Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Po pádu Římské říše si Irové podmanili rozdrobené britské kmeny. Aby si udrželi nadvládu, nesmí dopustit sjednocení britských kmenů. Na britském hradě Tantallon vede lord Aragon jednání mezi rozdrobenými kmeny a navrhne jako krále sjednocených Britů lorda Marka. O jednání se dozvědí Irové, a zaútočí pod vedením krvelačného Morholta. V bitvě padne Aragon i jeho žena. Z jejich syna Tristana je rázem sirotek, kterého zachrání lord Mark. Ale při záchraně přijde o pravou ruku. Mark odveze Tristana na svůj hrad, kde ho láskyplně vychová jako vlastního. O devět let později Irové v čele s Morholtem opět přepadnou Brity a získají i zajatce. Tristan vymyslí léčku, jak je osvobodit. V těžkém boji nejen osvobodí zajatce, ale také zabije Morholta, který se za věrné služby měl stát manželem irské princezny Isoldy. Tristan je v boji zasažen mečem s otrávenou čepelí a považován za mrtvého. Jeho tělo je podle tradic uloženo do člunu a vysláno na moře. Člun uvízne na irském pobřeží, kde ho najde Isolda. Pečuje o něj v opuštěné chýši a zamilují se do sebe. Isolda mu ale zatají svůj původ. Zotavený Tristan s pomocí Isoldy prchá před Iry a vrací se domů. Irský král chce překazit hrozící sjednocení Britů a vyhlásí turnaj, v němž vítězi připadne ruka jeho dcery Isoldy. Tristan Markovi slíbí, že pro něj vybojuje ruku irské princezny, a tím zajistí mír. Netuší, že irská dívka, kterou miluje, je princezna Isolda. Turnaj vyhraje a Isolda se podrobí svému poslání a vdá se za Marka. Ten se do ní také zamiluje a je k ní velmi pozorný... (TV Prima)

(více)

Recenze (303)

Chasm 

všechny recenze uživatele

Tenhle film na mě zapůsobil hrozně příjemně... Potěšil mě... Melodramatické podání slavné legendy mi dalo všechno, co sem čekal... Nechtěl jsem koukat na akční bitvy, těch je všude dost... Herci a hudba mi sedli naprosto perfektně takže si není nač stěžovat.. 90% "My face in thine eyes, thine in mine appears. And true plain hearts do in the faces rest. Whatever dies was not mixed equally. If our two loves be one or thou and I love so alike that none can slacken, none can die." ()

Beky 

všechny recenze uživatele

Především veliká škoda na straně rozpočtu, malé zafinancování uškodilo filmu nejvíce!! Všechno totiž působí příliš male na to, aby mohl vzniknout velkofilm, který zanechá hlubší zářez na vaší paži!! Minimalistické pojetí je ždímáno co se dá a my můžeme být smutní, že tato legenda nedostala více prostoru z filmového světa!! Příběh se odehrává tudíš pouze ve čtyřech lokací, které při 2h.času nejdou neokoukat!! Kevin R. je dobrý řemeslník, proto akční scény vypadají velice slušně a kam se podívá kamera je na co koukat...i když to móóóhlo být mnohem, mnohem lepší!! Oprtavdu je težké napsat něco kritickýho, když tušim že možnosti byly omezeny na stravitelné minimum...!! Proto vybojovaných 60%!! Jednou větou: I když zdánlivě šanci nemáš, bojuj, přece to nevzdáš!! ()

BoncheR 

všechny recenze uživatele

Náhodou to vôbec nie je až taký zlý film. V čom bol vlastne problém? Myslím, že v ničom. Veľmi pekný a dojemný príbeh o láske. Bodka. Lepšie 4*. (( 76% )) ()

lumiros 

všechny recenze uživatele

Velkolepé romantické drama o válce, intricích, nenávisti, rytířích, zradě, přátelství a lásce. Tristan osyřel, jako malý chlapec a vychovával ho lord Marc spolu se svým synovcem, který ho nesnášel celý život. Vyrostl ve velikého bojovníka a stále se prohlubovala nenávist mezi Tristanem a Melotem (synovcem strýce). Tristan byl smrtelně zraněn Isoldiným snoubencem, kterého Tristan zabil a sám byl považován za mrtvého a pohřben na moři, které jej vyvrhlo u nepřátel, kde jej našla Isolda a zachránila. Oba se do sebe zamilovali, ale jejich lásce nebylo samozřejmě přáno. Isolda neřekla Tristanovi kdo je a on jel vybojovat příměří a její ruku pro lorda Marca, aniž by to věděl. Potají se i po svatbě scházeli a problém byl více, než-li malý. ()

Andreas83 

všechny recenze uživatele

Hezký film který sice ničím neohromí ale ani nic nepokazí. Prostě pěkná romantická pohádka, která má hlavu i patu. ()

Autogram 

všechny recenze uživatele

Príbeh a legenda, kde ťažko hodnotiť pravdivosť alebo nepravdivosť, tak nech si s tým Hollywood urobí, čo chce. Pozerateľné to je, ale určite nie dvakrát. Možno ešte scéna so zohrievaním tela Tristana príjemným sendvičovým spôsobom. ()

JohnSmith 

všechny recenze uživatele

James Franco není zrovna můj favorit. Nicméně mi zde vůbec nevadil a Reynolds mi dal slušnou dávku historické brutální akce. A ta romantika? Tolik jí tam zas nebylo a uteklo to jako voda. ()

Specs 

všechny recenze uživatele

Hlášky: Morholt: - "A znáš protijed na toto?" Isolda: - "Yohimbine - afrodiziakum." Marholt: - "Udělá tvrdého chlapa ještě tvrdším." & Isolda: - "Kolik si jich miloval přede mnou?" Tristan: - "Žádnou." Isolda: - "A po mně?" Tristan: - "Žádnou." & Tristan: - "Nevím, jestli je život víc než smrt, ale láska překoná obojí." ()

Borat 

všechny recenze uživatele

Příběh neštastné lásky, kde nechyběla ani akce a napětí. Krásné vizuální ztvárnění Irska a Anglie. Tvůrci si na tom dali opravdu záležet a tak vás film vtáhne lehce do děje. Herecké obsazení bylo celkem dobře vybráno a mě nezklamalo. Legenda jako taková nebyla natočena podle keltské ságy do puntíku přesně, ale to na příběhu nijak neubíralo, spíše se děj soustředil na Tristana a Isoldu. Sice ne úplně čisté 4*, ale i tak dobrý historický snímek.|70%| ()

Chise 

všechny recenze uživatele

První, co mě zaujalo, bylo, že sexu bylo víc, než by člověk u podobného žánru čekal :). Hlavní představitelé byli poněkud toporní, poměrně kvalitní herecký výkon podává Rufus Sewell.Příběh je ovšem poměrně slabý a trpí občasnou nelogičností. Takže....nenadchne, a také nijak zvlášť neurazí. ()

Arius 

všechny recenze uživatele

Neviem ako u vas ale u mna vzdy ked si predstavim historicky film, prevladaju boje, zmyslanie ztvarnovanej doby a rovnako zabezpecene herecke vykony. Samozrejme aj pred filmom som uz co to zacul o pripravovanom diele, no nemyslel som ze to bude mat az taky romanticky nadych, vacsina scien bola pre mna velmi nudna, s vynimkou tych par akcnych. Musim vsak uznat ze film bol zvereny do ruk profesionala, ktory pekne znazornil zivot tej doby, opat s vynimkou bitiek, taktiez bola zvladnuta technicka stranka filmu a Rufus Sewell bol dalsim pozitivom, zdalo sa mi ze tuto rolu si fantasticky uzival a ako keby sa uz pripravoval len na hranie postav- veteranov. ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Velmi příjemné překvapení.Film téměř dokonale skloubil akci s romancí,takže jak soubojů,tak zamilovaných i dramatických chvilek si užijem dosyta.Děj příjemně ubíhá,herci jsou vybráni dost trefně(Rufus Sewell je překvapení nejvetší),o nějaké faktické historii nemá sice smysl mluvit,ale závěr je příjemně nestandartní,vnitřní boje hlavních hrdinů jsou působivé a Tristan a Isolda se tím hned zařadili k mé nejoblíbenější legendě. ()

honzii 

všechny recenze uživatele

Obrazově a vůbec formou krásný film, kterému lehce šlape na paty scénář a příběh, který by se dal s klidným svědomím nazvat klišé. Ovšem mé srdce je měkké a tak jsem Tristanovu nešťastnou lásku prožíval s ním. Dobývání hradu a vůbec tyto scény bych si představoval robustnější. Jde přece o Irsko vs. Anglie, sakra, a tam asi proti sobě nebojovali dvě městečka. Krásná hudba, herci fajn, nádherné scenérie.. byl jsem celkem mile překvapený. Nejvíc jsem si užíval scény, kdy James Franco bojoval. Ten byl sakra zvíře :o) ()

Cracker 

všechny recenze uživatele

Toho človeka čo obsadzoval hercov by som asi najradšej odstrelil...Mohlo to byť veľkolepé keby do toho viac investovali (to mal byť královský hrad??). Keby to nedávajú v Tv určite by som o nič neprišiel... Aspoň keby tam bolo viac štavy/akcie dal by som o jednu hviezdu viac takto len 3. ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Nevím nakolik to má něco společnýho s původní bájí kterou jsem nečetl a nikdy číst nebudu, ale jako historický film se mi to překvapivě dost líbilo. Čekal jsem načinčanou kostýmní ubulenou limonádu a dostal jsem menší, ale poctivější historický snímek, kde mají místo slušné bitvy, zajímavé postavy i poutavý příběh. Reynolds to prostě umí natočit tak nějak příjemně postaru a nelze si u Tristana a Isoldy nevzpomenout na jeho skvělou verzi Robina Hooda - zvláště když se opět ocitáme ve staré Anglii. Jediné čemu jsem tak nějak moc nevěřil byla ústřední "osudová" láska. ()

Související novinky

Na co do kina v XVIII. týdnu?

Na co do kina v XVIII. týdnu?

05.05.2006

Ač se to může zdát podivné, odpověď na tuto otázku není vůbec jednoduchá. První květnový týden totiž připomíná bonboniéru, která je sice malá, ale všechno co v ní najdete je vynikající, i když je… (více)

Reklama

Reklama