Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Doktor a Rose se objeví v historickém muzeu hluboko pod zemí. Následně se setkají s Henrym van Stattenem kterému patří celý internet a toto podzemní muzeum. Henry doktorovi prozradí, že v místě, kde přistáli, se nachází jeho jediný živý mimozemský tvor. Když doktora zavedou za tvorem, zjistí, že tvor je jeho dávný nepřítel. Nepřítelem je Dalek - robot, který nezná slitování a chce pořád dostávat od někoho rozkazy. Rose přijde k robotovi a dotkne se ho. Bohužel ale Rose neví, že když se ho dotkne, robot obživne a začne vraždit vše, co je okolo. Doktor a Rose musí všechny zachránit před Dalekem. (Varan)

(více)

Recenze (4)

Elilast 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jedna z mých oblíbených epizod první série, konfrontace s Dalekem je pokaždé symbolická a odhaluje Doctorovy temné stránky, bolesti a celkově klade otázky o tom, co je či není morální, co je dobré a špatné. ()

Milano33 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Prekvapivo dosť temná epizóda, ktorá núti Doctora si klásť morálne otázky! Keď sa bude Doctor Who i naďalej takýmto odvážnejším smerom uberať, môže to byť už iba lepšie. Opäť padla zmienka o Časovej vojne, čo vyvolalo v Doctorovi nepekné spomienky. Slovný stret medzi Doctorom a jeho úhlavným nepriateľom Dalekom bol plný znepokojujúceho mrazenia. Dalek je snáď vôbec prvým antagomistom, s ktorým sa dá súcitiť a sympatizovať. Po celé trvanie epizódy plne chápeme jeho motiváciu a je nám dokonca až ľúto, kam ho samota a beznádej zaviedla. I keď Doctor po celý čas prezentuje Daleka ako stelesnenie zla, nie je to vôbec také čiernobiele. Obaja skrátka stáli na opačnej strane počas vojny a práve to robí koniec takým chúlostivým. Aj napriek tomu, že Dalek skoná, Doctorovi stále zostáva trpká pachuť. ()

MaedhRos 

všechny recenze uživatele

Cokoli napíše Rob Shearman, stojí za to. Daleka ale nemůžu hodnotit tak nadšeně, jak bych ráda - poněvadž musím srovnávat s Jubilee (audiodrama - taktéž od Shearmana - jehož adaptací pro televizi Dalek vznikl). S ohledem na omezení daná cílovým publikem (které je u TV seriálu přece jen dost jinde, než u Big Finish audií), rozpočtem, stopáží (audiohra je výrazně delší) a Doktorem (já Ecclestona sice ráda - ale Colina Bakera mám radši) se to ale myslím povedlo na výbornou. (Jubilee každopádně doporučuju. Je to nářez.) ()

Galerie (63)

Reklama

Reklama