Reklama

Reklama

Pán času - Série 2 (2006) (série)


Dívka v krbu (S02E04)

(epizoda)
  • Velká Británie The Girl in the Fireplace

Obsahy(1)

Doctor, Mickey a Rose skončí na opuštěné lodi. Na první pohled opuštěná loď ukrývá starodávný krb. Na druhé straně se objeví malá dívka z Paříže. Podle ní je rok 1727. Jak Doctorovi dojde, čas na dívčině straně krbu ubíhá rychleji. Doctor ji navštíví podruhé a konečně se také dozví její jméno, Jeanne-Antoinette Poissonová – známější jako Madame de Pompadour. Ta potřebuje jeho pomoc, jelikož ji odmalička pronásleduje podivín v masce. (Varan)

(více)

Recenze (9)

Milano33 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Neskutočne silná a komplexná epizóda s dopodrobna premysleným príbehom! Navonok sa jedná o veľmi pekný a príjemný zážitok, ktorý ťaží z jemnej romantiky medzi Doctorom a Madame de Pompadour. Ich vzťah a chémia sa nedá nazvať inak lepšie než nežná krása a čistota. Každopádne, i keď v zárodku nám kvitla večná láska, ako čas plynul ďalej, ukázalo sa, že nič nie je nekonečné. Týmto sa iba prehlbuje priepasť medzi ilúziou a dezilúziou. Doctor prostredníctvom časového okna môže nahliadnuť, aký krehký je život Poisson. A záver tohto dojáku ma dohnal až k slzám a núti ma premýšľať o prchavosti ľudského života. Toho by však nebolo možné dosiahnuť bez Davida Tennanta. A rozlišovanie a následné strácanie sa v jednotlivých časových rovinách bol teda zážitok a veľmi to pripomínalo skladanie hlavolamu. ()

Dan9K 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jeden z nejemočnějších dílů. Cestování v čase je mimojiné úžasná berlička k tomu, jak z diváka vydojit velmi silné pocity nostalgie, smutku, deziluze ale i zadostiučinění, a aby člověk zapřemýšlel o prchavosti života. Nejlépe to dokazuje tento díl, ale třeba i epizody jako Blink či Vincent and the Doctor a pár dalších. ()

Reklama

molcan2 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

David Tennant ako doktor je stále lepší a lepší, dáva seriálu úplne inú úroveň. Minulý týždeň sa spojil so Sarah Jane, tentoraz Madame de Pompadour, zaujímalo by ma, či sa v príbehu dostane preč z ružových pazúrov... Vedel som, že toto proste bude doják, jeden z najlepších, 10/10, seriál začína schádzať na fialovú cestu. ()

Šimpy 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jeden z nelepších dílů. Hlavně závěr je silný. Jen mě vždy mrzí, žo se Doktor mohl vrátit do Francie s Tardis a navštívit Rennet ještě před jeho poslední návštěvou. ()

Ištván87 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jeden z nejkrásnějších dílů. David Tennant tady opravdu válí ("Mám dojem, že jsem mimo jiné o pár století dřív vynalezl banánové daiquiri") a závěrečná scéna by dojala k slzám i toho hajzla Davrose. ()

Galerie (27)

Reklama

Reklama