Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Po pádu Římské říše si Irové podmanili rozdrobené britské kmeny. Aby si udrželi nadvládu, nesmí dopustit sjednocení britských kmenů. Na britském hradě Tantallon vede lord Aragon jednání mezi rozdrobenými kmeny a navrhne jako krále sjednocených Britů lorda Marka. O jednání se dozvědí Irové, a zaútočí pod vedením krvelačného Morholta. V bitvě padne Aragon i jeho žena. Z jejich syna Tristana je rázem sirotek, kterého zachrání lord Mark. Ale při záchraně přijde o pravou ruku. Mark odveze Tristana na svůj hrad, kde ho láskyplně vychová jako vlastního. O devět let později Irové v čele s Morholtem opět přepadnou Brity a získají i zajatce. Tristan vymyslí léčku, jak je osvobodit. V těžkém boji nejen osvobodí zajatce, ale také zabije Morholta, který se za věrné služby měl stát manželem irské princezny Isoldy. Tristan je v boji zasažen mečem s otrávenou čepelí a považován za mrtvého. Jeho tělo je podle tradic uloženo do člunu a vysláno na moře. Člun uvízne na irském pobřeží, kde ho najde Isolda. Pečuje o něj v opuštěné chýši a zamilují se do sebe. Isolda mu ale zatají svůj původ. Zotavený Tristan s pomocí Isoldy prchá před Iry a vrací se domů. Irský král chce překazit hrozící sjednocení Britů a vyhlásí turnaj, v němž vítězi připadne ruka jeho dcery Isoldy. Tristan Markovi slíbí, že pro něj vybojuje ruku irské princezny, a tím zajistí mír. Netuší, že irská dívka, kterou miluje, je princezna Isolda. Turnaj vyhraje a Isolda se podrobí svému poslání a vdá se za Marka. Ten se do ní také zamiluje a je k ní velmi pozorný... (TV Prima)

(více)

Recenze (303)

cab 

všechny recenze uživatele

Historicka romance podle bajne keltske povesti pokulhava po strance vypravy a pomale zdlouhave prokousavani se pribehem vpred je pricinou obcasneho pohledu na hodinky s prilis pomalu rotujicimy rucickami. Herci se drzi a vyslednych 60% je vice nez zaslouzenych. ()

Ripley 

všechny recenze uživatele

Kevine Kevine!Jak moc se mi líbíl Král zbojníků,jak moc se mi líbily první dvě třetiny Vodniho světa,ale co tohle mělo být?!Pěkné exteriéry,převálcovali jak režii,tak i toporné herecké výkony.Nevěrohodné bojové scény. Špatné herecké obsazení!Mezi Tristanem a Isoldou to jiskřilo asi jako mokrá prskavka.James Franco,absolutně nevýrazný.Jeho tvář,ale to bude asi můj problém,mi příjde až nesympatická.Ano,líbil se mi ve Spidermanovi,ale tam byl více padouch než hrdina,což mu sedí.Líbil by se mi např. jako mladý Hannibal.Tento film je jedna velká nuda! ()

wosho 

všechny recenze uživatele

Skvělý mix romantiky a drsnosti ranného středověku. Reynolds si u mě napravil pověst po zmršené adaptaci Hraběta Monte Christa (vykastovaného předělání do podoby nevýrazného dobrodružného filmu pro americké publikum). Pojal Tristana a Isoldu pietně, nesnaží se zalíbit hloupějšímu a nevzdělanému divákovi za každou cenu (bič dnešních adaptací klasiků),ale je dostatečně moderní, aby nenudil. Krásný a příjemný romantický film kterému kraluje Rufus Sewell, kterému přejí aby konečně pořádně prorazil. ()

Drc 

všechny recenze uživatele

Velkolepý historický milostný epos, který mě více než příjemně překvapil. Přestože není v podstatě nijak originální (ale co vlastně ještě je), tak se vyhýbá některým slabým místům podobných filmů a hlavně končí aspoň z určité části špatně. Možná to zní cynicky, ale mimo jiné to znamená, že se nejedná o další hollywoodský hapyend, což je jistě pozitivní. Jinak herecké obsazení, zpracování, atmosféra, hudba, děj - vše výborné. Snad jen kdyby už konečně někdo natočil reálný film, kde princ i princezna budou reálně oškliví :)) No ale uz jsem dlouho nedal 5* ... ()

Daae 

všechny recenze uživatele

Docela dobré historické drama, jehož příběh nemohu hodnotit, protože původní legendu neznám. Nepopírám, že bych s radostí začala ošetřovat Jamese Franca, kdyby mi připloval před barák, a akce především v turnaji byly opravdu dobré; avšak nevěřím mu, že ta loajalita a hrdost jsou u něm na prvním místě. Prostě mu to nevěřím. Rufus Sewell se mi ve své roli naopak líbil mnohem více. Jinak je to dobrý historický film, který se sice ani trochu nevyrovná např. Statečnému srdci, ale zase mě potěšilo více, než nový Král Artuš. ()

wayd 

všechny recenze uživatele

Jedna z největších keltských legend, která však leží ve stínu Krále Artuše....minimálně ve filmové podobě je ale Tristan a Isolda o třídu lepší...je to velmi krásný příběh, velmi smutný příběh, který ve filmu doplňuje jednoduchá, ale o to krásnější hudba. Nejlepší středověký film co znám, horších 5* ()

Ještěřák 

všechny recenze uživatele

Je to tak mezi *** a **** - pěkný film podle fajn pověsti, i když je teda banalizovaná a přiměřeně nelogická: to se fakt posílali mrtví či skoro mrtví bojovníci slavnostně uhnít ke břehům nepřítele? Ale hovno. ___ Argumenty proč ****: 1) Šarvátky, i když jich mnoho není, jsou správně nelítostné, chaotické a smrtka je v nich věrohodně produktivní. Údy a končetiny létají vzduchem jak na pivním festivalu zombíků. Trochu tedy nechápu jejich kritiku. 2) Film je určitě emotivní, což je podstatné, protože takový chtěl asi být ze všeho nejvíc. Argumenty proč ***: 1) Intimní scény a dialogy celkem nepřekvapivě občas tahaly za uši a film jsem měl v takových chvílích sto chutí vypnout. 2) Dílo se neobešlo bez několika na první pohled zřetelných logických chyb, viz diskuze tady kolem. Raději ponecháme ty 3 pecky. ()

Alf 

všechny recenze uživatele

aneb jak podle legendy, která přežila staletí, natočit film, který nepřežije pár sezón, místo nadčasové lásky série scén, při kterých se vyřádilo několik českých šermířských souborů (souboje jednotlivců se opět odehrály spíš ve střižně, takže herci nebyli nuceni se také něco naučit), nicméně ke kladům filmu se dá počítat to, že režisér diváky obohatil zjištěním, že v temném středověku ("dark ages") byla i tráva šedozelená, oheň hořel šedivými plameny a slunce snad ani neexistovalo... ()

lucinka.md 

všechny recenze uživatele

Krásný příběh o zakázané lásce, která nemohla skončit. Splnit povinnost na úkor svého štěstí? Nebo jít za hlasem srdce a zradit vše ostatní? A co je cennější : láska nebo opravdové přátelství? Jak se rozhodnout? Je láska opravdu ta jediná věc, která dá lidskému životu smysl? Nejkrásnější věta na konci : Nevím, jestli je život víc než smrt, ale láska překoná obojí....... ()

Yardie 

všechny recenze uživatele

Klasický příběh lásky a zrady, jako v každém podobně laděném snímku. Atmosféra doby velice dobrá, kostýmy slušné. Příběh klasika. Co se mi moc nezdálo a trošku mě "zklamalo" bylo to, že mi ani nepřišlo, proč se ti dva tak milovali a byla to taková láska. Nějak jsem nespozoroval, proč vznikl takový silný cit. Ale budiž. Zbytek filmu mi připomínal Excalibr. Ale v pohodě, na to se dalo jakš takš čekat. Ale s atmosférou Excalibru se to nedá srovnat. Prostě průměrný historicko romantický film, který ničím nevyčnívá oproti jiným stejného žánru. Howgh! ()

sona123 

všechny recenze uživatele

Jo, bejt zamilovanej, to neni vždy radost na radost. Někdy je to pěkné dráma a ne vždy to má šťastný konec. Tristan a Isolda je poměrně známá love story, ale toto filmové zpracování je love story na pozadí středověkých bitev a pro ty mé srdce úplně neplesá. Snažím se najít něco, co bych mohla ocenit, ale buď se málo snažím, nebo nic takového není. Nějak jsme se s tvůrci minuli... ()

lareinna 

všechny recenze uživatele

Krásny a skvelý film po všetkých stránkach, ktorý ma vtiahol do deja úplne. Nemám žiadnu výčitku, maximálne ma to bavilo, som očarená. Spokojnosť. ()

aLPaC 

všechny recenze uživatele

Taková historická červená knihovna, občasné klišé, ale příběh i herecké obsazení se mi líbilo a celkově jsem se bavil, takže proč nedát čtyři. ()

mira007 

všechny recenze uživatele

Romeojuliovská romantika z dob raného středověku, kdy proti sobě stáli Angličani a Irové. James Franco a Sophia Myles jako mladí a krásní, zamilovaní v dobovém filmu, který je jako pohádka příjemný, neškodný, ale nic extra výpravného ani sofistikovaného. Slabší tři hvězdy jako oddechovka, které bych dal půl hvězdy navíc, kdyby tam Vašut řekl více než jednu větu a kdyby ho nezapíchli hned ve druhé minutě. Pozitivem je, že se to natáčelo krom Irska i u nás, ale ostatní české tváře jsem nepostřehl. ()

laFei 

všechny recenze uživatele

Dávnověk a jeho legendy...velice vděčné období k čerpání inspirace. Po velkém boomu filmů z druhé světové války je takovéhle dílko velice příjemným zprestřením. Spousta velmi dobře zvládnutých bojů protkaných legendárním milostným příběhem dávají dohromady velmi pěkný filmeček u kterého jsem s relativním zaujetím až do konce....na 1 zkouknutí rozhodně doporučuji, ale pokud možno tak do kina...u mě to na televizi ztratilo své epické kouzlo...=) ()

Brejlil 

všechny recenze uživatele

Neslaně nemastně odvyprávěný příběh z dávných dob. Nemůžu upřít snahu režiséra z mála dostat maximum, ale nepodařilo se mu to. Tristan není nijak pozoruhodný, Marko není příliš démonický a Isolda je možná pěkná na pohled, a občas i překvapivě energická, ale to je málo. Nad celým příběhem se rozkrádá ušlechtilá nuda. Sledovat irské zájmy není snadné a vyznat se v anglických je naprosto nemožné. ()

Související novinky

Na co do kina v XVIII. týdnu?

Na co do kina v XVIII. týdnu?

05.05.2006

Ač se to může zdát podivné, odpověď na tuto otázku není vůbec jednoduchá. První květnový týden totiž připomíná bonboniéru, která je sice malá, ale všechno co v ní najdete je vynikající, i když je… (více)

Reklama

Reklama