Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Posádka TARDIS si hodlá užít zaslouženého odpočinku na resortu Tranquility. Dochází jim, že místo nebude tak poklidné, jak se zdálo. Hlavně když tu řádí nebezpečná bytost, která zabíjí návštěvníky resortu... (Varan)

Recenze (8)

Dan9K odpad!

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Čert vem tu neskutečně stupidní agitku. Nebo jako ne. Tohle už byla fakt síla. O co lepší by to bylo méně doslovné? Při prvním náznaku pointy jsem si říkal "ok, taková zajímavá varianta na Planetu opic", a ona pak začala přednáška (teda vlastně nakonec dvě přednášky) pro děti třetí třídy základní školy napsaná dětmi ze šesté třídy. Bohužel děti ze šesté třídy pravděpodobné napsaly i celý zbytek dílu. To byla taková slátanina, že to snad ani není možné. Snad 4 postavy, na kterých nám vůbec nezáleží, se tady postupně rozhodnou hrdinsky zahynout. Obrovské emoce! Každá věta ze scénáře je naprosto debilní. Režijně je to zcela nezvládnuté a obecně to působí mnohem hůře než díly o deset let starší. A pokud nám tvůrci zrovna nenabídnou agitku nebo amatérismus, dodají s radostí nějaký ten cringe. A to ještě nezmiňuju, že obsah dílu není nic jiného než miliontá variace na naprosto ordinérní zabíjející monstrum, což bylo jen v Doctoru Who už asi 258x a ani ten nápad na "lázně v pustině" není v Doctorovi poprvé, viz úžasný díl Midnight ze čtvrté série. A detail na konec, který asi nemá ani cenu v tomhle seriálu vůbec řešit, ale v celém díle se objevují normální lidé, jakože homo sapiens. Kde se v tom vesmíru a neznámé budoucnosti jako vzali a co jsou zač, když tu máme ty Dregy? No nic, tenhle seriál nikdy nedával moc smysl. ()

imaginer21 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po nadějně slušném rozjezdu s první dvojepizodou zase sešup na to nejhlubší doktoří dno. Tohle už nemá snad s Doktorem nic společného, krom Tardis a sonického šroubováku. Moffat uměl alespoň v divákovi udržet napětí v tempu, vhodném načasování ve vykládání karet na stůl a občasném dávkování zdařilých časových prolínaček, takže i když šlo o blbost, člověka bavil způsob vyprávění. Tady jde všechno do kytek už se samotným námětem, humor tatam, charizma kohokoliv (je-li nějaké) absolutně zabito příšernými dialogy, které by dokázal napsat i puberťák s cigárem na záchodě, když se zrovna ulejvá z hodiny matiky. Deset let si Dr. Who držel laťku vysoko jako máloco a stačila výměna scénáristy a všechno tak důkladně budované se sesypalo jak domeček z karet. To tam nikdo z BBC nemá dost soudnosti, aby tohle zarazil, najal pořádné talenty a zvedl to z úplného dna aspoň k oceněníhodnému průměru: Dvě hvězdy jen za Jodie, ta se snaží, i když v tomhle díle fakt ani její síly nestači. ()

Polgedney 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Díl docela ušel než to přešlo na tu přednášku o tom globálním oteplování, poslední několik minut dokázalo strhnout celkem obstojnou epizodu na horší průměr. A vůbec nechápu co měl být ten pokus o nějaký napětí mezi Ryanem a tou holkou, která už ani nevím jak se jmenovala, zbytečnost.. ()

colin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nepoznávám svět, který zde sleduji. Děcka si dělaj co chtěj, skládaj krabičky, stavěj základny v zakázaných oblastech. Na druhou stranu snad všechny společnice neposlouchaly svého Doktora. Možná, že jinde mi to tolik nevadilo. Dokážu si téma 3. epizody představit více propracovanější a logičtější, ucelenější, vzhledem k námětu. Není tu nic, z čeho by člověk žasnul. Pohodová Rose, ukecaná a trefná Dona, možná zasněná Amy nebo pohotová Klára. Nic. Možná je tento díl opravdu Sirotek ve svém Univerzu. Kéž by. Poznam po skončení série (nebo celého Doktora), k čemu to vše bylo, zda v tom byl nějaký plán a dějová linie. ()

Sadova302b50 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Škoda, rozjezd této epizody byl celkem slušný (ba i trochu vtipný), a potvory se mi hodně zamlouvaly. Jenže snímek nakonec trestuhodně selhal, a to ve snaze vybudovat napětí. Tím jak scenárista neustále přidával další a další motivy a důvody, jak situaci hrdinům znesnadnit, vyrobil dost nepřehlednou, občas nelogicky působící kaši. Navíc tím, že i v rámci postav honí mnoho zajíců, neumožní divákovi, aby si k postavám vytvořil pouto a všechny figurky v příběhu mu mohou být de facto ukradené (trochu to připomíná problém aktuálních společníků - na to, jak velký nesou potenciál, jsou zatím dost chabě zpracovaní). Je to neuvěřitelné, ale epizodě seriálu Pán času dávám pouze jednu hvězdu. ()

Reklama

Reklama