Reklama

Reklama

Vypadá to, že i tentokrát je zapotřebí pomoci Doktora anebo snad ne? Jak se totiž ukáže, Doktor není tak úplně chtěný doktor. Začnou se proto dít bláznivé věci společně s River Song a jejím manželem králem Hydroflaxem jehož hlava je mnohem cennější, než se zpočátku může zdát. Proč? Kdo je vlastně Ramon? A opravdu miluje River pouze Doktora, nebo je vše úplně jinak? To a mnohé jiné zodpovídá právě tento vánočně laděný speciál v hlavní roli s Peterem Capaldim coby Doktorem Who a Alex Kingston jako River Song. (P. J. D.)

(více)

Recenze (34)

Milano33 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Prekrásny špeciál! Príbeh je krásne rozdelený na dve časti, tá prvá je skôr taká komediálne ladená, do značnej miery sa nesie v klasickom duchu dobrodružstiev, na ktoré sme u Doctora v spoločnosti s River zvyklí. Dej je dosť svižný, hravý a je z neho cítiť dušu. Nechýbala ani poctivá dávka akcie popretkávanej všetkými tými dobrodružstvami, i o porciu kvalitného humoru bolo taktiež predom postarané, a dokonca aj trošku tej nežnej romantiky okúsime. Chémia medzi Capaldim a Kingston bola nesmierne iskrivá a práve ich interakcia bola hlavným strojcom zábavy. Doctor sa tváril, že River nepozná a len tak letmo a opatrne jej naznačoval, že on je Doctorom. Tá scéna v TARDISe sa poriadne podarila. Druhá časť je v zase velice emotívna, pekne si zaspomíname nad starými dobrými časmi a taktiež nahliadneme do bolestivej budúcnosti, ktorá na River ešte len čaká. Tieto pohnutlivé pasáže čerpajú silu práve z nostalgie a krásy ich vzťahu. Doctor a River si doprajú jeden celý večer pre seba, nad ktorým debatujú popritom, ako sa nechávajú unášať emóciami. Tieto posledné momenty dojímajú až k slzám, ide o veľmi silnú rozlúčku, kedy dávame už navždy zbohom River Song. Do toho môžme počuť čarokrásnu melódiu vetra, ktorý harmonizuje okolie. Bolo to skutočne smutné a nádherné zároveň. Týmto sa krásne zacyklí dlhobudovaný Riverin kruh, jej story arc dospel ku koncu. Na tejto epizóde neskutočne oceňujem to, ako sa v priebehu deja vyvíjala. Došlo k zmene nie len žánru, ale i  celkového tónu. Zo situačnej komédie sa nakoniec stál romantický doják. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Na tohle jsem si počkal a ... dočkal se. To je po dlouhé době poprvé, co dávám DW 5*. V těchto vánočních 57 minutách je víc humoru a dobrých nápadů, než v celé (zarytí faoušci, co si ještě teď doma kreslí diagramy doktorova pohybu časoprostorem mě omluví) 9. sezoně. Tenhle vánoční speciál se opravdu povedl. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nejméně vánoční z Moffatových vánočních speciálů, ale co se nedostává na vánoční atmosféře, to se dohání stylovou šestákovou (pře)střeleností. Především první polovina je jedna velká dobrodružná jízda. V druhé polovině se sice výrazně uhne z nastoleného kurzu směrem k melancholii, ale není to ke škodě, byť ta změna stylu ne každému sedne. Navíc je to celé povýšeno o úroveň výše díky ústřední dvojici. Ještě že to není na celuloidu, jinak by snad musel od všeho toho jiskření mezi nimi vzplanout. Šlape jim to pospolu neuvěřitelně, byl by učiněný hřích, kdyby mělo zůstat v tomto ohledu jen u tohoto speciálu. ()

novoten 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

It's like loving the stars themselves. Komedie chvíli dobrodružná, chvíli romantická, chvíli situační a nemalou chvíli i nepokrytě ztřeštěná - a celou dobu zakrývající věc neutajitelnou. Totiž to, že setkání Dvanáctky s River je tím nejupřímnějším slaďákem, jehož pravá síla je v nostalgii a v tom, co všechno tihle dva prožili, ať už zrovna hráli spolu nebo proti sobě. Dost možná nejlepší epizoda s Alex Kingston, kterou Steven Moffat dlouho odmítal všem naléhajícím fanouškům napsat, ale já stejně nevěřím, že ji někde v hlavě neměl rozmyšlenou dlouhé roky dopředu. ()

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Za ten Konec nemůžu nedat pět. Něco končí, ale Doktor nikdy nepřestává běžet a nikdy, nikdy se nevzdává! Every once in a very long while, every day in a million days, when the wind stands fair and the Doctor comes to call, Everybody LIVES! ()

HAL 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jako love letter vztahu Doktora a River Song naprosto dokonalé, kdo neměl u finále pod Singing Towers na krajíčku nemá duši. Zbytek epizody je vedle tohoto trochu zbytečná výplň. 9/10 ()

boshke 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jeden z nejlepších speciálů, za mne asi hned za tím dickensovským. River je prostě skvělá, potěšil i Matt Lucas v epizodní roli, důstojné zakončení mé doktorovské fáze (desítka ještě nevyšla)... 100% ()

jh666 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tento speciál je nejlepší rozdělit na dvě části. První část je hodně komediální a po poslední sérii (byť byla podle mě špičková) je to i vítaná změna). Už tohle by stačilo na slušné 4 hvězdy, ale pak přijde hodně emotivní finále, které překonává i "Last Night" (kterou tento speciál bohužel hodně upozadil) a proto si tu pátou hvězdu zaslouží. 90 % ()

PanCitron 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nepočítaje Heaven Sent, bylo to pro mě to nejlepší z DW roku 2015. Hlavně ta absence Kláry ten seriál tak nějak oživila. Zároveň to bylo celkem vtipné (scéna, kdy Doktor vstupuje "poprvé" do TARDIS byla perfektní) a odlehčené, což jsem od toho očekával, a byl jsem rád, že jsem to i dostal. A k tomu jako bonus to přineslo i zakončení linie s River. Osobně jsem si u těch věží vždycky představoval toho Smitha, ale myslím, že ta scéna i tak fungovala na výbornou. Rozhodně příjemné překvapení ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nevím no, asi jsem viděl něco jiného než všichni ostatní tady... Není to sice tak zoufale moffatovsky překombinované jako jindy, ale stejně je to slabota... River jsem nikdy neměl moc rád a vlastně ani tomu Capaldimu jsem pořád nepřišel na chuť. Za mě průměr.. ()

kareen 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Doctor a River Song měli mezi sebou vždycky úžasnou chemii (i když pro mě tu největší s jedenáctkou), tady to oba charismatičtí svérázové rozjeli na plné pecky, ať už po komediální, nebo i romantické stránce a já si tu skvělou jízdu maximálně užila. Teď mi nezbývá, než doufat, že tím jedna z nejbáječnějších doctorových linií, co měla svůj počátek a zároveň i konec ve velké knihovně padesátého první století, ještě nedospěla k úplnému závěru. I když se kruh uzavřel, strašně nerada bych se s River loučila. ()

Cheeter 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vánoční speciál, který nebyl moc vánoční. Podle mě to vůbec nevadí. Emotivně silná část, kdy se nejspíš uzavírá jedna linie, o které jsem si myslel, že bude ještě dlouho. Snad se mýlím, byla by to totiž škoda. DW jsem teď viděl v posledních 3 měsících všechny nové série. Teď jsi dám na chvíli klid a budu se těšit na další díly. Ale teď toho bylo už vážně dost, mohl bych z toho zblbnout a začít nosit třeba fez... ()

Pajky3 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po loňském Santovi možná trošku zklamaní, ale přesto pořád skvělý vánoční díl, který si s chutí zopakuji. Několik vtipných hlášek se našlo (Doctor "poprvé" v TARDIS nebo scéna u drtiče odpadků) a samozřejmě i love story Doctora a River Song stojí za to. Mě ale zklamalo, že Moffat podruhé v řadě opakuje motiv "posledních Vánoc". ()

Radiq 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zajímavá epizoda s klasickou dávkou vtipu, akce, lásky a sci-fi hovadin ze světa Pána času. Kvalitou o nic horší ani lepší, než seriál. Ale opět nápadité a dokonale atmosférické. ()

Mr.Ripley 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Letošní speciál nestojí na nosné zápletce jako loni (na to je až příliš banální), ale na fascinující chemii a interakci mezi Capaldim a Kingston. Zatímco ve většině scén se Smithem jste marně věřili jakousi osudovost mezi River a Doctorem, v tomto případě je tomu naopak. Každý pohled, gesto či dialog chytají za srdce a ústřední dvojici věříte onen smutek a osud nejsmutnějšího páru ve vesmíru. Byl by hřích, kdyby Moffat nechytil šanci za pačesy a tuhle dvojici v budoucnu nesvedl ještě několikrát dohromady! ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pravděpodobně nejslabší z Moffatových vánočních speciálů. Alex Kingston a Capaldi mají neuvěřitelně silnou, úžasnou chemii (ale s kým ji sakra ten zatracenej chlap nemá?) a rozhodně bych se nezlobil, kdybych je ještě někdy viděl pospolu, naopak k sobě jdou líp, než když hrál Doctora Matt Smith. Capaldi tady měl pravděpodobně asi nejlepší scénu během celého svého působení v seriálu, a sice vstup do TARDIS. Naprosto famózní. Byla tam spousta skvěle fungujících vtipů a akce, zápletka sice letos jedna z těch slabších, ale ani trochu nenudila (až na pár momentů) a já se u toho dobře bavil a navíc to vynahradilo finále, které bylo opět sice trochu Moffatovsky sentimentální, ale z těch lepších. A to vánoční intro je fakt nehorázně super! Jak by řekl Doctor: RIVAAAAAAA!!!!! Je to jeho nejlepší hláška, říkejte si co chcete, ale je to prostě tak. 88%. ()

MikyAff 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Neuvěřitelně jsem se těšila na chvíli, kdy se potká River s Capaldim a vyplatilo se. Spolu tvořili tak skvělou dvojici, že pokud jsme je mohli vidět takhle opravdu pouze jednou, je mi to dost líto. Zařadila bych tento díl mezi nejlepší Vánoční speciály. Bylo zde všechno. Akce, dobrodružství, humor v XXL dávkách, ale i ta citovější stránka Doktora. Scéna, kdy River říká, že její láska na palubě není a mluví o něm, tak ten finálový Doktorův pohled se slovy ,,Hello Sweetie." musel prostě obměkčit každého. ()

noriaki 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Peter Capaldi si mě získával postupně a ztuha. Definitivně se mu to podařilo až v epizodě Heaven Sent. S tímhle za zády jsem mu věřil úplně všechno. A i když si myslím, že k River Song se víc hodil zmatkářský a tak trochu dětinský jedenáctý Doctor, tak jsem mu to dlouho odkládané rande s River Song ze srdce přál. Moffat napsal skvělý mix humoru a romantiky, v němž nic nechybí, ani nepřebývá. ()

venalce 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tohle je díl, na který jsme roky čekali a který by byla škoda nenatočit. Tak tady ho máme. Na zápletce samotné tolik nezáleží (což neznamená, že by nestála za to), důležitá je chemie mezi Doctorem a River. Je dobře, že se River setkává i s tímto Doctorem, čím víc inkarnací potká, tím větší smysl dává jejich první setkání (první z pohledu nás diváků). Tady jejich příběh dospěl k více než uspokojivému vyvrcholení. Možná by stála za to statistika, kolik lidí si po zhlédnutí tohoto speciálu pustí dvoudíl s Knihovnou. Já to udělala. ()

Reklama

Reklama