Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Po pádu Římské říše si Irové podmanili rozdrobené britské kmeny. Aby si udrželi nadvládu, nesmí dopustit sjednocení britských kmenů. Na britském hradě Tantallon vede lord Aragon jednání mezi rozdrobenými kmeny a navrhne jako krále sjednocených Britů lorda Marka. O jednání se dozvědí Irové, a zaútočí pod vedením krvelačného Morholta. V bitvě padne Aragon i jeho žena. Z jejich syna Tristana je rázem sirotek, kterého zachrání lord Mark. Ale při záchraně přijde o pravou ruku. Mark odveze Tristana na svůj hrad, kde ho láskyplně vychová jako vlastního. O devět let později Irové v čele s Morholtem opět přepadnou Brity a získají i zajatce. Tristan vymyslí léčku, jak je osvobodit. V těžkém boji nejen osvobodí zajatce, ale také zabije Morholta, který se za věrné služby měl stát manželem irské princezny Isoldy. Tristan je v boji zasažen mečem s otrávenou čepelí a považován za mrtvého. Jeho tělo je podle tradic uloženo do člunu a vysláno na moře. Člun uvízne na irském pobřeží, kde ho najde Isolda. Pečuje o něj v opuštěné chýši a zamilují se do sebe. Isolda mu ale zatají svůj původ. Zotavený Tristan s pomocí Isoldy prchá před Iry a vrací se domů. Irský král chce překazit hrozící sjednocení Britů a vyhlásí turnaj, v němž vítězi připadne ruka jeho dcery Isoldy. Tristan Markovi slíbí, že pro něj vybojuje ruku irské princezny, a tím zajistí mír. Netuší, že irská dívka, kterou miluje, je princezna Isolda. Turnaj vyhraje a Isolda se podrobí svému poslání a vdá se za Marka. Ten se do ní také zamiluje a je k ní velmi pozorný... (TV Prima)

(více)

Recenze (303)

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Zpětně mě nenapadá jediný reálný důvod, proč jsem se na tenhle film chtěl podívat. Snad jsem očekával středověký historický film, ale bohužel jsem se dočkal jenom ubohého nekonečného cukrování dvou uspávačů hadů. Nakonec jsem vážně přivítal, když začaly titulky, protože s každou další čtvrthodinou bych musel ubírat po hvězdičce. 35% ()

Flynn 

všechny recenze uživatele

Osobně mě tento film příjemně překvapil, nečekal jsem od něj nic extra, o to více mě příběh zaujal, jasně jednalo se o romantickou "pohádku" ale byla natočena hezky... skutečně se to vyvedlo. ()

sulimo 

všechny recenze uživatele

Příběh to je skutečně krásný, ale jako žena musím nechápavě kroutit hlavou nad pitomou Isoldou, která podvede Rufuse Sewella s takovým uchem, jako je James Franco.......to mi prostě můj ženský mozek nebere.....Buď měli zvolit jiné herecké obsazení nebo to snad netočit vůbec nebo jsem se měla narodit jako muž.....až na tento ,,detail'' (který mi to totálně zkazil) to bylo docela dobré...60% ()

pufina 

všechny recenze uživatele

S těžkým srdcem nedávám větší hodnocení, protože mě tam dost věcí zklamalo (např. ta blbá atmosféra). Sophia Myles, James Franco byli na hlavní představitelé jak ušití. Mimo ně byl pro mě hodně zajímavý Rufus Sewell, do takových filmů se snad narodil! ()

emo 

všechny recenze uživatele

Reynoldsov posledný počin možno vskutku nazvať podareným a preto je na začudovanie, prečo v Amerike tak prepadol. Klasický dobrodružný príbeh o zakázanej láske v modernom kabáte a so svižnou akciou. Niet čo dodať - veľmi pekný film! ()

fars 

všechny recenze uživatele

Slusna romanticka podivana opeprena par akcnimi momenty. Skoda ze me u filmu musel porad nekdo rusit a ja co pul hodiny musel davat na prehravaci pauzu, treba by me jinak konec dostal vice. Ale i tak zaslouzenych 70%. ()

O´Hara 

všechny recenze uživatele

Ucházející historicko-romantické drama založené na staré legendě. Svým způsobem mi to i připomíná Romea a Julii...Ztvárnění obou hlavních postav bylo dostačující natolik, aby jsem se do filmu zakoukal. Navíc smutný konec, u kterého jenom málo očí zůstane suchých, také udělal své... ()

mortak 

všechny recenze uživatele

Spíše než herci zaujme nádherná příroda. Některé scény jsou neskutečně směšné (úvodní managerská prezentace sjednocení Anglie), v lepším případě se do scény vloudí dokonce nějaká emoce, ale po většinu filmu nevzrušivý průměr. V bojových scénách se divák jakž tak orientuje, ale připomínají spíše letní vystoupení amatérů na hradě než líté boje, a hlavně v nich chybí bolest a krev.Romantika je taková anti-erotická, vhodná pro školní představení. Bohužel četba legendy v Malloryho Artušově smrti přináší daleko větší zážitek, a to není pro filmaře dobrá vizitka. ()

Radiq 

všechny recenze uživatele

Tristan a Isolda neboli Chrstan a Izolovaná. První bitva působila tak zmateně, že jsem pro jistotu rači umřel. Teda usnul. Probudil jsem se akorát včas na to, abych nemusel koukat na tu romantiku a už se jenom řešili vztahy a ukradená láska. No ale začínám si myslet, že jsem přišel o to nejlepší. Herci vesměs nevýrazní, takže jsem jim chtěl něco vyrazit já, konkrétně zuby. Vašut si tam moc nezahrál, ale aspoň plkl něco anglicky v přímým záběru. Sophia Myles nádherná a nevinná. Logika a rozpoznávání postav jde místy někam, ale možná je to tím mým spánkem. Každopádně mě to nebavilo a kouknout na to znovu by pro mě znamenalo něco jak preparace bederního obratlu z mejch zad při plném vědomí, bez řádného občerstvení a na stojáka. ()

czejny 

všechny recenze uživatele

Prázdniny jsou ve znamení oprášení těch filmů, které se mi nahromadí v mé filmotéce. Tristan a Isolda byl mezi nimi. Nevím, proč jsem se na něj nedostal dřív. Asi mě nelákala historická romance. Proto má očekávání byla nulová. A to asi způsobilo i mé příjemné překvapení a rozčarování nad tímto snímkem. Jednoznačně největší díl si ukrojilo tamní prostředí. Irská panenská zeleň, drsnost anglického větru a třpytivě ostré vlny rozrážející se o monstrózní útesy. Do toho rytířské prostředí v čele s hereckým obsazením, které jako by s každou postavou odpradávna bylo srostlé. Hlavně poprvé mne svým deanovským výkonem plným vzdoru a rozporu zaujal James Franco. Pravda, velké břímě nese námět postavený na dávné legendě, kterou zná každý školák z hodin dějepisu (či literatury), ale nejen v tom skví úspěch. Velice citlivé zpracování si určitě zaslouží pozornosti. Občas vás sice budou štvát nepřehledné akční sekvence, či zlehčování onoho námětu, ale které dílo v americké produkci toto nemá. ()

sir-dave 

všechny recenze uživatele

Lehce nadprůměrné historické drama, kde si James Franco vystačil pomalu s jednou grimasou. Spojení romantiky a akce zde vychází. ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Slované mají různé druhy Oráčů, Anglosasové zase variace legendy artušovské. Toto je celkem slušný pokus, i když na můj vkus až příliš nerespektující historické možnosti uvažovaného období. Všichni baroni perfektně čtou a jsou inteligentní- no je to jen romantický cajdák, tak to tak musíme brát. Film je lehce nadprůměrný, vidět se dá i dvakrát....60% ()

Magneto 

všechny recenze uživatele

Pekný a zručne natočený príbeh o nenaplnenej láske....Atmosférou to pripomína niektoré pasáže z Bravehearta,hudba je podmanivá a kamera skvostná.Celkovo sa výprava podarila a vyvoláva naozaj dojem stredoveku...Najväčším nedostatkom je ale tupý herecký výkon J.Franca.Prečo tam preboha dali Osbournove decko :-) ()

senor 

všechny recenze uživatele

Celkem příjemné zpracování staré legendy o které jsem moc nevěděl, takže beru tento film jako vzdělávací materiál. ()

ecceHOMMO 

všechny recenze uživatele

Žiadne megalomanské bitky ,či boje, žiadny veľkolepý záver....ale zato nádherný príbeh o láske, na pozadí ktorej sa odohráva boj o moc. Plusom je nepochybne aj vhodné a milé obsadenie...hercami nie celosvetovo preslávenými... ()

Související novinky

Na co do kina v XVIII. týdnu?

Na co do kina v XVIII. týdnu?

05.05.2006

Ač se to může zdát podivné, odpověď na tuto otázku není vůbec jednoduchá. První květnový týden totiž připomíná bonboniéru, která je sice malá, ale všechno co v ní najdete je vynikající, i když je… (více)

Reklama

Reklama