Reklama

Reklama

Pán času - Série 9 (2015) (série)


Seslán z nebe (S09E11)

(epizoda)
  • Velká Británie Heaven Sent

Obsahy(1)

Na místě, jaké nikdy před tím nespatřil, ve světě stvořeném jen k tomu, aby mu naháněl strach, musí Doktor čelit té nejtěžší zkoušce jeho života. A bude na ni úplně sám. Dokáže utéct zlu, které touží po jeho zpovědi a nalézt cestu ven z hradu, který se neustále mění? (Filmbox)

Recenze (7)

mcleod 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak nevím, jestli jsem viděl lepší díl Doctor Who, než je Heaven Sent... nebo jich je jen velmi málo, jako třeba díl Blink s Davidem Tennantem. Každopádně Peter Capaldi si mě nadobro získal (po nepříliš přesvědčivé osmé sérii)... i přes nedosažitelné kvality předchozích dvou herců (především zmíněného desátého Doktora) si je v této roli a v tomto úžasně atmosférickém příběhu zkrátka neumím představit... nebo aspoň si neumím představit, že bych u toho seděl se zadrženým dechem přikován ke každému záběru od začátku až do strhujícího konce. K čemu vedle perfektní režie Rachel Talalay přispěla i výborná podkreslující hudba... https://www.youtube.com/watch?v=fXo47CIUuFg ()

Reklama

Milano33 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Naprostý strop Doctora Who a seriálovej tvorby všeobecne. Toto bol jeden z výstavných klenotov tohto seriálu. Neskutočne chytro napísaný a dychberúco spracovaný masterpiece! Do tohto intenzívne silného zážitku som sa skrátka vžil a ani na sekundu som nedokázal odtrhnúť oči od obrazovky, normálne ako keby som bol k nej prikovaný. Pocítiť Doctorove utrpenie a strach na vlastnej koži, vo vás zanechá nezmazateľný dojem a citeľný emocionálny dopad. Psychologické rozpoloženie a skutočnosť, že si Doctor siahne na samotné dno svojich síl, je niečo, s čím sa Capaldi popasoval naozaj bravúrne. Všetko to stojí a padá na geniálnom hereckom výkone Petra Capaldiho, ktorý nám po celý čas predvádza neuveriteľný herecký koncert. Ten Doctorov vnútorný hlas, tie jeho dumavé monológy a časté kladenie si existenčných otázok, to všetko by sa dalo nazvať esenciou tohto veľdiela. Je to temná a psychicky dosť náročne stráviteľná epizóda o tom, ako čeliť svojmu strachu. V tomto mechanickom bludisku je Doctor obklopený svojimi nočnými morami a zlými snami, ktoré ho nútia k priznaniu a spovedi. Musí vyriešiť smrteľnú hádanku, ktorá je navrhnutá tak, aby ho vydesila k smrti. Časom si uvedomí, že celý hrad je uväznený pod akousi energetickou smyčkou, a jediná cesta von je neustále opakovanie tých samých udalostí. To však divák zakaždým znášal horšie a horšie, a na záver bol už dozaista v ťažkých depresiách. Po tom strhujúcom a mrazivom konci ešte doteraz ledva lapám po dychu. A hudobný podkres bol po všetkých stránkach dokonalý. Na tento ohromujúci diel nikdy nezabudnem, a to nie iba kvôli pôsobivému uchopenie deja a hlbokým myšlienkam, ale predovšetkým kvôli tým bezkonkurenčným citátom! “As you come into this world, something else is also born. You begin your life, and it begins a journey towards you. It moves slowly, but it never stops. Wherever you go, whatever path you take, it will follow - never faster, never slower, always coming. You will run; it will walk. You will rest; it will not. One day, you will linger in the same place too long; you will sit too still or sleep too deep. And when, too late, you rise to go, you will notice a second shadow next to yours. Your life will then be over“ ()

mp5991 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tady je mi docela líto, že je to "jen" díl seriálu a tak se o něm asi nikdo kromě fanoušků nedozví. Tohle by totiž z větší části mohlo fungovat jako samostatný horor a byl by snad nejlepší, co byl kdy natočen. Jednoduchý, ale geniální nápad, silný děj i zpracování a bezkonkurenční výkon Petera Capaldiho (už jen pro tenhle díl jsem rád, že ho obsadili, i když jsem měl z počátku pochybnosti) z toho dělají s přehledem nejlepší díl celého seriálu. ()

Kucndo 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Peter Capaldi po tomto díle už nemůže mít normální kritiky, kteří tvrdí, že není dobrým Doktorem, protože jeho výkon v tomto díle patří mezi to absolutně nejlepší, co se dá co se týče televizní produkce zažít. Možná právě naopak se vyšvihl minimálně mezi tu lepší polovinu. Jeho monology jsou v této epizodě. úžasné a je až skoro k nevíře, jak je tento herec po celou kariéru podceňovaný. Závěr epizody neskutečně strhující, až mi z toho naskakuje husí kůže ještě teďko. Důkaz, že Moffat prostě umí, když se mu zachce, tohle je snad lepší než Blink. Naprosto geniální! ()

Galerie (17)

Reklama

Reklama