Reklama

Reklama

Vypadá to, že i tentokrát je zapotřebí pomoci Doktora anebo snad ne? Jak se totiž ukáže, Doktor není tak úplně chtěný doktor. Začnou se proto dít bláznivé věci společně s River Song a jejím manželem králem Hydroflaxem jehož hlava je mnohem cennější, než se zpočátku může zdát. Proč? Kdo je vlastně Ramon? A opravdu miluje River pouze Doktora, nebo je vše úplně jinak? To a mnohé jiné zodpovídá právě tento vánočně laděný speciál v hlavní roli s Peterem Capaldim coby Doktorem Who a Alex Kingston jako River Song. (P. J. D.)

(více)

Recenze (34)

PanCitron 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nepočítaje Heaven Sent, bylo to pro mě to nejlepší z DW roku 2015. Hlavně ta absence Kláry ten seriál tak nějak oživila. Zároveň to bylo celkem vtipné (scéna, kdy Doktor vstupuje "poprvé" do TARDIS byla perfektní) a odlehčené, což jsem od toho očekával, a byl jsem rád, že jsem to i dostal. A k tomu jako bonus to přineslo i zakončení linie s River. Osobně jsem si u těch věží vždycky představoval toho Smitha, ale myslím, že ta scéna i tak fungovala na výbornou. Rozhodně příjemné překvapení ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Na tohle jsem si počkal a ... dočkal se. To je po dlouhé době poprvé, co dávám DW 5*. V těchto vánočních 57 minutách je víc humoru a dobrých nápadů, než v celé (zarytí faoušci, co si ještě teď doma kreslí diagramy doktorova pohybu časoprostorem mě omluví) 9. sezoně. Tenhle vánoční speciál se opravdu povedl. ()

Reklama

kareen 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Doctor a River Song měli mezi sebou vždycky úžasnou chemii (i když pro mě tu největší s jedenáctkou), tady to oba charismatičtí svérázové rozjeli na plné pecky, ať už po komediální, nebo i romantické stránce a já si tu skvělou jízdu maximálně užila. Teď mi nezbývá, než doufat, že tím jedna z nejbáječnějších doctorových linií, co měla svůj počátek a zároveň i konec ve velké knihovně padesátého první století, ještě nedospěla k úplnému závěru. I když se kruh uzavřel, strašně nerada bych se s River loučila. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pravděpodobně nejslabší z Moffatových vánočních speciálů. Alex Kingston a Capaldi mají neuvěřitelně silnou, úžasnou chemii (ale s kým ji sakra ten zatracenej chlap nemá?) a rozhodně bych se nezlobil, kdybych je ještě někdy viděl pospolu, naopak k sobě jdou líp, než když hrál Doctora Matt Smith. Capaldi tady měl pravděpodobně asi nejlepší scénu během celého svého působení v seriálu, a sice vstup do TARDIS. Naprosto famózní. Byla tam spousta skvěle fungujících vtipů a akce, zápletka sice letos jedna z těch slabších, ale ani trochu nenudila (až na pár momentů) a já se u toho dobře bavil a navíc to vynahradilo finále, které bylo opět sice trochu Moffatovsky sentimentální, ale z těch lepších. A to vánoční intro je fakt nehorázně super! Jak by řekl Doctor: RIVAAAAAAA!!!!! Je to jeho nejlepší hláška, říkejte si co chcete, ale je to prostě tak. 88%. ()

Cheeter 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vánoční speciál, který nebyl moc vánoční. Podle mě to vůbec nevadí. Emotivně silná část, kdy se nejspíš uzavírá jedna linie, o které jsem si myslel, že bude ještě dlouho. Snad se mýlím, byla by to totiž škoda. DW jsem teď viděl v posledních 3 měsících všechny nové série. Teď jsi dám na chvíli klid a budu se těšit na další díly. Ale teď toho bylo už vážně dost, mohl bych z toho zblbnout a začít nosit třeba fez... ()

Galerie (49)

Zajímavosti (2)

  • Jedná se o vůbec první vánoční speciál, který nikterak nesouvisí s planetou Zemí. (P. J. D.)
  • Vedle jiných věcí, které se objevily ve scéně, kdy River Song (Alex Kingston) vytahuje obsah své kabely, aby tak uvolnila místo pro královu hlavu, se zde objevil i červený fez. Bezpochyby se tak jedná o odkaz na Jedenáctého Doktora (Matt Smith), který jej často v seriálu nosil. (P. J. D.)

Reklama

Reklama