Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Je čas na dovolenou. Doctor a Donna skončí na překrásné planetě Midnight. Doctor se rozhodne využít prohlídkové jízdy krásami planety, co by se asi tak mohlo stát? Tak třeba potkat skupinu cizinců, nemožnost vyjít ven, zádrhel na trati či neznámá síla sápající se po přeživších... (Varan)

Recenze (7)

Milano33 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ohromujúca a po zvukovej stránke fantasticky odvedená epizóda! Práve tá precízna práca so zvukom utvorila tento nezabudnuteľný zážitok. Išlo o vskutku temný, minimalistický a psychologický thriller, kde vám mozgové závity nedajú pokoja. Bolo veľmi dôležité sa naladiť s tónmi a hlasmi jednotlivých postáv a nechať sa unášať striedavou zvukovou indikáciou napätia. Najmä tá častá zmena hlasitosti prispievala k nepríjemnému pocitu, kedy sme sa cítili dokonca až stratený z toho neustáleho a neprestajného opakovania slov. Každým systematickým opakovaním sa hlas synchronizoval do identických viet, čo bolo pre ľudskú psychiku veľmi zaťažujúce. Vznikala nám tú úžasná, ale desivá ozvena z disharmónie a neskoršej harmónie hlasov. Celá táto komorná dráma bola veľmi sugestívne nakrútená, sprevádzaná mrazivou a tiesnivou atmosférou a všetko sa to odohrávalo v klaustrofobickom prostredí. A tie extrémne dlhé zábery na rozklad ľudskej psychiky boli neskutočné. Je to priam až depresívne, ako detailne boli jednotlivé postavy vykreslené po psychickej stránke. Doctor si siahol na samé dno a bol úplne zdrvený z toho, kam až ľudské chovanie kvôli paniky a strachu je ochotné zájsť. A ani Donna mu už nedokázala nijak zlepšiť náladu. Herecký výkon Davida Tennanta bol fenomenálny! ()

Elilast 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Moje nejoblíbenější epizoda vůbec. Reflektuje mnohovrstevnatost psýché a cosi temného a nevysvetlitelneho, co v nás číhá. Lovecratovské "přesahující cosi", které je součástí naší reality, ač si to nechceme přiznávat, lechtá naší percepci vlastní hlubinné úzkosti až do temně nepříjemného pocitu. ()

Teron 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Temný a minimalistický díl, který je o to působivější, že Doktor, který normálně řeší problémy poměrně ležérně a s klidem, má tady dost co dělat, aby se vůbec udržel... ()

kritkMd 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ohhhh tak tohle rozhodně asi nejlepší díl celé série. Doktor jede sám s partou lidí na vyjížďku po planetě která je z čistého diamantu. Ovšem se jim rozbije motor a čelí hodně podivným věcem, jako třeba tomu že na planetě kde by nic nepřežilo něco je a jde to po nich a posedne to jeho spolupasažéry. Geniálně napsaný scénář a zápletka skvělá. Sále je přítomný strach, napětí a nedědomost což je super. Jediná škoda že je že to skončí tak podivně. Rozhodně by si zasloužil dvojdíl. ()

Reklama

Reklama