Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film byl natočen podle skutečné události. Trevor, který je veteránem z Vietnamské války, je pronásledován nočními můrami z minulosti. Projíždí Texasem, aby našel své místo na zemi. Bohužel neví, že jeho největší noční můra ho teprve čeká. Jeho cesta je náhle přerušena. Setkává se tváři v tvář s psychopatickou rodinou, která žije na ranči Hill Country. Na ranči, který spoustu lidí navštívilo, avšak už ho nikdo nedokázal opustit. (LIVINGDEAD)

(více)

Recenze (77)

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Docela solidní čistokrevné céčko. Jedna strašně hodná rodinka potřebuje pracovní sílu na svůj ranč, tak si chytá tuláky, kterým dokonce za odvedenou prácičku dává najíst. Docela však dbají na disciplínu a přiměřenými tresty trestají neposlušnost. Jako bych už všechno z tohoto filmu viděl jinde. Ovšem v lepším provedení. 2* a to si připadám hodně mírný. ()

SeanLSD 

všechny recenze uživatele

Hrozne som si predstavoval, ako pôjdem v lete naveľko do Ameriky, nebudem sa srať, vytlčiem si pravý americký život - ráno, karavan na plošine, šofér príliš sjetý meskalínom, aby zdvihol hlavu, ty nasávaš čerstvý vzduch juhozápadu a vedľa si vyčesáva hrivu striptérka z neďalekého mestečka... ráno je krásne ... v predstave takýchto humusákov ten najlepší aby tam poslali bandu buranských zdegenerovancov, ktorí ukončia celú tú nádherne gýčovitú idylku. (Na mieste šoféra, nechcel by som sa z tohoto tripu veľmi zobudiť.). ___ A nebolo to až tak drsné, ale sedliacky spravodlivé, "pracuj alebo zomri" aj celkom relatívne správňácke. Ku koncu však rozbeh príliš mnoho postavami až do nepochopiteľného mišmašu s - čisto psychologicky - úplnými úletmi. Pritom zo začiatku dávalo všetko jasný zmysel "nepracuješ neži"... prečo ale nikto nechytil tú sekeru skôr . . . ? Sú Amíci - aj ich prefíkaní burani - fakt až takí vysprostení ? ___ Tento filmy sa postupom času hrozne podivne.. . rozpadá... až do ničoho. ()

Reklama

lennyd 

všechny recenze uživatele

Když se jen tak touláte krajinou, a nevíte co bude zítra jíst a spát, přijde vám nabídka k práci na malé farmě téměř jako zázrak. Jenže - majitelé farmy nejsou žádní dobrodinci - a naopak, si ze všech okolocestujících tuláků vytvářejí levnou pracovní sílu. Tvrdá práce, málo jídla, nelidské podmínky, tresty - to je vše na denním pořádku. A jakmile se někdo začne bouřit, udělá se s ním krátký proces... Takovéto filmy mám docela rád, a jsem ochoten překousnout i lecjakou nelogičnost. Jenže čeho je moc, toho je příliš - a autoři do Farmy smrti narvali úplně všechno, co kde viděli a mysleli si že to bude fungovat. Ale ono ne - příběh je hodně nudný (chvilkama jsem usínal), postavy se chovají totálně debilně (a to na obou "stranách" řeky) - semtam se z hodného stane zlý, případně ze zlého hodný (samozřejmě to taky pak odnese), herecké výkony se limitně blíží k nule (hodně tomu pomáhal i český dabing, který taktéž nikterak neoslnil). Ach jo.. ()

Oktavianus 

všechny recenze uživatele

Polovičaté hodnocení polovičatému filmu. Ono to nebylo špatný, ale v každém ohledu zůstala Farma smrti na půli cesty - násilí, buranskost buranů, drastické momenty (a vůbec všechny záběry, tvůrci se sice snažili šokovat, ale vlastně nic neukázali. Vrchol je vrážení nože do nohy, přitom třeba jen ze znásilnění té posluhovačky šlo vytěžit mnohem, mnohem víc), nedořečená legenda o Hoboken Hollow v úvodu, nesmyslnej závěr. Navíc když jde o život na první pohled nesympatické bandě tuláků, měl jsem výrazně větší problém komukoli fandit, než kdyby na farmě drželi prsaté studentky, že jo. Závěrečná "pointa k zamyšlení" o tom, co všechno jsou lidé schopní vydržet, když nemají jinou alternativu, je sice zajímavá, ale na celovečerní film hrubě nestačí. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Některé příběhy můžete prožívat pořád dokola a pořád budou bavit, některé už podruhé nudí. Tohle je kompilace takřka všeho buranského, co jste již mnohokrát viděli, v té nejsterilnější a nejinstantnější podobě, jaká vás může napadnout, které nepomůže ani vcelku zajímavé herecké obsazení (od bratra Tori Spelling, přes již tradičního Hopera a Madsena až k vždy úžasné Lin Shaye). Vcelku nuda bez jakéhokoliv pokusu o něco zajímavého, originálního a dosud neviděného. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (1)

  • Ve scrabblu se nachází i slovo "Redrum", pozpátku "Murder", v překladu "vražda", čímž film odkazuje na horor Osvícení (1980). (t.mon)

Reklama

Reklama