Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Po pádu Římské říše si Irové podmanili rozdrobené britské kmeny. Aby si udrželi nadvládu, nesmí dopustit sjednocení britských kmenů. Na britském hradě Tantallon vede lord Aragon jednání mezi rozdrobenými kmeny a navrhne jako krále sjednocených Britů lorda Marka. O jednání se dozvědí Irové, a zaútočí pod vedením krvelačného Morholta. V bitvě padne Aragon i jeho žena. Z jejich syna Tristana je rázem sirotek, kterého zachrání lord Mark. Ale při záchraně přijde o pravou ruku. Mark odveze Tristana na svůj hrad, kde ho láskyplně vychová jako vlastního. O devět let později Irové v čele s Morholtem opět přepadnou Brity a získají i zajatce. Tristan vymyslí léčku, jak je osvobodit. V těžkém boji nejen osvobodí zajatce, ale také zabije Morholta, který se za věrné služby měl stát manželem irské princezny Isoldy. Tristan je v boji zasažen mečem s otrávenou čepelí a považován za mrtvého. Jeho tělo je podle tradic uloženo do člunu a vysláno na moře. Člun uvízne na irském pobřeží, kde ho najde Isolda. Pečuje o něj v opuštěné chýši a zamilují se do sebe. Isolda mu ale zatají svůj původ. Zotavený Tristan s pomocí Isoldy prchá před Iry a vrací se domů. Irský král chce překazit hrozící sjednocení Britů a vyhlásí turnaj, v němž vítězi připadne ruka jeho dcery Isoldy. Tristan Markovi slíbí, že pro něj vybojuje ruku irské princezny, a tím zajistí mír. Netuší, že irská dívka, kterou miluje, je princezna Isolda. Turnaj vyhraje a Isolda se podrobí svému poslání a vdá se za Marka. Ten se do ní také zamiluje a je k ní velmi pozorný... (TV Prima)

(více)

Recenze (303)

villon17 

všechny recenze uživatele

Historické a legendární filmy se v poslední době rozmnožily jako slimáci, naštěstí pro ně nejsou tak slizké a dokážou zaujmout. Příběh lásky jsem si vážně užila, jenom škoda, že se dalo předvídat, co se stane.Třeba že po ráně mečem Tristan neumřel a dopluje do Irska, že se o něj postará Isolda a zamilují se do sebe...A Franco by se nemusel pořád tak mračit. Jinak vážně pěkné. ()

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Tristan a Isolda sú pár, ktorí sa mi vryl do srdca. V tomto filme som sa často videl a často som premýšľal nad nadčasovými vecami. Pre mnohých je to obyčajný film, pre mňa je to niečo viac. Pre mňa je to okrem dobrodružstva a akcie aj veľmi duchovné dielo, bola to pre mňa nádhera sledovať, až ma to priam dojalo. ()

Crazer 

všechny recenze uživatele

Dvě vrby, které stojí na spáleništi spojené by se divily jak povedený hybrid krále Artuše, Robina Hooda a Romea s Julií vyšel z tohoto snímku. Film naplněný spíše osobníi dramaty a rozpory než zaměřený na bitvy a souboje. Myslím si, že každý, kdo má rád historická dramata si přijde na své. Velmi příjemný film. ()

Cubinho 

všechny recenze uživatele

3,5* Nevím, bylo to lepší než jsem čekal, ale že by mě to nějak nadchlo...Nejlepší scénou je přepadení Irů hned z kraje filmu. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Má to skvelú formu, ale akosi nedotiahnutý obsah. Kedysi točil Reynolds skvelé ´´costnerovské ´´ blockbustery ( ROBIN HOOD : KRÁĽ ZBOJNÍKOV a VODNÝ SVET ), mali presne to čo Hollywood najviac ponúka, v tomto prípade ale len z polovice. ()

Ajinka126 

všechny recenze uživatele

Tristan a Isolda pro mě byl výjimečný příběh už jako povinná četba. Tak silná a odepřená láska, to je pro srdce náctileté holky síla. Nemám s tímto filmovým zpracováním zásadní problém. Emoce to ve mě vyvolalo. James Franco byl pro mě snový Tristan! Takže za mě není o čem přemýšlet ;). ()

curunir 

všechny recenze uživatele

Pri tomto filme som veľmi vážne uvažoval o 4*, nakoniec som nútený vplyvom okolností od toho upusti a to najmä z dôvodu, že počas sledovania som nadobúdal dojem, že sa pozerám skôr na nejaké lepšie hallmarkovské spracovanie. Je ozaj vidieť, že peniaze tu chýbali ako soľ a zamrzí to snáď ešte viac, že inak je veľmi zaujímavo nakrútený. Čo mi viditeľne kazilo sledovanie bola farebnosť filmu . Príliš vyblednutý obraz mal zrejme parafrázovať pochmúrnosť doby, v spojení s írskymi lokáciami sa však takéto riešenie nehodí už len z dôvodu, že Írsko býva nazývané Zeleným ostrovom a len si stačí spomenúť ako vizuálne jedinečným sa stal Excalibur, ktorý sa taktiež nakrúcal v týchto exteriéroch (obdobie kedy sa príbeh odohráva je historicky najpresnejšie vymedzenie Artušovskej éry). Veľkým plusom filmu je ústredná dvojica, a aj keď by Isolda mohla byť krajšia a ich láska nemá až taký osudový rozmer, veľmi ľahko si získa diváka (Tristan však už predtým musel vyhrať šťastie v lotérii, keď prežil plavbu na horiacom člne). Žiadalo by sa tiež povedať, že Tristan + Isolda sú snáď najznámejším milostným párom, ak neberieme v úvahu Rómea a Júliu, ktorí vznikli až po nich a kto vie, kde vlastne Shakespeare bral inšpiráciu. Ak by bol film čisto českým produktom tak klobúk dole, takto však ostáva sklamane poznamenať: škoda, že sa toho neujal Ridley Scott, ktorému obdobné kúsky vždy dobre išli. ()

ConanVJ 

všechny recenze uživatele

Pěkný historický romanťák se skvělým hereckým obsazením. Příběh le pěkný a jednoduchý výprava se povedla a hudba pěkně doplňuje dění ve filmu. Za mě 85% :) ()

themic 

všechny recenze uživatele

Koukatelné a celkem dobré, když se to vezme kolem a kolem. Jinak je to hodně předvídatelné a prostě přeromantičtělé. Ale jinak dobrý. 75% ()

Kubick 

všechny recenze uživatele

Od historického filmu, kde na pozadí urputného válčení mezi irskými a anglickými vojsky vzniká legendární milostný vztah Tristana a Isoldy, každý čeká krvavé scény ve stylu Statečného srdce a zběsilé milostné hrátky. Zde tomu tak není, což nijak neubírá na kvalitě a celkovém vyznění snímku. Vše je zde v rovnováze a působí velmi realisticky. Příběh dávných lásek a bojů jistě potěší fandy historickým snímků, ale i ty, kteří dávají přednost spíše realitě.. ()

Z0oMb3E 

všechny recenze uživatele

Presne takto to dopadne, keď sa nedodržiava staré dobré pravidlo: Čo sa stane na chate, na chate ostane! Americká historická zlátanina a pokus o romanťárnu sa nepodaril ani z polovice toho, čo mohol príbeh ponúknuť. Najhoršie je na tom to, že režisér sám nevedel, čo chce od filmu. Či chce historické politikárčenie so všetkým čo k tomu patrí, či príbeh o obhospodarovaní kráľovskej záhradky. Takto vyznejú všetky bojové scény strašne sucho (možno výnimka je turnaj), emocionálna previazanosť na postavy žiadna, a ani všetky tie zrady či intrigy sa rovnali absolútnej nule. Herecstvo zachraňuje jedine Rufus. Pre väčší úspech to chcelo vačší výstrih a push-upku, viac krvy alebo obrovský zvrat a naverbovanie RoboCopa s rotačným guľometom, inak na filme nieje nič čo by donútilo človeka nezaspať. ()

Tayen 

všechny recenze uživatele

Co jsou legendy? Jsou to příběhy, ve kterých je trochu pravdy, hodně kouzel, hrdina a většinou i velká láska a zpravidla se nedají zmáčknout do jednoho celovečerního filmu, aniž by jedna ze složek neutrpěla. A jak se tyto legendy přenesou na filmové plátno? Špatně. A většinou (aspoň podle mne) se to nepovede. Režisér buď úplně vynechá onu magickou složku (Trójá) a z filmu se tak stane historická romance, která tak nemá s původní verzi společného víc než jména a základní zápletku, nebo se z filmu stane barevná, kouzly nadupaná změť, kde je většinou všechno původní zachováno a to už musí být režisér pěkný kumštař, aby tohle dokázal slepit do strhujícího celku. Osobně mám ráda druhou variantu - pokud se povede - ta první pro mne zůstává nudnou dvouhodinovou stopáží, na kterou se dodívám většinou jen z principu nebo ze zvědavosti, jestli přece jenom konec bude lepší než zbytek. Většinou to tak není. Tristan a Isolda je pro mne zklamáním, což jsem předvídala už když jsem sahala po DVD ve videopůjčovně. Možná jsem dětinská, možná příliš optimistická, ale radši se podívám na některou ze starších verzí, která byť je televizní a postrádá nákladnou výpravu, ale pro mne je snesitelnější. ()

Wysch 

všechny recenze uživatele

Ale tak já nevim, asi jo. Jako zpracování legendy je to fakt bídný, jako pokus o historickej exkurz ještě bídnější. Ale když ono se tak dobře kouká na to, jak banda dobrejch herců hraje příběh (kterej sice asi znám líp než scénárista, ale budiž) o tom, kterak "na jeho hrobě zasadila dvě vrby, které vrostly do sebe"... [DVD] ()

Historik 

všechny recenze uživatele

Pokud vezmeme americkou adaptaci (tedy neočekáváme nic historicky věrného, ale jen čirou zábavu volně inspirovanou dávnou legendou, v níž se postavy chovají a mluví jako dnešní lidé) jako polehčující okolnost, můžeme dát klidně tři hvězdy. Kdo očekává skutečného Tristana a Isoldu, ten si bude rvát vlasy. ()

Lamiczka 

všechny recenze uživatele

Legenda znovu ožila a pod palcem celkem šikovného produkčního týmu vznikl zajímavý romantický snímek. Celkem říkám proto, že až do zhruba závěrečných 20 minut filmu jsem byla s celou epickou podívanou nadmíru spokojená. Sympatičtí herci, atraktivní scénář plný akce, lásky, dramatičnosti. I efekty se vyvedly. Ale taky mám ráda, když se dobrá práce dotáhne do zdárného konce. Tady se ale vše výše uvedené pokazilo. Najednou, jako by tým prošel lobotomií nebo všem došlo kapesné a vykašlali se na to a počkali, jak to dopadne. Škoda, velká škoda. Protože jak už James Franco v roli nebojácného Tristana, tak i Isolda (Sophia Myles) se svým pohledem raněné laně, byli naprosto dokonalí a do svých rolí perfektně zapadli. Sympatické samozřejmě bylo i české prostředí a čeští herci, kteří se ve filmu objevili, to vždycky potěší. ()

Sandiego 

všechny recenze uživatele

Vizuálně podmanivá, ale přesto trochu roztahaná a prázdně působící romance, jež se měla spíše držet fantasy legendy, než historických reálií. ()

Ender66 

všechny recenze uživatele

Remeselne dobre zvládnutý film, ktorý neurazí ale ani nijako mimoriadne nenadchne(ja odobne som v ňom nanašiel ani jednu scénu, ktorá by na mňa výraznejšie zapôsobila). Herecké výkony v normále až na Franca, ktorý toho predviedol dosť málo. 7/10. ()

Související novinky

Na co do kina v XVIII. týdnu?

Na co do kina v XVIII. týdnu?

05.05.2006

Ač se to může zdát podivné, odpověď na tuto otázku není vůbec jednoduchá. První květnový týden totiž připomíná bonboniéru, která je sice malá, ale všechno co v ní najdete je vynikající, i když je… (více)

Reklama

Reklama