Reklama

Reklama

Pán času - Série 11 (2018) (série)


The Woman Who Fell to Earth (S11E01)

(epizoda)

Obsahy(1)

Nově zregenerovaný Doktor dopadá do Sheffieldu, kde potkává policistku Yaz, Ryana, jeho babičku Grace a nevlastního dědu Grahama. Doktor, zmatený a dezorientovaný z nedávné regenerace, musí nejen objevit svoji novou identitu, ale i zastavit mimozemského lovce, který přišel na Zemi za účelem ulovit svoji lidskou kořist a odvést ji na svojí domovskou planetu. (MrMartinTm)

(více)

Recenze (16)

Cheeter 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Celý díl jsem se nemohl zbavit pocit, že se tvůrci snaží zastoupit v seriálu co nejvíc různorodých skupin, aby oslovili co nejvíc potencionálních diváků. A to bývá většinou cesta do pekel, protože při snaze zavděčit se všem to dopadá tak, že se nezavděčí nikomu. ()

Martrix 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jak už to tak bývá, tak většina fanoušků bude seriál o doktorovi dělit na období před, během a po Moffatovi. Že se mi nejvíc líbily právě jeho epizody, jistě není náhoda. Hravost, originalita, neotřelost a charisma i u vedlejších postav, dělaly z Doktora Who výjímečnou záležitost. Nevadí mi, že je doktor žena, nevadí mi procpání etnických skupin mezi ústřední postavy...všichni jsou víceméně sympatičtí, ale ten scénář... . Vtip nula, originalita 10%...béčkový námět. Před lety mě první kontakt s tímto seriálem přibil k obrazovce. Po The Woman Who Fell to Earth, nemám potřebu vidět další. Whittaker tlačí na pilu a hledá si polohu, ve které by byla TEN doktor. Zatím jí scénář vůbec nepomáhá a přestože se to možná nakonec rozjede, já u toho nejspíš nebudu. ()

Šimpy

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Scénaristicky to funguje, až an jednu zkratku, kdy jsem vůbec nepochopil, jak se dostaly k tomu uzlíku hadů. :-D Záporák i feeling v poho. Ale to, co má Doktorka Kdovíjaká ve scénáři by zvládnul i chlap a byl by mi sympatičtější. A v závěru z ní dělaj citlivku, která se svěřuje s tím, jak ztratila rodinu? Doctor se o své pocity nikdy moc nedělil, spíš to uzavíral do sebe. No, a aby toho nebylo málo (SPOILER), tak se v rávěru obětuje černoška a úplně zbytečně, záporák pryč, bomby odjištěny...takže to klubko by vybuchlo stejně. (pochooil jsem to tak, že sice předalo ty bomby, ale že došlo k jejich zkopírování, nikoliv jen přenosu). ()

CinemaRanger odpad!

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Když jsem v srpnu roku 2018 začal sledovat tento úžasný seriál nečekal jsem, že budu nucen ohodnotit nějakou epizodu jako odpad! Na konci minulé série jsem si lebedil, že se to zlepšilo, ale tohle nešlo. Steven Moffat to zvoral, když opustil tvůrčí tým a přenechal jej těmto lidem. Opravdu, moc velká chyba. ()

Mr.Ripley 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Moffat s doktorem jsou oficiálně pryč. Na jejich místo dorazil odlišný, hororový feeling a k sežrání Jodie. Tahle Doktorka na rozdíl od doktorky Quinnové mě bude bavit. Slibný počátek nové éry! ()

matolas 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Obsadenie relatívne fajn, v podstate z istého uhla pohľadu najrealistickejšie postavy v rámci seriálu, problém je, že tým pádom seriál prichádza o svoju jedinečnosť a v mnohých miestach pôsobí veľmi nudne. To isté sa dá povedať o fádnej, hoci špičkovej, kamere a až na úvodné zábery aj settingu. Scenár, logicky, nenadväzuje na energickosť Moffatovej éry, ale stráca aj originálnosť a istú zábavnú lacnosť RTD. Vlastne to pôsobí ako charakterová dráma, kde síce každá scéna posúva dej a postavy, ale vlastne je to veľmi priemerné, bez pridanej hodnoty. Whitaker nie je zlá, ale v scénach, kde má na seba upozorniť pozornosť (a nie je ich veľa) občas prehráva. Malo to však aj zopár dobrých momentov. Uvidíme, čo ďalej. ()

Milano33 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ženská inkarnácia Doctora je veľkou zmenou a udalosťou, na ktorú si bude musieť ešte zvykať. Bol to skutočne odvážny krok, ale zase nemôžem povedať, že nečakaný, keďže od dnešnej premodernizovanej doby môžme čakať už čokoľvek. Jodie Whittaker sa chopila tejto role veľmi zvláštne, niekde v zárodku z nej cítim Doctora, ale niekedy mám ten dojem, že sa nesnaží ničím odlíšiť od ostatných, čo momentálne neviem posúdiť, či je to dobrá vec alebo zlá. Hlavne som nadobudol pocitu, že trošku vykráda Davida Tennanta tými grimasami a tým, čo robí s nosom. Špičkovými efektami a kamerou sme sa zase o niečo viacej priblížili k filmovým kvalitám, lenže tu sa rysuje ďalší problém, Doctor Who nikdy nebol o efektoch, ale o príbehu. A tieto inovácie pripravili seriál o jeho jedinečnosť a podmanivý vizuál. ()

sirien 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tenhle díl (ještě) není katastrofa. Patří k tomu slabšímu, co v Doktorovi je a nemá nic zajímavého ani nápaditého, ale ani nic extra špatnýho. A to je vzhledem ke kontextu tohodle dílu tak trochu problém - nová série, nový showrunner, novej Doktor, navíc ta Doktor, noví companions... a tohle je to co nám předvedou? I obecně dost nepovedená s01e01 Rose měla něco do sebe - o s02e01 New Earth nebo dokonce s05e01 Eleventh hour ani nemluvě a zbytek série tomu moc omluvy nedělá. ()

Kiisaki 

všechny recenze uživatele

Se začátkem nové etapy seriálu jsem nadmíru spokojená a i když by se mohla najít nějaká drobná kritika, hodnotím epizodu plným počtem právě za ten sympatický bold move, který přinesl seriálu novou krev a osvěžení, kterého bylo potřeba. Moffat rozhodně nebyl špatný a stojí za některými z mých nejmilovanějších epizod, seriál však v jeho rukou dozrál, přezrál a tlel. Musím se přiznat, že jsem o DW v průběhu Capldiho éry naprosto ztratila zájem, protože se stále více přibližoval přeplácanému paskvilu. Nová série s novým Doctorem a Chibnallem v čele ale přinesla v prvním díle něco nového a nápaditého, co mě přitáhlo zpátky. Při prvních spekulacích o ženské Doktorce jsem měla trochu obavy, ale při zhlédnutí Jodie v jejím oznamovacím teaseru mi bylo jasné, že ji budu milovat - a tady mi to potvrdila. Její Doctor se v mých očích podobá Tennantovi a odlišné pohlaví na sebe nestrhává pozornost, jak se mohl někdo obávat - kromě uznání typu "oh, jsem žena, zajímavé" jde o další v řadě sympatických osob, které si doktora zahrály. Jodie byla jako ryba ve vodě a okamžitě jsem jí uvěřila a přijala. Líbí se mi i noví společníci, kteří sice ještě neměli šanci plně se předvést, jde ale o fajn a celkem skromnou partu. Oceňuji i přítomnost staršího společníka Grahama. Už mě unavovala formulka o krásné mladé společnici s veledramatickým vesmírným super osudem, kolem které se bude točit celý děj. ()

swiss 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Je dobré čekat věci horší. Pak jste docela spokojeni s výsledkem. Jsem rád, že si Doctor uvědomila sama sebe už v prvním díle. Capaldi byl mimo mnohem déle :-). Příslib herců z oblíbeného seriálu Dobrá manželka mě navnadil. ()

Darxandri 

všechny recenze uživatele

Nechápu, proč si všichni stěžují, že je to nudné a že to už není jako od Moffata. Jasný, že to nebude jako od něj. Ano, není to úplně zápletka, ze které bych se posadil na zadek, ale bavilo mě to tak, jako tak. Konec byl hned na první díl poměrně dost depresivní, takže to bude zase zážitek... :D Navíc Jodie Whittaker je jako Doktor dokonalá. Když poprvé řekne to, že je doktor, naskočila mi nekecám husí kůže. Trochu jsem se toho bál, ale nakonec jsem byl mile překvapen. Vypadá to na potenciálně super start nové sezóny Doctor who a už se těším, co si na nás připravili tvůrci do druhého dílu. Tam už se podíváme poprvé s novým doktorem na cizí planetu. ()

versus 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Milujem predchadzajucich "Moffat" doktorov, vazne jo. Ale pilot s novou doktorkou bol tak fresh a punchy, ze odpustim aj nie az tak silny scenar. Uzival som si hlavne to, AKO to vyzera, ako to znie (hudba ala Ben Frost miestami prekvapila) a nemozem si pomoct, aj genderovo a rasovo vyvazeni spolocnici su mega. ()

SimcaJB 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Minulí Doktorové ale měli svoje úvody lepší, akčnější a zábavnější. Dlouhé vysvětlování myšlenkových procesů Doktorky od příběhu odrazovalo, a tak si myslím, že měli něco vystříhat, aby díl dostal spád. Bohužel hodnocení nové epizody je pouze sotva na průměr 60 % ()

Reklama

Reklama