Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Po pádu Římské říše si Irové podmanili rozdrobené britské kmeny. Aby si udrželi nadvládu, nesmí dopustit sjednocení britských kmenů. Na britském hradě Tantallon vede lord Aragon jednání mezi rozdrobenými kmeny a navrhne jako krále sjednocených Britů lorda Marka. O jednání se dozvědí Irové, a zaútočí pod vedením krvelačného Morholta. V bitvě padne Aragon i jeho žena. Z jejich syna Tristana je rázem sirotek, kterého zachrání lord Mark. Ale při záchraně přijde o pravou ruku. Mark odveze Tristana na svůj hrad, kde ho láskyplně vychová jako vlastního. O devět let později Irové v čele s Morholtem opět přepadnou Brity a získají i zajatce. Tristan vymyslí léčku, jak je osvobodit. V těžkém boji nejen osvobodí zajatce, ale také zabije Morholta, který se za věrné služby měl stát manželem irské princezny Isoldy. Tristan je v boji zasažen mečem s otrávenou čepelí a považován za mrtvého. Jeho tělo je podle tradic uloženo do člunu a vysláno na moře. Člun uvízne na irském pobřeží, kde ho najde Isolda. Pečuje o něj v opuštěné chýši a zamilují se do sebe. Isolda mu ale zatají svůj původ. Zotavený Tristan s pomocí Isoldy prchá před Iry a vrací se domů. Irský král chce překazit hrozící sjednocení Britů a vyhlásí turnaj, v němž vítězi připadne ruka jeho dcery Isoldy. Tristan Markovi slíbí, že pro něj vybojuje ruku irské princezny, a tím zajistí mír. Netuší, že irská dívka, kterou miluje, je princezna Isolda. Turnaj vyhraje a Isolda se podrobí svému poslání a vdá se za Marka. Ten se do ní také zamiluje a je k ní velmi pozorný... (TV Prima)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (303)

m.krudenc 

všechny recenze uživatele

Nádherný film. Láska a zas Láska ta dokáže vše změnit. Nejkrásnější na tomto filmu je ten starý příběh o nesmrtelné lásce a tohoto novodobého zpracování si cením. James Franco a Sophia Myles hrají tento zamilovaný pár Tristana a Isoldy výborně. O krásnou atmosféru se postarala i hudba s krásnou krajinou, a i když to není žádný velkolepý film je nadmíru příjemný a zajímavý. ()

Sašenka165 

všechny recenze uživatele

Celkem dost zajímavý film, až na naprosto nesympatické hlavní hrdiny. Dobře zpracovaná klasika romantické tvorby podkreslená úchvatnou hudbou Anne Dudley, která rozhodně stojí za zmínku a je možná tím nejlepším na celém filmu. Zábavnost filmu o legendárním Tristanovi a Isoldě také ve většině případů nechybí. Dala bych jen tři hvězdičky, jenže tenhle film ve mě vyvolal pocit lítosti. Ne lítosti nad "nešťastnou láskou beznadějně zamilované dvojice". Líto mi bylo sympatického, důvěřivého a skutečně beznadějně zamilovaného Isoldina manžela Marka, kterého tak úžasně ztvárnil Rufus Sewell. Za to si to ty čtyři hvězdičky zaslouží :). ()

Reklama

B!shop 

všechny recenze uživatele

Hodne velky zklamani. Cekal jsem bud historickej romantickej film, historicky drama a nebo aspon poradny bitvy a nedostal jsem ani jedno. Herci jsou az na Rufuse Sewella vcelku na prd a i ten se obcas tvari dost namrdane, hudba nic moc, ale porad by se to dalo, pokud by pribeh stal za to. Ale bohuzel nestoji. Puvodni legenda je hodne dobra a dramaticka, jenze v Reynoldsove podani to pusobi jak tlachani o nicem. Akce je tu minimum a jeste nic moc, chemie mezi postavama nulova, takze i kdyz vim, ze by melo jit o romantickou scenu, nepusobila tak na me a bylo mi jedno, co se s postavama stane, sceny nemaj potrebnej naboj a napeti a vetsinou nudi. Navic je to cely takovy utahany. Takze vlasne ani nevim proc davam 3*, mozna za par svetlejch chvilek a hlavne par vtipnejch scen, ktery ale nejspis komicky bejt nemeli. ()

villon17 

všechny recenze uživatele

Historické a legendární filmy se v poslední době rozmnožily jako slimáci, naštěstí pro ně nejsou tak slizké a dokážou zaujmout. Příběh lásky jsem si vážně užila, jenom škoda, že se dalo předvídat, co se stane.Třeba že po ráně mečem Tristan neumřel a dopluje do Irska, že se o něj postará Isolda a zamilují se do sebe...A Franco by se nemusel pořád tak mračit. Jinak vážně pěkné. ()

Morien 

všechny recenze uživatele

Ach, sladké časy mládí. Těžko dnes věřit, že jsem na tom před deseti lety byla v kině a stačil mi ztýraný pohled Jamese Franca a nádherná Sophia Myles. Dnes už mi ani jejich cit nepřijde opravdový, natož film kolem něj postavený. Všechno se odehrává na velmi dětinské úrovni a zdráhá se vstoupit do opravdové dospělé tragédie, což je s podivem už jen proto, kolik morálních i osobních témat v sobě potenciálně nese. Nejasně si pamatuju, že motiv té ústřední zrady, tedy zrady krále ze strany Tristana i Isoldy, mi přišel nedostatečně vystavěný a zobrazený už v době premiéry - dnes už nad tím jen smutně kroutím hlavou. Mojí preferovanou zradou se tedy muselo stát to, co král páchal na svém synovci Melotovi, protože je to mnohem nenápadnější i smrtelnější, protože to je nenapravitelné. Tristan se může chopit meče a zachránit den, ale Melotova pokřivená mysl už se nikdy nenatáhne do zdravých dimenzí. Jeho vlastní nesmyslný zánik tak ve mně rezonuje mnohem víc než hlavní téma neobratně vyprávěné skrz voice-overy, titulky, prolínačky a zatmívačky, bleh. A Melotova poslední slova byl také jediný dialog, který jsem si z původního promítání pamatovala. -"I thought someone believed in me." ()

Galerie (109)

Zajímavosti (29)

  • Větší část snímku se natáčela v Čechách, konkrétně v oblasti Křivoklátska. (imro)
  • V 5. storočí nášho letopočtu sa obyvatelia Britských ostrovov nenazývali Kelti, na rozdiel od toho, čo počujeme vo filme. Bol to názov kmeňa daný Rimanmi, ktorý sa v miestnom jazyku ujal až začiatkom 18. storočia. (Arsenal83)

Související novinky

Na co do kina v XVIII. týdnu?

Na co do kina v XVIII. týdnu?

05.05.2006

Ač se to může zdát podivné, odpověď na tuto otázku není vůbec jednoduchá. První květnový týden totiž připomíná bonboniéru, která je sice malá, ale všechno co v ní najdete je vynikající, i když je… (více)

Reklama

Reklama