v obvaze)... Naviac pekne sceny boja/bojov. PS: skoda toho Marcovho pokrvneho syna, chvilu som lutovala, ze nehra Tristana on, ale neustale sa trpiaco-mraciaci Franco, ale mozno je to tak lepsie. ()

m.krudenc 

všechny recenze uživatele

Nádherný film. Láska a zas Láska ta dokáže vše změnit. Nejkrásnější na tomto filmu je ten starý příběh o nesmrtelné lásce a tohoto novodobého zpracování si cením. James Franco a Sophia Myles hrají tento zamilovaný pár Tristana a Isoldy výborně. O krásnou atmosféru se postarala i hudba s krásnou krajinou, a i když to není žádný velkolepý film je nadmíru příjemný a zajímavý. ()

Související novinky

Na co do kina v XVIII. týdnu?

Na co do kina v XVIII. týdnu?

05.05.2006

Ač se to může zdát podivné, odpověď na tuto otázku není vůbec jednoduchá. První květnový týden totiž připomíná bonboniéru, která je sice malá, ale všechno co v ní najdete je vynikající, i když je… (více)

Reklama

Reklama